ICT plus
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

22/3/2019
"Αναλάβετε τις ευθύνες σας" ζητά με επιστολή της η Nova από την Κυβέρνηση, την διοίκηση της Super League και τις ΠΑΕ για την συνεχιζόμενη έκρυθμη κατάσταση στο Πρωτάθλημα

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ζητεί η διοίκηση της Nova από τους θεσμικούς φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, με επιστολή που έστειλε την Πέμπτη προς τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τον πρόεδρο της Super League Ευάγγελο Μπαταγιάννη και τις ΠΑΕ μέλη της Super League. Η διοίκηση της συνδρομητικής πλατφόρμας προτείνει και τρεις κινήσεις, ώστε να σταματήσει η σημερινή εικόνα απαξίωσης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «έχουμε δει από σκηνές ωμής βίας και δίχτυα προστασίας που εμποδίζουν την απρόσκοπτη τηλεοπτική κάλυψη, μέχρι γήπεδα… χωράφια, επικίνδυνα για την ακεραιότητα των ίδιων των παικτών. Επίσης, έχουμε διαβάσει επανειλημμένως ανακοινώσεις ομάδων, ακόμα και κατά τη διάρκεισ των αγώνων, εναντίον της διαιτησίας και έχουμε ακούσει δηλώσεις παραγόντων που υποκινούν τη βία. Και επιπλέον των παραπάνω, αντιμετωπίζουμε και το παγκόσμιο παράδοξονα διεξάγεται ένα πρωτάθλημα, στο οποίο πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος του δεν υπάρχει οριστική προκήρυξη και να μην είναι γνωστός ο αριθμός των ομάδων που τελικά θα υποβιβαστούν. Και μέσα σε όλα αυτά, μεταβάλλονται κατά το δοκούν οι επιπτώσεις όσων ΠΑΕ δεν πληρούν τα κριτήρια της αδειοδότησης».

Η διοίκηση της Nova υποστηρίζει ότι «αυτό το νοσηρό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί και ανακυκλώνεται συνεχώς, αφενός απομακρύνει την ευρεία μάζα των φιλάθλων από τα γήπεδα και αφετέρου, χαμηλώνει ακόμη περισσότερο την εμπορική αξία του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Και αντί οι αρμόδιες αρχές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κοιτάξουν πώς θα συνεργαστούν και ο καθένας τους να επιτελέσει τον ρόλο του για να βελτιώσουν τη ζοφερή αυτή κατάσταση, επιλέγουν να επαναλάβουν τη γνωστή τακτική της επίρριψης ευθυνώνο ένας στον άλλο».

Η Nova ζητάει από τους υπευθύνους να περάσουν στις πράξεις, προκειμένου να γίνει μία τελευταία προσπάθεια, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να αποτελέσει και πάλι πόλο έλξης των φιλάθλων, μέσα από τρεις κινήσεις που όπως επισημαίνεται στην επιστολή είναι οι εξής:
 1. Να σταματήσει εδώ και τώρα το γνωστό πινγκ πονγκ επίρριψης των ευθυνών μεταξύ Πολιτείας, Αστυνομίας και των ΠΑΕ μελών της Super League και να αναλάβουν (με σχετική νομοθετική ρύθμιση) η διοργανώτρια αρχή καιοι επιμέρους ΠΑΕ πλήρως την ευθύνη της τήρησης της τάξης μέσα στα γήπεδα. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι όταν οι ΠΑΕ θέλουν (όπως π.χ. στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA), κάνουν πολύ καλύτερα τη δουλειά τους, εφαρμόζουν πλήρως τους κανονισμούς και διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 2. Η πολιτεία να εφαρμόσει κατά γράμμα τους νόμους και να μην επιδεικνύει την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

 3. Οι ΠΑΕ να μην αναζητούν διάφορα νομικά «παράθυρα» για εξυπηρετήσεις των οποιωνδήποτε «δικών τους παιδιών». Απότην ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων βίαςμέχρι τον τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας των διοικητικών οργάνων του ποδοσφαίρου, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται απαρέγκλιτα για όλους.

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1011 επόμενη > τελευταία >>