ICT plus
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

21/12/2018
Τελευτούντος του 2018: The total Nomura failure. Το «ντου» diligence της Forthnet. Tα «εμ-βλήματα» των ΑϊΣι(x)Τήριδων. Tα «αγεφύρωτα» της Κουμουνδούρου και οι «γιάφκες» του Μοσχάτου.

.

Και φτάσαμε αισίως στις τελευταίες ημέρες του 2018 και πραγματικά έγιναν τόσα πολλά αυτή τη χρονιά που δεν καταλάβαμε πως πέρασε. Κατά πως φαίνεται το ίδιο θα επισυμβεί και το 2019, καθώς έχουμε τέσσερις (!) εκλογικές αναμετρήσεις που [ πάντα κατά τα δημοσκοπικά φαινόμενα ] θα αλλάξουν άρδην [ και φίρδιν και μίρδιν ] το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αλλά και κατά προέκταση και το ΑϊΣη(x)Τίδικο σκηνικό.

Να πούμε

Κ  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 

 Κ  α  λ  ά          Χ  ρ  ι  σ  τ  ο  υ  γ  ε  ν  ν  α  α  α  α  α  . . . . . . 

K 
α 
 ι 

 Κ  α  λ  ή          Χ  ρ   ο  ο  ο  ν  ι  α    α  ά   α  α  α  α  . . . . . . 


Καινα πάμε να παρουσιάσουμε τον σημερινό μας τίλτο που είναι
 
Τελευτούντος του 2018: The total Nomura failure.
Το «ντου» diligence της Forthnet. Tα «εμ-βλήματα» των ΑϊΣι(x)Τήριδων.
Tα «αγεφύρωτα» της Κουμουνδούρου και οι «γιάφκες» του Μοσχάτου.

Και να αρχίσουμε, επισημαίνοντας και αναδεικνύοντας το μήνυμα του σημερινού μοτό [ άνω ]

Με τις ευχές μας στα 19 χρόνια της Nova, η οποία [ είτε αρέσει είτε δεν αρέσει ] είναι η «killerapplication» της αγοράς τηλεπικοινωνιών, καθώς άμα δεν ήταν αυτή το ρεπορτάζ των τηλεπικοινωνιών θα ήταν σήμερα στα χαρτιά και στο μυαλό των τηλεκωμικών σεναριολόγων. Όπως έχουμε πει αν [ Λέμε «αν». Ξαναλέμε «αν». Ματαξαναλέμε «αν» ] υλοποιηθεί το [ εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί διαδικαστικά  ] σχέδιο των Wind-Vodafone για τον διαμοιρασμό της Forthnet και της Nova και οι 4 «βέντορες» από 4 γίνουν 3, τότε το ρεπορτάζ των τηλεπικοινωνιών θα εξαντλείται στην κάλυψη του γεγονότος ότι ο επόμενος Παππάς και Μάγκλάρας συνδέουν κονεκτοράκια με οπτικές ίνες στο ΚΑΦΑΟ της γειτονιάς [ και αυτή φιέστα σε λίγο δεν θα πουλάειεπικοινωνιακά, οπότε . . . πάπαλα ]. Δηλαδή ούτε μονόστηλο.

Και πάμε να δούμε τον σημερινό τίτλο του παπα-γά(λ)λου.

The total Nomura failure. Το «ντου» diligence της Forthnet:
Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η εδώ εκπρόσωπος της μεγάλης και διεθνούς εταιρείας Nomura πέτυχε των στόχων, που της είχαν τεθεί για την πώληση [?] της Forthnet – Nova? Επίσης υπάρχει κάποιος, τις έστω, που να πιστεύει ότι οι πιστώτριες Τράπεζες είχαν αντιληφθεί έγκαιρα τι έπρεπε να κάνουν με την Forthnet – Nova? Αν το είχαν καταλάβει θα την είχαν πουλήσει όταν είχαν προτάσεις [ είχαν άραγε ? ] για να την δώσουν στα 250 plus μύρια [ υπήρχαν άραγε ? ] και όχι σήμερα να μετράνε και να ξαναμετράνε το σέντσι. Και μπορεί το διεθνές επενδυτικό κλίμα για τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα να ήταν πολικό και να είχε γίνει «το παρασκήνιο των τζάγκουαρ» με το κυβερνητικό κονγκλάβιο [ μην κρυβόμαστε πλέον ], όμως είναι ηλίου φαεινότερο ότι, όταν φτάνεις να προτείνεις την . . . εσχτατοέσχατή λύση [ αυτή των VW ], δεν λες και επιτυχή την αναζητήση [?] των επενδυτών που θα επενδύσουν . . .διαλύοντας την εταιρεία. Και μην μου πείτε ότι «Μα οι Τράπεζες θέλουν να πουλήσουν και να φύγουν», γιατί θα σας βάλω να δείτε την χθεσινή συνέντευξη Φίλη στην ΕΡΤ!

Το τι γίνεται με το «ντου» diligence της Forthnet το ξέρετε ήδη. Πάλι από το ICTplus.gr! Γιατί εμείς αναδείξαμε [ και δεν το ψελλίσαμε με δεκαπέντε «ιφ, δεν, ελς» ] ότι οι δύο εταίροι [VW] θα πάνε για νέο οικονομικό έλεγχο, ο οποίος θα «κατεβάσει» ή θα διαφοροποιήσει την κατατεθείσα δεσμευτική τους πρόταση. Kαι όπως επισημάναμε, άλλο οι Τηλεπικοινωνίες άλλο οι μορταδέλες και οι ταραντέλες. Άλλο η ΕΕΤΤ και άλλο η κα Θάνου. Μην τα μπερδεύετε. Ντροπή.

Αρα? Αρα, καθυστέρηση!
Αρα? Αρα, διαπραγμάτευση εν μέσω βαρέος προεκλογικού κλίματος.
Αρα? Αρα, το ερωτηματικό στην πώληση [?] της Forthnet.
Αρα? Αρα από του χρόνου τα ματαξαναλέμε!


Tα «εμ-βλήματα» των ΑϊΣι(x)Τήριδων
Ολο το 2018 ακούγαμε για «εμβληματικά» έργα, αλλά εμείς ως «εμβληματικά» δεν τα βλέπαμε. Γιατί όπως και να το κάνουμε η πολιτική φρασεολογία, όσο επιτηδευμένη και αν είναι [ που πάντα δεν μπορεί να είναι ] όταν δεν πιάνει ή είναι ανίσχυρη, χάνει την πειθώ της και την ισχύ της πολύ γρήγορα. Ούτως ειπείν το VAR και το barcode [ εμείς ] δεν τα λέμε καθόλου και διόλου [ ούτε διαόλου ] «εμβληματικά». Μόνο και μόνο επειδή δεν αφορούν [ παρά μόνο επιδερμικά και μακρά ] το κοινωνικό και οικονομικό σύνολο, [ έχουμε εξηγήσει τους λόγους ] μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Αντε να συζητήσουμε ως «εμβληματικά» [ και πολύ τους είναι ] τα έργα των «Ψηφιακών Υπογραφών» και το προσεχώς υπό υλοποίηση έργο της «Ψηφιακής Γεωργίας».

Αυτά και μόνο.

Και αντιπαρερχόμεθα τα γεγονότα της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και τα «μετατίθουμε» για τον επόμενο χρόνο. Όχι γιατί δεν τα γνωρίσουμε εκ των πολύ έσω! Οοοοχι! Αλλά δίότι δεν αρκούν μερικές γραμμές για το θέμα. Αλλωστε η υπερ δεκαπενταετής προϋπηρεσία μας σε αυτή τη «γνωστική περιοχή» δεν μας το επιτρέπει να το περάσουμε «αβρόχοις ποσί».

Τα «αγεφύρωτα» της Κουμουνδούρου και οι «γιάφκες» του Μοσχάτου
Όπως ψυχανεμίζεστε στα [ αναμενόμενα ] συμπεράσματα του 20ου GreekICTForum [ έχετε ήδη λάβει μίαν ελαχίστην ιδέαν ] θα αναλυθούν οι μεγάλες και ουσιαστικές διαφορές μεταξύ των δύο κυβερνητικών πολιτικών [ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ] στους τομείς του ΑϊΣηΤη. Και αυτό το γεγονός δεν μπορεί ούτε να κρυφτεί ούτε να υποβαθμιστεί ούτε και να αγνοηθεί εν όψει εκλογών. Εμε΄ςι απλώς θα τονίσουμε ότι [ παρά την φαινομενική νηνεμία και αδιόρατη αδιαφορία ] στο κυβερνητικό στρατόπεδο καταγράφεται μία υφέρπουσα δυσαρέσκεια για τα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, καθώς οι επιδόσεις της χώρας υστερούν σε σχέση με αυτές των Μ.Ο της Ευρώπης, παρά τα «εμβληματικά» έργα. Ετσι τελευτούσης της θητείας του κυβερνητικού επιτελείου το 2019, συνιστούμε επιτάχυνση, όχι «μονομέρεια» και «δίκαιη ανάπτυξη» στην αγορά ΤΠΕ. Αν δεν τα πιάσατε το υπονοούμενο, το αφήνουμε για το 2019.

Εν μέσω σημερινής «τρέλας» στους δρόμους, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 9 Ιανουαρίου με ένα αναλυτικότατο ραπόρτο για τα μελλούμενα του νέους έτους, που αναμένονται ραγδαία και κατακλυσμιαία

Να έχετε Υγεία, Αντοχή και Ανοχή για το 2019.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.

 

 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 217 επόμενη > τελευταία >>