ICT plus
Τρίτη, 21 Μαίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

PRESS BOX

16/11/2018
Το Αthens Digital Lab του δήμου Αθηναίων ανοίγει τον 2ο ανοιχτός διαγωνισμός για ψηφιακές λύσεις της καθημερινότητας στην Αθήνα

Το Αthens Digital Lab που δημιούργησε ο δήμος Αθηναίων με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Athens Partnership και τη συνεργασία της COSMOTE και της Nokia, επιστρέφει με τον δεύτερο ανοιχτό διαγωνισμό ψηφιακών λύσεων για “έξυπνες” πόλεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκίνησαν και η προθεσμία κατάθεσής είναι έως και τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018. Θα υποβάλλονται αποκλειστικά στο www.athensdigitallab.gr

Έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο και τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του το Athens Digital Lab αναζητά πρωτότυπες ψηφιακές ιδέες, οι οποίες αξιοποιώντας την τεχνολογία και το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) , θα μεταμορφώσουν την Αθήνα σε μία πραγματικά έξυπνη πόλη και θα αναδείξουν την πολύπλευρη ταυτότητά της. H πρόσκληση απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ομάδες ερευνητών, φοιτητών και όσους ασχολούνται με την τεχνολογία.  Αναζητούνται προτάσεις  που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες και προκλήσεις της πόλης, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών και αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες του δήμου.

Οι θεματικές ενότητες γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις είναι:

  1. Τουρισμός
  2. Ανθεκτικότητα (Διαχείριση Κρίσεων)
  3. Καθαριότητα
  4. Δεδομένα Μετακίνησης (Mobility Data)
  5. Σχολικές Υποδομές
  6. Ανοικτή Θεματική

Στη θεματική «Τουρισμός» οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με την MasterCard και το “This is Athens” του δήμου Αθηναίων, αξιοποιώντας πληροφορίες για τους επισκέπτες της πόλης. Επίσης, για την ενότητα «Δεδομένα Μετακίνησης», το Athens Digital Lab συνεργάζεται με το Beat (thebeat.co), το οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει ως πεδίο εφαρμογής των λύσεων που θα αναπτυχθούν, διευκολύνοντας την εγκατάσταση  εφαρμογών συλλογής δεδομένων στο δίκτυο του.

Στο πλαίσιο της έναρξης του δεύτερου κύκλου, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Athens Digital Lab στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του δήμαρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, εκπροσώπου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Country Senior Officer Greece της Nokia κ. Αθανάσιου Έξαρχου, του Chief Commercial Officer Business Segment του Ομίλου OTE κ. Γρηγόρη Χριστόπουλου, του Executive Director του Athens Partnership κ. Αλέξανδρου Καμπούρογλου και του Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Χαμπίδη.

Η διαδικασία επιλογής των ομάδων:

Μετά από αξιολόγηση των προτάσεων, θα επιλεγούν έως 10 ομάδες που θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών στον ειδικά διαμορφωμένο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο εργασίας, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων. Οι ομάδες αυτές θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαιτούμενα τεχνικο-οικονομικά μέσα για την υλοποίηση της πρότασής τους, χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Επιπλέον, οι ομάδες θα έχουν στην διάθεσή τους συμβουλευτική υποστήριξη από στελέχη του δήμου Αθηναίων, της Nokia και της COSMOTE, τον απαραίτητο υλικο-τεχνολογικό εξοπλισμό για την υλοποίηση της ιδέας τους και τη δυνατότητα πραγματικών δοκιμών πεδίου, ενώ θα έχουν πρόσβαση σε σχετικά δεδομένα του δήμου Αθηναίων για την ωρίμανση των λύσεων τους.

Οι λύσεις που θα αναπτυχθούν θα μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή στον δήμο Αθηναίων για δύο χρόνια και, παράλληλα, με την υποστήριξη της COSMOTE και της Nokia, θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε κανάλια πωλήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι ομάδες του πρώτου κύκλου ⎼ Inagros, Recytrust, Smart City Spaces και Thing of Me ⎼ θα καλωσορίσουν τους συμμετέχοντες και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των πιλοτικών τους εφαρμογών, οι οποίες «τρέχουν» ήδη στην Αθήνα. Επιπλέον, θα αναφερθούν στην εμπειρία τους ως μέλη του Athens Digital Lab, τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν κατά την ανάπτυξη των λύσεών τους, καθώς και τη σημασία του να αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού της Αθήνας.

Το Athens Digital Lab αποτελεί  ένα από τα προγράμματα του δήμου Αθηναίων που αναδείχθηκαν στην πρόταση με την οποία ο δήμος Αθηναίων ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» για το έτος 2018.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Athens Digital Lab, τις θεματικές και τους όρους συμμετοχής, είναι διαθέσιμες στο: www.athensdigitallab.gr και στους επίσημους λογαριασμούς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, www.facebook.com/AthensDigitalLab/, https://twitter.com/ATHDigitalLab, / www.instagram.com/athensdigitalab/  

ΑΡΧΕΙΟ - PRESS BOX

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1633 επόμενη > τελευταία >>