ICT plus
Τρίτη, 21 Μαίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

8/11/2018
Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το έργο Ultrafast Broadband, 300 εκατ. ευρώ. Αναμένονται άλλα 300 εκατ. ευρώ από ιδιωτικές επενδύσεις.

.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έθεσε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση το έργο Ultrafast Broadband, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Η υλοποίηση της δράσης θα συμβάλει στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών νέας γενιάς, σε περιοχές που δεν καλύπτονται από αντίστοιχα δίκτυα, για την επίτευξη των στόχων ευρυζωνικότητας που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2025 (Gigabit Society).

Το νέο πρόγραμμα, που αποτελεί συνέχεια των δράσεων Superfast Broadband (SFBB) και Rural Broadband (RB), στοχεύει στην ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό χρήστη, που θα του εξασφαλίζει σύνδεση στο διαδίκτυο με ταχύτητες τουλάχιστον 100Mbps (αναβαθμίσιμες σε 1 Gbps).

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε:
«Η πολιτεία παρεμβαίνει, αξιοποιεί τους δημόσιους πόρους και αναβαθμίζει τα δίκτυα σε όλη τη χώρα. Με τη στρατηγική μας επιλογή, η οποία ξεπερνά σε δημόσιες επενδύσεις τα 700 εκατ. ευρώ, κινητοποιούμε επενδύσεις ύψους 3 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα. Όπως έχει αποδειχθεί, άλλωστε, η παρέμβαση της Πολιτείας είναι διαχρονικά κρίσιμη για την ανάπτυξη μεγάλων και κάθε είδους υποδομών. Βασική μας μέριμνα να φέρουμε “Το Αύριο, Σήμερα για Όλους”».

Ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε:
«Η ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού κατασκευαστικού έργου θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετάβαση της Ελλάδας από την «εποχή του χαλκού» στην εποχή της οπτικής ίνας. Η χώρα αλλάζει ταχύτητα και οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα, μέσω της δράσης Ultrafast Broadband, να αξιοποιήσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Η χώρα κλείνει σταδιακά το χάσμα που τη χωρίζει από τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης».

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα) και η χρηματοδότησή του θα προέλθει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ) και το ΕΓΤΑΑ, Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Το έργο θα υποβληθεί με την διαδικασία του "φακέλου μεγάλου έργου" στις αρμόδιες Διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στρατηγικός στόχος του υπουργέιου Ψηφιακής Πολιτικής είναι η ανάπτυξη εκτεταμένου Εθνικού Δικτύου Οπτικών Ινών για την διασφάλιση ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps ή τουλάχιστον 100 Mbps.
Το έργο έχει χωρισθεί σε επτά διακριτές περιοχές (lots) και θα ανατεθεί μετά από ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό στους αναδόχους. Η χώρα έχει χωριστεί στα εξής γεωγραφικά τμήματα - περιφερειακές ενότητες:

  1. Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Θάσου, Καβάλας, Ξάνθης, Κιλκίς, Σερρών, Λέσβου, Ικαρίας, Λήμνου, Σάμου, Χίου.
  2. Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πέλλας, Χαλκιδικής.
  3. Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Τρικάλων, Κέρκυρας.
  4. Άρτας, Πρέβεζας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Σποράδων, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Ιθάκης, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας.
  5. Ζακύνθου, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.
  6. Βοιωτίας, Ευβοίας, κεντρικού τομέα Αθηνών, βόρειου τομέα Αθηνών, δυτικού τομέα Αθηνών, νότιου τομέα Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιώς.
  7. Νήσοι Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κέας – Κύθνου, Κω, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Ρόδο, Τήνου και Κρήτης.

Ο σύνδεσμος της διαβούλευσης, η οποία θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018,

είναι ο εξής: https://goo.gl/Gcm9q5ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1005 επόμενη > τελευταία >>