ICT plus
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

2/11/2018
Το mixed grill της συνδρομητικής ΤιΒι. Τα κανάλια και τα πετρέλαια. Το Λιμάνι και η Παινία. Και στο βάθος οι . . . Τράπεζες και η Nova

.
Φωτογραφία με απολύτως απαγορευμένο περιεχόμενο,
λόγω foodcontrol που μου επέβαλε η "Τρόϊκα". 


Αν οι 666 μονάδες του Χρηματιστηρίου Αθηνών ήταν πολύ λίγες και
έγινε του ανυπερθέτου στα ΜΜΕ, να δω τι θα πούνε τώρα οι "σορτάκηδες",
που χθες στο ΧΑΑ σημειώθηκε η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 13 μηνών.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 3,25% στις 619,32 μονάδες,
ενώ χθες κινήθηκε μεταξύ των 618,46 μονάδων (-3,39%) και 640,88 μον. (+0,11%).

Αυτά και

K α  λ  λ   λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  η  ν  ν  α  α  α  ά α  α  α  ρ  ρ  ρ  ρ   ε   ε  ε  ε  ε  ε  ς 

K α  ι 

  Κ  α  λ  ό  ό 
 ό  ό  ό  ό  ό  ό    

  Π  ο  υ  υ     Σ  ο  υ  υ  υ      Κ  ο  ο  ο  υ   .  .  .  .


Και ξεκινάμε με ένα mixted grill media από ειδησάρια, που πρέπει να έχετε υπόψη σας, αν θέλετε να αυτοαποκαλείστε "ενημερωμένοι" για τα των τηλεπικοινωνιών και των εξαγορών τους. και πρέπει να ξέρετε αυτά τα "ειδησάρια", διότι το «μιξάρισμα» των ΜΜΕ με τα ictίδικα δρώμενα θα χαρακτηρίσουν για καιρό την διευρυμένη «μπίζνα» που ετοιμάζεται στο παρασκήνιο, χωρίς οι πολλοί της πιάτσας να ψυχανεμίζονται.

Αν δεν το ξέρατε να σας πούμε ότι ξεκίνησε στο ΕΣΡ διαβούλευση για το οικονομικό αντάλλαγμα που θα πρέπει να πληρώνουν οι φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης. Στο ΕΣΡ θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, συνάντηση των μελών του με εκπροσώπους των φορέων της συνδρομητικής τηλεόρασης, Cosmote, Forthnet Media, Vodafone, WIND και Cyta [ μπορεί να εξαγοράστηκε, αλλά υπάρχουν ακόμη συνδρομητές της ], για τα «νομικά ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της με αρ. 144/15.1/2018 κοινής απόφασης των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών και αφορούν τον καθορισμό του ύψους και του τρόπου υπολογισμού του οικονομικού ανταλλάγματος υπέρ του Δημοσίου για την παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών υπηρεσιών».
Αμέ!

Και όπως καταλάβατε, μετά τον τυφώνα «Β»[ αρδινογιάννη ] στα ΜΜΕ η Motor Oil με την εξαγορά του Alpha, κατέδειξε ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην τηλεόραση και στα τεκταινόμενά της. Τώρα τίποτε απορίες σας όπως π.χ πως και έκλεισε το Mega για υπόλοιπο δανείου 15 εκατ. ευρώ, όταν για τον Alpha δόθηκαν αρχικά 23 εκατ. ευρώ και με μετόχους τον Βαρδινογιάννη και τον Μαρινάκη [ παλαιότερα και τον Σαββίδη ], απλά μην ρωτάτε, γιατί δεν υπάρχει [ από εμάς ] απάντηση.

Πάντως τα συντρόφια οι συριζαίοι δείχνουν αμήχανα με την εξαγορά του  Alpha από τη Motor Oil, αν και όλα έδιχναν ότι οι Βαρδινογιάννηδες «κυοφορούσαν» εξελίξεις στα ΜΜΕ από το Καλοκαίρι του 2017, όταν καταγράφηκαν προχωρημένες συζητήσεις Star και ΣΚΑΪ. Τώρα ο ΣΚΑΪ ψάχνεται για το δεύτερο του κανάλι και στο καπάκι ο Ομιλος Αντ1 και ο Κυριακού «γραδάρει» το μπορεί να κάνει με την Nova. Και να ξέρετε ότι αν και εφόσον η Νovaκαταλήξει στον Κυριακού, το νέο «ντόμινο» που θα γίνει στην πιάτσα της συνδρομητικής και μη ΤV δεν θα περιγράφεται. Κατακλυσμιαίες αλλαγές. Και σας το λέω σήμερα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, ένα μήνα πριν το 20o Greek ICT Forum και 52 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Ενδιαμέσως τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας ψάχνει το ΕΣΡ με πρωταρχικό θέμα τον προσδιορισμό της έννοιας των θεματικών αδειών (π.χ. μουσικό πρόγραμμα, αθλητικό, ντοκιμαντέρ), ο οποίος θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τον νέο υφυπουργό Λευτέρη Κρέτσο. Το δεύτερο θέμα αφορά προφανέστατα τον αριθμό τους, καθώς θα εξαρτηθεί από το πόσες τελικά άδειες γενικού περιεχομένου θα δοθούν. Και πάμε στο τρίτο, που είναι η αποδέσμευση του φάσματος από τον Ιανουάριο του 2019, όταν και θα διακοπεί η συνεργασία ΕΡΤ και Digea και θα αποδεσμευτούν θέσεις εκπομπής.

Και πάμε στην τελική ευθεία προ των εκλογών του Μαίου [ αν δεν γίνει τίποτε κατακλυσμιαίο ], όπου θα έχουμε την δεύτερη φάση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Η αίτηση της Αλτερ Έγκο ΜΜΕ [ Μαρινάκης ] στο ΕΣΡ, με την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατ. ευρώ, κάνει υποχρεωτική τη δημοσίευση της προκήρυξης για τις δύο άδειες που απομένουν. Σαφές χρονοδιάγραμμα δεν υπάρχει για το πότε θα δοθούν οι άδειες, καθώς θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των υποψηφίων.

Η προκήρυξη είναι έτοιμη και θα δημοσιευτεί ως τα μέσα του Νοεμβρίου [ αυτές τις μέρες δηλαδή ] και στη συνέχεια θα ακολουθήσει το διάστημα των 45 ημερών για την υποβολή των προτάσεων. Με το νέο έτος τα στελέχη του ΕΣΡ θα γνωρίζουν αν θα χορηγηθούν μία ή δύο άδειες, αν υπάρχουν ένας ή δύο ενδιαφερόμενοι, με οικονομικό αντάλλαγμα ύψους 35 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια θα υπάρξει ο έλεγχος επί των φακέλων και θα ανακηρυχθούν οι δύο δικαιούχοι. Εκτιμάται ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2019 θα έχουν χορηγηθεί οι δύο θεματικές άδειες . Αν βρεθούν περισσότεροι από δύο θα ακολουθήσει δημοπρασία, με τιμή εκκίνησης το ίδιο ποσό.

Και να σας θυμίσω ότι το «πουλόβερ» της τηλεόρασης και των ΜΜΕ άρχισε να ξηλώνεται από το Alter [ ιδιοκτησίας Θανάση Αθανασούλη ] και ακολούθησε με απόφαση των Τραπεζών η «Χ.Κ Τεγόπουλος». Ηταν η εποχή του σκανδάλου της Proton Bank για τους ξεχασιάρηδες.

Τώρα «φουσκώνει» το καϊμάκι στο μπρίκι με τον «ναι και όχι» των κινήσεων Μαρινάκη μετά την «σφυριχτή» της εξαγοράς του ALPHA από τον Ομιλο Βαρδινογιάννη. Που δεν το περιμένανε στο Λιμάνι και τα άλλα που ακούτε ότι το περίμεναν ξεχάστε τα.

Και οι κινήσεις [ άπασες και των Τραπεζών συμπεριλαμβανομένων ] γίνονται εν μέσω ραγδαίων αλλαγών στην τηλεοπτική αγορά, καθώς η «πίτα» των διαφημίσεων μειώνεται δραστικά και αβάδιστα. Και ο πρώτος [ Alpha ] στα κανάλια παίρνει την μερίδα του λέοντος και οι υποδέλοιποι ότι περισσέψει ότι νούμερα και να κάνει το Voiceκαι το Nomads. Οσο για το OPEN, εκεί πρέπει να πάνε στις μανταρίστρες για να ενισχύσει τις τσέπες του Ιβάν, γιατί θα βάζει πολύ βαθιά το χέρι για να πληρώνει κερατιάτικα.

Τώρα ο Βαγγέλης που πάει να μπλέξει, δεν ξέρει κανείς το γιατί στο Λιμάνι. Και δεν μιλάει και με τον Σωκράτη τελευταία [ το γιατί δεν θα σας το πώς, γιατί «τα εν οίκω μη εν δήμω» και δεν θα ξεκατινιαζόμαστε τώρα στα γεράματα ] για να του πει πόσα μύρια παρκάρησε με τον Flashκαις τις καλές τις εποχές.

Με άλλα λόγια το παιχνίδι στο τηλεοπτικό τοπίο δυσκολεύει πάρα μα πάρα πολύ [ και οι Τράπεζες δεν ξέρω αν το καταλαβαίνουν στην έκτασή του ] ειδικά για τον Μαρινάκη που θα κληθεί [ αν το αποφασίσει τελικά ] να «χτίσει» από τα μπετά έναν τηλεοπτικό σταθμό. Ακόμη και την ταινιοθήκη του MEGA να πάρει δεν θα καταφέρει μέχρι τον Μάϊο να το βγάλει στον αέρα. Κι αν το βγάλει οι τηλεθεάσεις θα είναι στα πατώματα, όπως κινούνται και στο Σαβιδοκάναλο.

Tώρα, όσον αφορά στον [ ένα και μοναδικό, τέως ] Πρόεδρο. Παραιτήθηκε από το Δ.Σ του «Καραϊσκάκη», αλλά είναι ακόμη μέτοχος στον Ολυμπιακό με 13,48% των μετοχών και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω της εταιρείας AbissoHoldings, να έχει το πλειοψηφικό πακέτο 73,36%, το 10% να ανήκει στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και το 3,16% σε υποδέλοιπους μικρομετόχους. Αυτά προς το παρόν.

Γιατί σας τα λέμε όλα αυτά ?

Μα για νακαταλάβετε την απύθμενη αφέλεια ορισμένων [ και ειδικά των τηλεκωμικών σεναριολογων ] ότι η εξαγορά της Novaεξαρτάται από το πόσο «σύριζα» θα είναι το «κούρεμα» των δανείων της.

Αντε και καλό ΠουΣουΚου

και διαβάστε στο iefimerida.gr το ενδιαφέρον αρθρο
Κάτω από την Κιργιζία το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα
και συγκρένετε το με τα λεφφφφτά που πέφτουν στα κανάλια.
 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 214 επόμενη > τελευταία >>