ICT plus
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

9/9/2018
Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το Περίπτερο των ΗΠΑ, τιμώμενης χώρας της 83ης ΔΕΘ και περιηγήθηκε στα περίπτερα των εταιρειών.

 

Στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, φετινής τιμώμενης χώρας της ΔΕΘ παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός, μαζί με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, υπουργούς της κυβέρνησης και τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ

Πριν τα εγκαίνια, η σοπράνο Αναστασία Ζαννή ερμήνευσε α καπέλα τους εθνικούς ύμνους των ΗΠΑ και της Ελλάδας (ΕΔΩ σχετικό βίντεο), η οποία έχει εμφανιστεί σε διεθνείς προσωπικότητες όπως οι: Bill Clinton, Kerry Kennedy, John Katsimatidis, John Kalamos, Andrew Liberis, Michael Bloomberg και άλλοι, έχοντας επιβλητική σκηνική παρουσία και μεγάλο ταλέντο.


«Μας ενώνουν κοινές αξίες με τις ΗΠΑ»
Μιλώντας στην τελετή, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον. Οι δύο άνδρες συζήτησαν τη σημασία του να είναι οι ΗΠΑ η τιμώμενη χώρα στην πρώτη ΔΕΘ μετά το τέλος της οκταετούς περιόδου των μνημονίων «που σηματοδοτεί την επάνοδο της χώρας στην ανάπτυξη και την κανονικότητα».

«Μας ενώνουν πολλά. Πάνω απ' όλα, μας ενώνουν κοινές αξίες, αγώνες για κοινές αξίες και κοινούς στόχους. Έχουμε ιστορικούς και δυνατούς δεσμούς, σκληρή δουλειά, δύσκολες στιγμές, αλλά μια διαρκής και ακατάβλητη προσπάθεια για την πρόοδο και ευημερία», τόνισε.

«Έχουμε να πάρουμε πάρα πολλά παραδείγματα, σημαντικές εμπειρίες και τεχνογνωσία από την παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι πλέον «μπορούμε να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, να επενδύσουμε με σχέδιο, να δώσουμε χώρο στις ζωντανές δυνάμεις αυτού του τόπου».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας. «Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή. Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας, μια χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο σ' αυτήν την εποχή. Η στήριξή σας με την παρουσία σας εδώ είναι σημαντική συμβολή», σημείωσε.

Η φετινή ΔΕΘ, ανέφερε, σηματοδοτεί τη δυνατότητα της Θεσσαλονίκης να παίξει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια και να καταστεί ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην οικονομία. «Η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδος με τις ΗΠΑ δημιουργούν την καλύτερη βάση, θέτουν τα θεμέλια μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Προοπτική ασφάλειας, ανάπτυξης, ειρήνης και σταθερότητας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Θα διευρυνθούν οι οικονομικοί δεσμοί Ελλάδας – ΗΠΑ»
Λίγο πριν, τον λόγο είχε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, ως εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, που αναφέρθηκε στη σημασία της ανάδειξης της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή.

Ο κ. Ρος ανέφερε ότι τον προηγούμενο Οκτώβριο Τραμπ και Τσίπρας συζήτησαν την εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για τα εγκαίνια του αμερικανικού περιπτέρου με 55 εκθέτες, προσθέτοντας ότι μια μεγάλη γκάμα βιομηχανιών είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Η ΔΕΘ προσφέρει πραγματικές δυνατότητες και για τις δύο πλευρές. Με τον τρόπο αυτό θα διευρυνθούν οι οικονομικοί δεσμοί και η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών», τόνισε ο κ. Ρος, που συνεχάρη όλες τις αμερικανικές εταιρείες που μετέχουν στο περίπτερο.


Δώρο η φανέλα του Αντετοκούνμπο
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας περιηγήθηκε στα αμερικανικά περίπτερα. Αρχικά, επισκέφθηκε το περίπτερο της ΤΕΧΑΝ, με δραστηριότητα στον τομέα της ανακύκλωσης. Σε συνεργασία με την αμερικανική Envipco, επενδύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργώντας στην Ελλάδα την πρώτη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανακύκλωσης. Ο κ. Τσίπρας εισήγαγε στο αυτόματο μηχάνημα ανακύκλωσης ένα πλαστικό μπουκάλι και έλαβε ως αντίτιμο 3 λεπτά. Στο περίπτερο, προβλήθηκε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Έλληνα σταρ του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο σχετικά με την ανακύκλωση. Οι οικοδεσπότες έδωσαν στον κ. Τσίπρα ως δώρο υπογεγραμμένη φανέλα του μπασκετμπολίστα.

Στο σταντ της Lockheed Martin ο εκπρόσωπος της εταιρείας έδειξε στον πρωθυπουργό τα ομοιώματα των πολεμικών αεροσκαφών. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στα περίπτερα του Facebook, της Microsoft και της IBM ενώ δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

ΕΔΩ σχετικό βίντεο της ΕΤ με δηλώσεις εκπροσώπων αμερικανικών εταιρειών,
μεταξύ των οποίων και η Αντιγόνη Ζάκου, Marketing Manager της ΗΡ. 
Με πληροφορίες του
protothema.gr, newsbeast.gr, voria.gr

 

</TWITTERWIDGET>

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 162 επόμενη > τελευταία >>