ICT plus
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

SCRIPTA MANENT

11/7/2018
"Τροχιοδεικτικές" βολές ανάμεσα σε Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΕΒ. Εντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χαρακτηρίζει τον Θεόδωρο Φέσσα "λαγό του Μητσοτάκη"


"Η Κυβέρνηση νομοθετεί με τέτοιο τρόπο που αποθαρρύνει τους επενδυτές, προωθώντας διατάξεις που αντιστρατεύονται τη γνώμη του συνόλου των κοινωνικών εταίρων εργοδοτών αλλά και εργαζομένων"
 δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και περιλαμβάνει ρύθμιση και για τις εργολαβίες και τις υπεργολαβίες μεταξύ επιχειρήσεων.

Απαντώντας στη χθεσινή αυστηρή κριτική του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε βάρος στου ΣΕΒ από το βήμα του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ανέφερε ότι "η Κυβέρνηση προσπαθεί να διαιρέσει τους εργοδότες σε καλούς και κακούς και πρόσθεσε ότι οι αγορές δεν θα συγχωρήσουν τη διγλωσσία, το ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων και την τεχνητή πόλωση".

Θέλοντας να υπενθυμίσει τον ρόλο της ελληνικής βιομηχανίας στην ανάπτυξη, ο κ. Φέσσας σημείωσε ότι "ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εγκαινίασει εμβληματικές επενδύσεις μελών του ΣΕΒ, όπως για παράδειγμα η Παπαστράτος, ενώ σε ερώτηση για τη θέση του Συνδέσμου ως προς τις συντάξεις, απάντησε ότι η χώρα χρειάζεται ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και πως με το σημερινό ασφαλιστικό παίρνουν «πολλά» αυτοί που δεν έχουν πληρώσει τίποτα και λίγα όσοι έχουν συνεισφέρει στο σύστημα".

Με αφορμή τη συμπερίληψη του ΣΒΒΕ στον κατάλογο των κοινωνικών εταίρων μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, ο Γενικός Διευθυντής στου ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος, τόνισε ότι "ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων δεν είναι ως «δεκανίκι» της κάθε κυβέρνησης αλλά να συμβουλεύει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις θέσεις των φορέων".

Ο κ. Φέσσας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισήμανε, στη συνέχεια, ότι "δεν υπάρχει κενό εκπροσώπησης στη Βιομηχανία" και ότι ο ΣΕΒ, ενδεχομένως, αποτελεί «εύκολο αντίπαλο διότι διαχρονικά λέμε το σωστό και δεν αλλάζουμε απόψεις, ενώ τα πολιτικά κόμματα αλλάζουν απόψεις ανάλογα με τη συγκυρία».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του ΣΒΒΕ υπέρ της λύσης για της πΓΔΜ, υπογράμμισε:
«Εμείς δεν τοποθετούμαστε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Γενικότερα για τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, ο κ. Φέσσας σχολίασε ότι είναι πλέον χλιαρή, σημειώνοντας ότι η διοικητική μεταρρύθμιση έχει μείνει στις καλένδες, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει ξήλωμα μεταρρυθμίσεων, με βασικότερο τις αλλαγές στα εργασιακά, που αφορούν τη διαιτησία και την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων. «Δεν γνωρίζουμε γιατί θα πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν» τόνισε. Σε ό,τι αφορά στη ρύθμιση για τις εργολαβίες και τις υπεργολαβίες, όπως επισημάνθηκε από τον ΣΕΒ, δεν εξυπηρετεί τον λόγο για τον οποίο προωθείται, δηλαδή για την προστασία των εργαζομένων, ενώ δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων.


Εντονη η αντίδραση του Μαξίμου. Τι είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος
Διπλή επίθεση τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στη Ν.Δ. για το θέμα των συντάξεων και των εργασιακών εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση, με τα μεγαλύτερα πεδία ελευθερίας που προσφέρει η έξοδος από το μνημονιο, θα εντείνει το επόμενο διάστημα τις παρεμβάσεις για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας και θα προχωρήσει στις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού και για να μπει ένα τέλος στον κύκλο της απορρύθμισης και της εργασιακής ζούγκλας που επιβλήθηκε την περίοδο 2010- 2014».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στην προσπάθειά μας για την επαναρύθμιση στα εργασιακά έχουμε απέναντι μας τον κ. Μητσοτάκη που μιλά για ‘ξεπερασμένο 8ωρο’ αλλά και το ΣΕΒ, ο οποίος με την απαράδεκτη παρέμβασή του επιμένει στην περικοπή των συντάξεων για το 2019 και την μείωση του αφορολόγητου το 2020».

«Τα αμιγώς πολιτικά κίνητρα του ΣΕΒ αναδεικνύονται και από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του Θεόδωρου Φέσσα, ο οποίος θέλησε να επιτεθεί για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση» πρόσθεσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ στο πλαίσιο έκτακτης συνέντευξής Τύπου, χαρακτηρίζοντάς ως "λαγό του Μητσοτάκη", δείτε ΕΔΩ σχετική ανάρτηση και ΕΔΩ δημοσίευμα του enikos.gr με βίντεο

 

ΑΡΧΕΙΟ - SCRIPTA MANENT

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 44 επόμενη > τελευταία >>