ICT plus
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

PRESS BOX

9/7/2018
Ο Δρ. Άγγελος Αμδίτης του ΕΠΙΣΕΥ εξελέγη πρόεδρος της ERTICO-ΙΤS Europe


Η Γενική Συνέλευση της ERTICO-ITS Europe (http://ertico.com/) εξέλεξε ομόφωνα για Πρόεδρο του Οργανισμού τον Δρ. Άγγελο Αμδίτη, Διευθυντή Έρευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (http://i-sense.iccs.gr/)http://i-sense.iccs.gr/ και μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου.

O Δρ. Αμδίτης, είναι ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος της ERTICO-ITS Europe, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ΕΣΜ). Η ERTICO αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Οργανισμούς σε θέματα μεταφορών, με μεγάλη επιρροή και πρόσβαση σε πολλαπλά κέντρα αποφάσεων καθώς και έναν από τους βασικούς διαμορφωτές  των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών πολιτικών. 

Ο Οργανισμός απαριθμεί 121 μέλη από τον Δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και διεξάγει πλήθος δραστηριοτήτων με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους της Ευρώπης, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και τη διατήρηση της κινητικότητας σε επίπεδα αποδοτικά σε σχέση με το κόστος. Διοργανώνει, επίσης, τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς (ITS World και European Congresses) για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες κοινοπραξίες διεθνώς (ITS USA, ITS Japan, ITS Australia κοκ).

Η εκλογή ενός Έλληνα ερευνητή σε μια από τις υψηλότερες θέσεις στον τομέα των μεταφορών στην Ευρώπη αποτελεί μεγάλη επιτυχία τόσο για το ΕΠΙΣΕΥ του ΕΜΠ όσο και για τη χώρα μας. Εκτός από την αναγνώριση και την υψηλή δημοσιότητα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες για το ερευνητικό και επιχειρηματικό δυναμικό της χώρας και διευκολύνει την προώθηση των θέσεων αλλά και την αναγνώριση των πρωτοβουλιών της Ελλάδας πανευρωπαϊκά. 

Πριν την πρόσφατη εκλογή του ο Δρ. Αμδίτης έχει υπηρετήσει την ERTICO για πολλά χρόνια από διάφορες θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομάδων εργασίας, με πιο πρόσφατες αυτές της ηλεκτροκίνησης και του αυτοματισμού στις οδικές μεταφορές.

Μετά την εκλογή του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού , ο Δρ. Αμδίτης παρέλαβε τον λόγο από τον απερχόμενο Πρόεδρο, Cees de Wijs, Γενικό Διευθυντή της Dynniq, ευχαρίστησε θερμά όλα τα μέλη για την εκλογή του και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον κ. Cees de Wijs για την τόσο αποτελεσματική του ηγεσία στο Διοικητικό Συμβούλιο της ERTICO και το εξαιρετικό έργο που αφήνει πίσω του. Συνεργαστήκαμε μαζί με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια, για να υλοποιήσουμε το όραμα και τη στρατηγική της ERTICO προς την επίτευξη ασφαλέστερων, «εξυπνότερων» και «καθαρότερων» υπηρεσιών κινητικότητας και δικτύων μεταφορών στην Ευρώπη. Στόχος μου είναι να συνεχίσω την αποτελεσματική και στενή συνεργασία τόσο με τους εργαζομένους όσο και με τα μέλη του οργανισμού για να ενισχύσουμε μαζί τις δράσεις του, διατηρώντας την υπεροχή του, αλλά και ενισχύοντας τον ηγετικό του ρόλο στον καθορισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη του μέλλοντος των μεταφορών στην Ευρώπη, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα συμφέροντα όλων των επιμέρους τομέων μεταφορών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη διοικητική του εμπειρία στην ERTICO-ITS Europe, o Δρ. Αμδίτης, είναι ιδρυτικό μέλος και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ITS Hellas) επί σειρά ετών, ενώ στην παρούσα φάση υπηρετεί τον Οργανισμό από τη θέση του Αντιπροέδρου. Είναι ο ιδρυτής και ο Διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας I-SENSE (http://i-sense.iccs.gr/) του ΕΠΙΣΕΥ και έχει να επιδείξει μακρά πορεία και υψηλή εξειδίκευση στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.

Είναι, επίσης, ένας εκ των ιδρυτών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EuroVR, μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, ενώ έχει διατελέσει και μακρά θητεία ως Πρόεδρος του Οργανισμού. Επιπλέον είναι ενεργό μέλος και στις παρακάτω πλατφόρμες και οργανισμούς: C-ITS Platform, DTLF, GEAR2030, TM2.0 Platform (μέλος του Steering Body), Trilateral WG on Automation, euRobotics, SENSORIS, WssTP, ALICE (μέλος του Steering Committee), UITP, EFFRA κ.ά. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, κεφαλαίων βιβλίων και πάνω από 180 άρθρων σε πρακτικά συνεδρίων και έχει υπάρξει επιστημονικός υπεύθυνος σε πάνω από 120 Ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα τα τελευταία 17 χρόνια.

ΑΡΧΕΙΟ - PRESS BOX

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1636 επόμενη > τελευταία >>