ICT plus
Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

11/1/2018
Ο Καθηγητής Κώστας Μασσέλος, προτείνεται ως νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΤ από τον Νίκο Παππά. Αντικαθίστανται οι Αντιπρόεδροι και όλα τα μέλη της Ολομέλειας

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα συζητηθούν οι προτάσεις του υπουργού ΨΗΠΤΕ κ. Νίκου Παππά για τους νέους Προέδρους, Αντιπροέδρους και μέλη του ΔΣ τόσο στην  ΕΕΤΤ , όσο και στην στην  ΕΡΤ  στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Για την ΕΕΤΤ, προτείνονται:
ως Πρόεδρος ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος,
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοπονήσσου με
Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Πατρών
ΕΔΩ η πανεπιστημιακή του πορεία ]

και
ως Αντιπρόεδροι :
η Δρ. Αγγελική Σγώρα [ φωτό ] για τον τομέα Τηλεπικοινωνιών.
Είναι Μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αιγαίου,
από το Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
με αντικείμενο «την παροχή ποιότητας υπηρεσίας και κατανομή πόρων
σε σύγχρονα ασύρματα δίκτυα
»
και
ο  Δρ. Σπυρίδων Παντελής για τον τομέα Ταχυδρομείων.
Eίναι Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ και Διδάκτορ του Ecole Nationale Superieure des Telecommunications (ENST) του Παρισιού, με ειδίκευση στις Οπτικές Επικοινωνίες και Οπτική Επεξεργασία Εικόνας. Στην επαγγελματική του πορεία εκτός των άλλων έχει θητεύσει και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της ΟΤΕ Plus.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής καλούνται σε ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι τρείς υποχψήφιοι για την στελέχωση του Προεδρείου της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος, Αγγελική Σγώρα και Σπυρίδων Παντελής, που θα διοριστούν στις θέσεις του Προέδρου και των Αντιπροέδρων της ΕΕΤΤ αντίστοιχα.

Παράλληλα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αποφάσισε την αλλαγή όλων των μελών της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ). Η αλλαγή και του Προέδρου της ΕΕΤΤ Καθηγητή κ. Δημήτρη Τσαμάκη δεν αναμενόταν από την αγορά τηλεπικοινωνιών, καθώς είχε διοριστεί από την κυβέρνηση πριν από ενάμισυ χρόνο [ τον είχε προτείνει ο τότε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρήστος Σπίρτζης ] και δεν είχε συμπληρώσει την προβλεπόμενη θητεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο απερχόμενος Πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εκτιμώντας η θητεία του είναι τετραετής και κακώς διακόπτεται. Από την πλευρά του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε ότι η θητεία των διορισμένων από την Κυβέρνηση μελών του Προεδρείου και την Ολομελείας της ΕΕΤΤ έγινε σε αντικατάσταση των Μελών της προηγούμενης Ολομέλειας, μετά την παραίτηση του Προέδρου κ. Λουρόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2014.

Αμέσως μετά τον διορισμό του Προέδρου και των Αντιπροέδρων ακολουθεί ο διορισμός των έξι μελών της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ με την σχετική υπουργική απόφαση. Τα μέλη της προηγούμενης Ολομέλειας αντικαθίσταντι όλα και τηνθέση τους αναλαμβάνουν oι [αλφαβητικά]:
Γαστεράτος Αντώνιος, Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος Συστημάτων Παραγωγής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γουσίου Ελένη, Οικονομολόγος, Καψάλης Νικόλαος, Διδάκτωρ Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κουλούρας Γρηγόριος, Επίκουρος Καθηγητής Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών ΤΕΙ Αθήνας, Μαγκανιώτη Αργυρώ, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Σινανιώτη Αριστέα, Καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά

Για την  ΕΡΤ  προτείνονται ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής για τη θέση του Προέδρου και η Κατερίνα Τσατσαρώνη ως μέλος του ΔΣ .

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 972 επόμενη > τελευταία >>