ICT plus
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

INFO & TELECOM MARKET

15/5/2007
Η SCEE ανακοίνωσε την κάμερα PLAYSTATION Eye

Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κάμερα νέας γενιάς PLAYSTATION Eye. Η PLAYSTATION Eye αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι και θα γίνει το απαραίτητο αξεσουάρ για μεταφορά φωνής, εικόνας (video chat), αλλά και για δικτυακό παιχνίδι (online gaming), ενώ θα επιτρέψει στους gamers να απολαύσουν τη συνολική εμπειρία του PLAYSTATION 3 (PS3) όπως ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Σχεδιασμένη αποκλειστικά για το PLAYSTATION 3 και ενσωματώνοντας εντυπωσιακά εξελιγμένες τεχνολογίες στη USB κάμερα και στο μικρόφωνο, η PLAYSTATION Eye θα μεταμορφώσει την εμπειρία της διαδικτυακής επικοινωνίας μέσω του PLAYSTATION Network. Επεκτείνοντας την επιτυχημένη «κληρονομιά» της EyeToy USB Camera για PlayStation 2, η υλοποίηση της PLAYSTATION Eye συμπληρώνει τις προηγμένες λειτουργίες και δυνατότητες του PLAYSTATION 3. Κι όλα αυτά σε μια καλοσχεδιασμένη και διακριτική συσκευή.

Είναι ειδικά σχεδιασμένη για να συνεργάζεται με την επόμενη γενιά social gaming και τις νέες υπηρεσίες που αναπτύσσονται για το PLAYSTATION 3. Οι βασικές λειτουργίες της PLAYSTATION Eye περιλαμβάνουν:

Ένα εξελιγμένο μικρόφωνο με τη δυνατότητα να απομονώνει τους θορύβους  του περιβάλλοντος και να «εστιάζει» στη φωνή, για ακόμη πιο ομαλή και ακριβή αναγνώριση και μεταφορά φωνής.Τη δυνατότητα αποθήκευσης οπτικών (video) και ηχητικών αποσπασμάτων απευθείας στο σκληρό δίσκο του PLAYSTATION 3.Είναι κατασκευασμένη ώστε να αποδίδει καλά ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μια μεγάλη γκάμα τρόπων αποθήκευσης, όπως η αργή κίνηση και η λήψη time-lapse.Ταχύτερο frame rate για βελτιωμένη εστίαση, ανταπόκριση και ομαλή κίνηση.Φακός με εστίαση δύο σημείων για επιλογή «κοντινών» ή ολόσωμων λήψεων. Μια γκάμα εκθαμβωτικών οπτικών εφέ για εφαρμογή σε φωτογραφίες και βίντεο.Περιλαμβάνει το λογισμικό επεξεργασίας, EyeCreate, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να σώσουν και να επεξεργαστούν φωτογραφίες, βίντεο και ήχο.

Ο Πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Europe, David Reeves, δήλωσε: "Η PLAYSTATION Eye είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της εντυπωσιακής προόδου που επιτύχαμε, χάρη στην εξέλιξη των τεχνολογιών μας. Η PLAYSTATION Eye έχει τετραπλάσια ανάλυση, διπλάσιο framerate και διπλάσια ευαισθησία σε σύγκριση με την «προκάτοχο» της, EyeToy USB Camera. Με την υπάρχουσα τεχνολογία που έχουμε στη διάθεση μας, θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε εντυπωσιακά την εμπειρία της επικοινωνίας μέσω του PLAYSTATION 3".

Λογισμικό EyeCreate
Το λογισμικό επεξεργασίας EyeCreate, το οποίο θα κυκλοφορεί δωρεάν μαζί με την PLAYSTATION Eye επιτρέπει την αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο και ήχου στο σκληρό δίσκο του PLAYSTATION 3, αλλά και την ενσωμάτωση εκπληκτικών οπτικών εφέ. 

Η ποικιλία των τρόπων αποθήκευσης, όπως η αργή κίνηση και η λήψη με time-lapse ανοίγει έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων, που μπορούν να «εξερευνηθούν» περαιτέρω μέσω της σουίτας επεξεργασίας EyeCreate. Έτσι θα μπορείτε να μετατρέψετε τις λήψεις σας σε «επαγγελματικές» ταινίες.

Νέες λειτουργίες του μικροφώνου
Η ολοκαίνουρια συστοιχία τεσσάρων μικροφώνων ενσωματώνει τη δυνατότητα εντοπισμού της φωνής από διάφορες κατευθύνσεις, την ακύρωση του φαινομένου της αντήχησης και την εξάλειψη του περιβαλλοντικού θορύβου, επιτρέποντας την ολοκάθαρη συνομιλία ακόμη και σε θορυβώδεις χώρους, χωρίς να απαιτείται η χρήση ακουστικών κεφαλής (headset).

Λειτουργίες «επόμενης γενιάς» της κάμερας
To frame rate που φτάνει έως τα 120 καρέ το δευτερόλεπτο προσφέρει ιδιαίτερα «ομαλή» απεικόνιση video, ενώ η εξελιγμένη λειτουργία «χαμηλού φωτισμού» συνεπάγεται ότι δεν απαιτείται έντονος φωτισμός στο χώρο, προκειμένου η κάμερα να δώσει ζωηρά χρώματα και άψογη χρωματική «έκθεση» στα βίντεο. Ο φακός με το  προσαρμόσιμο zoom προσφέρει οπτικό πεδίο 56º, προκειμένου να καταγράφει την κίνηση του κεφαλιού και των ώμων στα «κοντινά» πλάνα των οπτικοακουστικών συνομιλιών και οπτικό πεδίο 75º για την καταγραφή ολόκληρου του σώματος, όταν απαιτείται κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών.

Τεχνικές προδιαγραφές:

- 4-κάναλος ήχος:16 bits/ κανάλι, 48kHz, SNR 90db
- Οπτικό πεδίο φακού από 56º έως 75º 
- 2.1 F-stop, <1% «θόρυβος» (distortion), σταθερή εστίαση (25εκ. σε 8 σε οπτικό πεδίο 75º)
- Ανάλυση 640 x 480 στα 60 καρέ/δευτερόλεπτο
- Ανάλυση 320 x 240 στα 120 καρέ/δευτερόλεπτο
- Μεταφορά δεδομένων σε υψηλή ταχύτητα μέσω USB2
- Ασυμπίεστο βίντεο ή προαιρετική συμπίεση μορφής JPEG

ΑΡΧΕΙΟ - INFO & TELECOM MARKET

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 621 επόμενη > τελευταία >>