ICT plus
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

19/10/2017
Με πολυπληθή προσέλευση και σημαντικές ειδήσεις ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Greek ICT Forum. Mε "καθαρό" FTTH από το 2018 ο Ομιλος ΟΤΕ. H Forthnet με επενδυτή στο Εθνικό Δίκτυο Οπτικών Ινών.

  Από την χθεσινή βράβευση της ΕΠΥ των Greek ICT Awards 2017.

Ο κ. Παναγιώτης Καραγεώργος, ΓΓ της ΕΠΥ, παραλαμβάνει
την σχετική βράβευση των ICT Awards 2017 για την ΕΠΥ και
τους διακριθέντες Ελληνες μαθητές,
στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πληροφορικής
από την κα Γιώτα Παπαρίδου Α΄Αντιπρόεδρο του ΣΕΠΕ

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 19oυ Greek ICT Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Novotel Athens και για μία ακόμη φορά ήταν το επίκεντρο των εξελίξεων στους τομείς της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Από τις σημαντικές ειδήσεις του Συνεδρίου αφορoύσαν
    στην διάθεση από τον Ομιλο ΟΤΕ το 2018 «καθαρών» FTTH υπηρεσιών και 
    πρόθεση της Forthnet να πάρει μέρος στην ανάπτυξη του Εθνικού Δικτύου Οπτικών Ινών με την συνεργασία επενδυτών.

Ο κύριος άξονας του φετινού Συνεδρίου αφορούσε στις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και Υπηρεσίες, τις οποίες από την μία πλευρά καλούνται οι εταιρείες ΤΠΕ να καταγράψουν αλλά και να πείσουν για τα πλεονεκτήματά τους, τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και την αξιοποίησή τους, αλλά και από την άλλη πλευρά Επιχειρήσεις, Οργανισμοί και Φορείς να παρουσιάσουν τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η στρατηγική τους για την αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Με αφορμή την θεματολογική κατεύθυνση του Συνεδρίου:

“H ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
Aπό τις κλασικές υποδομές,
στο FTTH, στο Cloud και στα Mobile Apps”

Στο 19o Greek ICT Forum υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών Τηλεπικοινωνιών από την μία πλευρά παρουσίασαν στρατηγικές και νέες εφαρμογές που «πηγάζουν» από την λειτουργία των νέων δικτύων Οπτκών Ινών και την νέα εποχή των Δικτύων Νέας Γενιάς. Επίσης οι εταιρείες Πληροφορικής από την άλλη ανάδειξαν την έκταση και τις βασικές τεχνολογικές αρχές σημαντικών καινοτομικών ψηφιακών τεχνολογιών, το εύρος των εφαρμογών και των υλοποιήσεών τους σε ελληνικές επιχειρήσεις, φορείς του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα.

Παράλληλα σημαντικοί  ICT Managers του Ιδιωτικού, Τραπεζικού και Δημοσίου τομέα παρουσίασαν επιτυχημένες υλοποιήσεις έργων στο πολυπληθές κοινό του Greek ICT Forum, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από υψηλόβαθμα στελέχη, ICΤ Managers και επαγγελματίες από σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, Τράπεζες και δημόσιους φορείς

Στις εργασίες του 19oυ Greek ICT Forum αναπτύχθηκαν συζητήθηκαν απόψεις και θέσεις σχετικά με την αξιοποίηση των σύνθετων και απαιτητικών ICT Τεχνολογιών και Εφαρμογών σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Τράπεζες και Δημόσιους Φορείς

Από τα χαρακτηριστικά σημεία του 19oυ Greek ICT Forum ήταν και η ανάδειξη του θεσμού των Greek  ICT Awards,  ο οποίος ξεκίνησε το "ταξίδι" του το 2000 έχοντας αναδείξει σημαντικές υλοποιήσεις έργων ΤΠΕ και την πορεία στελεχών από όλο το φάσμα της επαγγελματικής, επιχειρηματικής και πανεπιστημιακής ζωής.

Από φέτος  ο θεσμός των Greek  ICT  Awards ξεκινάει πάλι το "ταξίδι" του με την βράβευση τεσσάρων μαθητών που διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πληροφορικής, που διεξήχθη φέτος στην πόλη της Σόφια στην Βουλγαρία

Οι μαθητές είναι :
  Ο Παναγόπουλος Αναστάσιος
από το Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών με Ασημένιο μετάλλιο.
  Ο Χατζημίχος Παναγιώτης
από το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας με Χάλκινο μετάλλιο.
  Ο Πίπης Ευάγγελος
από την Ευαγγελική Σχολή με Χάλκινο μετάλλιο και
  Ο Ταπραντζής Αθανάσιος από το Κολλέγιο Αθηνών.

Παράλληλα βραβεύθηκε η ΕΠΥ, η Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματίων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, για την πολυετή συστηματική υποστήριξη και προετοιμασία των Ομάδων Πληροφορικής, που συμμετέχουν και ανεβάζουν την ελληνική σημαία σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές διοργανώσεις.

Τα  Greek  ICT   Awards  από την επόμενη χρονιά θα συνεχίσουν, όπως παλιά, την ανάδειξη επιτυχημένων υλοποιήσεων από όλους τους τομείς της οικονομίας, το έργο και την πορεία προσωπικοτήτων από τους τομείς των ΤΠΕ και όχι μόνο, επιδιώκοντας να στρέψει την προσοχή της ελληνικής κοινωνίας στον δημιουργικό και πολλά υποσχόμενο χώρο των Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Στις θεματολογικές ενότητες του 19ου Greek ICΤ Forum 2017 σημαντικοί Ομιλητές παρουσίασαν απόψεις και θέσεις σε τέσσερις θεματικές ενότητες και μία καταληκτική συνεδρίαση, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί ως εξής :

1) FTTH, Cloud Services, NGA’s services, Smart + Classic Apps, and Infrastructure: Στρατηγικές και ενέργειες μετασχηματισμού διαδικασιών για την αξιοποίηση υπηρεσιών Cloud
Mε κύριους άξονες τις νέες υπηρεσίες στις Τηλεπικοινωνίες όπου το Διαδίκτυο περνάει στην εποχή των Gbits, οι νέες Τεχνολογίες στον τομέα του ICΤ αποκτούν εντελώς διαφορετικές διαστάσεις δίνοντας πολλές και ξεχωριστές δυνατότητες για την αύξηση της παραγωγικότητας και της λειτουργικότητας Επιχειρήσεων και Φορέων.

2) Greek Companies, Digitalizing as usual: Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες αλλάζουν την ελληνική δημόσια επιχειρηματική καθημερινότητα. Αναγνωρισμένοι ICT Managers κατέγραψαν και περιέγραψαν τις στρατηγικές, τις διαδικασίες και τις μεθοδολογίες που υλοποιούν προκειμένου Επιχειρήσεις και Φορείς να περάσουν, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε ένα νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο η υστέρηση σημαίνει «εξορία» και «περιθωριοποίηση».

3) Software Applications and ICT Strategies in New Digital Era: Παρουσιάστηκαν προτάσεις των Ψηφιακών Τεχνολογιών, που εξυπηρετούν ανάγκες των Επιχειρήσεων και Φορέων μέσω καινοτόμων λύσεων και ICT προτάσεων καθώς οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της αγοράς πολλές φορές είναι μπροστά από τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, που δεν ανταποκρίνονται πάντα στις τεχνολογικές αλλαγές.

4) Από τα «χάλκινα» Bits στα «οπτικά» GBits, στα Δίκτυα Νέας Γενιάς, στο Cloud και στις smart apps. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα αυτά; Με βασικό θεματικό άξονα ότι έναρξη της υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, η αναγγελία σημαντικών επενδύσεων των εταιρειών Τηλεπικοινωνιών σε Δίκτυα Νέας Γενιάς έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την Εθνική Στρατηγική στον συγκεκριμένο τομέα Θεσμικοί και Επιχειρηματικοί παράγοντες παρουσίασαν θέσεις και απόψεις για την ανάπτυξη των υποδομών Δικτύων Νέας Γενιάς και των αναγκών της αγοράς Πληροφορικής, μέσα στο απαιτητικό περιβάλλον τις ελληνικής Οικονομίας.

5) Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης: Θεσμικοί παράγοντες, όπως και υψηλόβαθμα στελέχη από Φορείς και Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών συμμετείχαν σε ένα δημιουργικό πλαίσιο συζήτησης απαντώντας σε πολλά καίρια και σημαντικά ερωτήματα.  

Δείτε  ΕΔΩ  τους Ομιλητές και το Πρόγραμμα του Συνεδρίου

Πολύ σύντομα θα αναρτηθούν τα Πρακτικά του Συνεδρίου,
όπως οι Ομιλίες και τα σχετικά βίντεο.

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1377 επόμενη > τελευταία >>