ICT plus
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

30/7/2008
Στον επενδυτικό Ομιλο Gores Group περνά το 51% της Siemens Enterprises Communication (SEN)

Με ανακούφιση δέχθηκαν οι 450 και πλέον εργαζόμενοι και δεκάδες συνεργάτες την είσοδο του επενδυτικού Ομίλου Gores Group με ποσοστό 51% στην Siemens Enterprises Networks (SEN), την οποία ανήκει και η Siemens Τηλεβιομηχανική, αποκτώντας παράλληλα και τον έλεγχό του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη. Η είσοδος του νέου εταίρου της Siemens στον κατασκευαστικό τομέα των τηλεπικοινωνιών, δεν διαφοροποιεί την στρατηγική απόφαση της γερμανικής πολυεθνικής να αποχωρήσει σταδιακά από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, όμως δίνει το ανάλογο περιθώριο χρόνου για την προετοιμασία του νέου εταίρου της στις συνθήκες της αγορά τηλεπικοινωνιακών εξοπλισμών. Διατηρείται επίσης και εξελίσσεται η μονάδα παραγωγής εξειδικευμένου λογισμικού τηλεπικοινωνιών, η οποία έχει στο ενεργητικό της διεθνείς διακρίσεις και σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων και υπηρεσιών σε τεχνολογικά στρατηγικούς τομείς των ψηφιακών επικοινωνιών. Η παραγωγή του τηλεπικοινωνιακού υλικού θα αναδιαρθρωθεί και πιθανώς θα συνεχιστεί προσαρμοζόμενη στις διεθνείς συγκυρίες και στις επιχειρησιακές δυνατότητες της «νέας Siemens».

Σχετικά με την είσοδο του επενδυτικού Ομίλου Gores, ο οποίος ιδρύθηκε το 1987, στην Siemens Enterprises Networks (SEN) ο ιδρυτής του Ομιλου Alec Gores δήλωσε ότι οι προοπτικές του τομέα των τηλεπικοινωνιών και η δυναμικότητα της Siemens μας επιτρέπει να αναπτύξουμε εξαιρετικές και κερδοφόρες δραστηριότητες. Η νέα εταιρεία θα συνεχίσει και θα διευρύνει τις δραστηριότητές της στις τηλεπικοινωνίες βασισμένη και στον σχεδιασμό και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών όπως το HiPath 3000 και 4000.

Η πλήρης ανακοίνωση της Siemens σχετικά με την είσοδό της Gores στο μετοχικό της κεφάλαιο κατά 51% είναι η εξής:

Συμμετοχή της Siemens στην κοινοπραξία με 49% 
Συνολική επένδυση ύψους 350 εκατομμυρίων Ευρώ για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.
Ο Όμιλος Gores θα συμβάλει στην κοινοπραξία με τις εταιρίες Enterasys και SER Solutions.

Η Siemens επέλεξε συνεργάτη για τις επιχειρισιακές επικοινωνίες της. Ο Όμιλος Gores, μια Αμερικανική επενδυτική εταιρία, θα αποκτήσει το 51% των μετοχών της Siemens Enterprise Communications (επίσης γνωστή ως SEN).

«Αναζητούσαμε μια ευκαιρία για ναεπεκτείνουμε την παρουσία μας στον τομέα της δικτύωσης και των επικοινωνιών επιχειρήσεων και αυτή η συνεργασία με τη Siemens είναι ιδανική», σημείωσε ο Alec Gores, ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Gores.

Η Siemens θα διατηρήσει ένα ποσοστό συμμετοχής 49%.
 
«Εμείς εξακολουθούμε να εντείνουμε το ενδιαφέρον του χαρτοφυλακίου μας σε τρεις τομείς - την Ενέργεια, τη Βιομηχανία και την Υγεία. Στον Όμιλο Gores βρήκαμε ένα εξαιρετικά έμπειρο συνεργάτη σε θέματα τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών που ενισχύει την εταιρία μαςμε τη συμμετοχή των εταιριών Enterasys και SER Solutions. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα ωφελήσει τους εργαζόμενους και τους πελάτες μας σε μακροπρόθεσμη βάση. Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί το Φεβρουάριο, οι μεταβιβαζόμενες εργασίες θα χρηματοδοτηθούν σημαντικά», δήλωσε ο Joe Kaeser, Επικεφαλής των Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Siemens.

Η αναδιάρθρωση της Siemens Enterprise Communications που είχε ήδη ανακοινωθεί από τη Siemens, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, εξασφαλίζοντας μια καλή εκκίνηση για την κοινοπραξία. Η συμφωνία συνεργασίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του οικονομικού έτους 2008, εν αναμονή της κανονιστικής έγκρισης. Ο Όμιλος Gores και η Siemens σχεδιάζουν να επενδύσουν περίπου 350 εκατομμύρια Ευρώ - μη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και άλλες δαπάνες, ως μέρος των συνήθων δραστηριοτήτων της κοινοπραξίας. Οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν με σκοπό την εισαγωγή καινοτόμων προϊόντων της Siemens Enterprise Communications στην αγορά, την απόκτηση άλλων τεχνολογικών πλατφόρμων με σκοπό το όφελος από την ισχυρή οργάνωση διανομής της Siemens Enterprise Communications και την περαιτέρω επέκταση και μετατροπή της εταιρίας από προμηθευτή υλικού σε προμηθευτή λογισμικού και υπηρεσιών.

Ο Όμιλος Gores, ο οποίος εστιάζει στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, έχει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών και έχει αναδιαρθρώσει με ταχείς ρυθμούς επιχειρήσεις που υφίστανται θεμελιώδεις διαρθρωτικές αλλαγές, καθιστώντας τις επιτυχημένες ανεξάρτητες εταιρείες ή συνενώνοντάς τις με άλλες εταιρίες του Ομίλου. Ο Όμιλος Gores έχει μεγάλη εμπειρία και στην Ευρώπη, όπου πραγματοποίησε πολλές επενδύσεις κατά τα τελευταία χρόνια.

Όταν ιδρυθεί η κοινοπραξία, οι εργασίες της Siemens Enterprise Communications θα συμπληρωθούν και θα ενισχυθούν από δύο επιχειρήσεις του Ομίλου Gores – την Enterasys, μια εταιρία παροχής εξοπλισμού δικτύων και λύσεων ασφαλείας και την SER Solutions, μια εταιρία παροχής λογισμικού τηλεφωνικών κέντρων.

«Ο συνδυασμός των τριών εταιρειών θα οδηγήσει σε μια πιο ολοκληρωμένη επιχείρηση παροχής δικτύωσης και επικοινωνιών που θα αξιοποιήσει τις ισχυρές δυνατότητες διανομής της Siemens Enterprise Communications και θα της προσφέρει παγκόσμια εμβέλεια και εκτεταμένη πελατειακή βάση», δήλωσε ο Alec Gores.

Με μια επένδυση ύψους περίπου 175 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αντιπροσωπεύει το ήμισυ του συνολικού ποσού της προγραμματισμένης επένδυσης που φτάνει τα 350 εκατ. ευρώ, η Siemens βοηθάει τη Siemens Enterprise Communications να αναπτυχθεί. Με τη δημιουργία μιας σταθερής κεφαλαιοποίησης και την ενίσχυση του κόστους των συναλλαγών, καθώς και του παθητικού της Siemens Enterprise Communications, θα σημειωθεί μια σημαντική οικονομική επίδραση κατά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2008.

Από λειτουργικής άποψης, οι εργασίες θα διευθύνονται από τον Όμιλο Gores. Η κοινοπραξία θα έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα της Siemens. Τα κύρια διπλώματα ευρεσιτεχνίας και οι άδειες θα μεταβιβαστούν στην κοινοπραξία. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής στη Λειψία της Γερμανίας, στης Κουριτίμπα της Βραζιλίας και στη Θεσσαλονίκη της Ελλάδας θα μεταβιβαστούν στην κοινοπραξία. Η παραγωγή στις εγκαταστάσεις στη Λειψία είναι εγγυημένη από συμβατικές συμφωνίες έως το 2011. Η Κουριτίμπα θα αποτελέσει μια σημαντική εγκατάσταση παραγωγής για την κοινοπραξία. Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, διαφορες επιλογές τελούν υπό αξιολόγηση.

Η Siemens Enterprise Communications θα συνεχίσει να αποτελεί προτιμώμενο προμηθευτή της Siemens, να χρησιμοποιεί το δίκτυο πωλήσεων SiemensOne και να συνεργάζεται με τη Siemens σε έργα πελατών. Τα νέα καινοτόμα προϊόντα της Siemens Enterprise Communications, όπως το OpenScape UC Server, θα παραμείνει αναπόσπαστο μέρος του χαρτοφυλακίου. Ο Όμιλος Gores και η Siemens συμφώνησαν ότι η Siemens Enterprise Communications θα συνεχίσει να προσφέρει τις στρατηγικές μετανάστευσης OpenPath για τις υπάρχουσες οικογένειες προϊόντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στις νέες λύσεις Unified Communications. Η υποστήριξη και οι αναβαθμίσεις για τα προϊόντα της Siemens Enterprise Communications, ιδίως για τα HiPath 3000 και HiPath 4000, πρόκειται να συνεχιστούν σε μακροπρόθεσμη βάση.

ΣΗΜ. Οι επισημάνσεις και οι υπογραμμίσεις είναι του ICTPLUS.GR

 

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1058 επόμενη > τελευταία >>


ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ