ICT plus
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

24/7/2008
Την Δευτέρα αποφασίζεται η τύχη των Ενωμένων Κλωστηρίων (ΕΝ.ΚΛΩ) του Θωμά Λαναρά με την τελική έγκριση της κρατικής εγγύησης στην παροχή δανείου 35 εκατ. ευρώ. Ετοιμο το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο θα βασιστεί η κρατική εγγύηση για τη δανειοδότηση. Ελπίδες για την αναστροφή του κλίματος και για την Lannet.

Βάσιμες ελπίδες ότι αναστρέφεται το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις εταιρείες Ενωμένα Κλωστήρια (ΕΝ.ΚΛΩ) και Lannet του Θωμά Λαναρά μετά τα αξεπέραστα προβλήματα ρευστότητας που παρουσιάστηκαν στις δύο εταιρείες. Αναγνωρίζοντας το οξύ πρόβλημα των ΕΝ.ΚΛΩ και κυρίως ορατή πιθανότητα να οδηγηθούν σε μακρόχρονη ανεργία τουλάχιστον χίλιοι εργαζόμενοι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης ενημερώθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Σιδηρόπουλο και στη συνέχεια αποφάσισε να αποδεχθεί σχέδιο μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της εταιρίας Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Τα μέτρα αυτά αφορούν ένα συγκεκριμένο πλαίσιο παρέμβασης για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου της Κλωστοϋφαντουργίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενταγμένα στις αρχές της Κοινοτική Πολιτική για τον Ανταγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομίας ανάφερε ότι ο κύριος στόχος είναι να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για να εκσυγχρονιστούν οι παραγωγικές μονάδες του κλάδου της Κλωστοϋφαντουργίας, με στρατηγικό στόχο την παραγωγή τελικών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία, την καθετοποίησή τους και την διείσδυσή τους σε μεγάλες διεθνείς αγορές.

Οι πολιτικές ενέργειες
Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Σιδηρόπουλος ανάφερε ότι τη Δευτέρα 28 Ιουλίου πέντε από τις τράπεζες που έχουν παράσχει το μεγαλύτερο μέρος των δανείων προς την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία θα αποφασίσουν για να χρηματοδοτήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης της εταιρίας ύψους 35 εκατ. ευρώ με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Η βασική προϋπόθεση για να δοθεί η εγγύηση είναι να δοθούν ως ενέχυρο οι μετοχές του Θωμά Λαναρά, βασικού μετόχου της εταιρίας προς τις Τράπεζες. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταβληθεί άμεσα από τον ΟΑΕΔ βοήθημα προς τους εργαζομένους της εταιρίας, ενώ καταρτίζεται ειδικό πρόγραμμα εργασιακής παρέμβασης για τους εργαζομένους του κλάδου πάνω από 50 ετών. Τις θέσεις του υπουργείου Οικονομίας παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία εργαζομένων όλων των εργοστασίων της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας», με την παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκου Γιαννόπουλου και Βουλευτών. Παράλληλα με την λύση που διαφαίνεται ότι τελικά θα δοθεί στο θέμα των Ενωμένων Κλωστηρίων, διαφαίνεται ενδεχόμενη προοπτική διευθέτησης και για τα προβλήματα ρευστότητας της Lannet μέσω διεθνούς επενδυτικού Ομίλου. Η εταιρεία, παρά την εξυπηρέτηση μέρους των συνδρομητών της μέσω κυκλωμάτων που δεν έχουν διακοπεί από τον ΟΤΕ, αντιμετωπίζει απώλεια πελατών που έχει μειωθεί σε σχέση με τις πρώτες ημέρες της κρίσης. Από τη Διοίκηση της Lannet και στενούς συνεργάτες του Θωμά Λαναρά καταβάλλονται προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα της ρευστότητας μέσω νέας  χρηματοδότησης από επενδυτικούς φορείς κυρίως του εξωτερικού. Υπενθυμίζεται ότι ο επενδυτικός Ομιλος Halcyon επέλεξε να μην προχωρήσει πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ σε σύνολο 50 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνήσει, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στην λειτουργία της εταιρείας. Χωρίς να υποβαθμίζουν την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρεία εκφράζονται εκτιμήσεις ότι η διασφάλιση της λύσης στο πρόβλημα των Κλωστηρίων του Θωμά Λαναρά δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την επίλυση του προβλήματος της Lannet, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι και αυτή θέμα ημερών.

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1127 επόμενη > τελευταία >>