ICT plus
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

22/7/2008
Με προσεκτικές κινήσεις προετοιμάζεται η απόκτηση της Nova από τη Forthnet τον Αυγουστο, αρχικά με την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 300 εκατ. ευρώ. Εγκρίνεται η απόκτηση της Nova από την ΕΕΤΤ. Επίσης η διάθεση περιεχομένου από την Hellas Sat. "Ο.k" της ΕΕΤΤ στην παράταση της διάθεσης του «Conn-x talk 24/7» και «Conn-x talk Βράδυ και ΣΚ» από τον ΟΤΕ.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τη Forthnet με επιδίωξη να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου κατά 300 εκατ. ευρώ, ποσόν το οποίο θα ενισχύσει το ομολογιακό δάνειο ύψους 245 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλύψουν πλήρως την απόκτηση της Nova στο τέλος Αυγούστου, η οποία έχει σήμερα 345 χιλιάδες συνδρομητές και εκτιμάται ότι στο τέλος της χρήσης θα παρουσιάσει κέρδη EBITDA στα 60 εκατ. ευρώ. Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κυριαρχεί η δήλωση του μεγαλύτερου μετόχου της Forthnet, η αραβικών συμφερόντων Forgendo Limited που ελέγχει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Emirates Telecommunications, ότι θα μπορεί να διαθέσει μέχρι και 300 εκατ. ευρώ για να καλύψει αν χρειαστεί το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Αν υλοποιηθεί αυτή η πρόθεση τότε ο αραβικός επενδυτικός Ομιλος με σημαντικά συμφέροντα στην περιοχή της Μεσογείου, αποκτά το 80% του νέου μετοχικού κεφαλαίου.

Μέχρι σήμερα οι υπόλοιποι μέτοχοι που είναι το ολλανδικό συνταξιοδοτικό fund ΑΒP (10%), το Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας (6,2%) από το οποίο προήλθε η Forthnet ως spinoff εταιρεία το ολλανδικό συνταξιοδοτικό fund ΑΒP (10%) και η Morgan Stanley (5%) δεν έχουν δηλώσει τις προθέσεις τους. Για την διευκόλυνση των μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου η Διοίκηση της Forthnet προχώρησε στην υπογραφή «συμφωνίας τοποθέτησης» με τους επενδυτικούς Ομίλους Merrill Lynch, Credit Suisse και NBG θα αναλάβουν την αναζήτηση επενδυτών για τη διάθεση των νέων μετοχών της Forthnet σε περίπτωση που δεν διατεθούν στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου. Ενδεικτικό της προσήλωσης των μετόχων για την επιτυχία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της απόκτησης της Nova είναι η δέσμευση δεκατριών προσώπων της Διοίκησης της εταιρείας και του ΙΤΕ ότι δεν θα κάνουν πράξεις για 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου (lock out). Επίσης αναμένεται από την ΕΕΤΤ οι εγκρίσεις από την ΕΕΤΤ η εξαγορά της Nova και η δυνατότητα της HellasSat να διαθέτει περιεχόμενο. Παράλληλα η Nova διασφαλίζει και διευρύνει το περιεχόμενό της που θα διαθέτει από τη νέα περίοδο με δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων, τη διάθεση των οποίων ήδη διαφημίζει στους δρόμους της Αθήνας.

Εγκρίθηκε η παράταση διάθεσης των πακέτων του ΟΤΕ
Κατά τη σημερινή της Συνεδρίαση και μετά από τη διενέργεια ελέγχου για τη διαπίστωση πρακτικών «Συμπίεσης Περιθωρίου», η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ αποφάσισε να επιτρέψει προσωρινά και για διάρκεια 4 μηνών την επέκταση της εμπορικής διάθεσης από την εταιρεία ΟΤΕ Α.Ε. των οικονομικών προγραμμάτων «Conn-x talk 24/7» και «Conn-x talk Βράδυ και ΣΚ» και  στις εκτός δικτύου της εταιρείας κλήσεις προς όλα τα σταθερά δίκτυα τρίτων. Η ΕΕΤΤ, κατά την εξέταση των εν λόγω προγραμμάτων, αποφάνθηκε ότι δε διαπιστώνεται αθέμιτη πρακτική «συμπίεσης περιθωρίου». Παράλληλα, και  προς το σκοπό της διαρκούς εξέτασης της συμβατότητας των προγραμμάτων αυτών με τις επιταγές των κανονιστικών αποφάσεων της ΕΕΤΤ που ρυθμίζουν τη σχετική αγορά, η Ολομέλεια αποφάσισε την επιβολή στον ΟΤΕ. της υποχρέωσης να υποβάλει ανά δίμηνο στην ΕΕΤΤ οικονομικά στοιχεία που αφορούν στα έσοδα, στον αριθμό των πελατών, στο πλήθος των κλήσεων, στη διάρκεια των κλήσεων και στο προφίλ των συνδρομητών. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕΤΤ επιφυλάσσεται ως προς την αρμοδιότητά της να εξετάζει εκ των υστέρων εάν τίθενται ζητήματα σε σχέση με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού από την εφαρμογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Ανασυγκρότηση Δ.Σ στη Ζήνων
Την ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακοίνωσε η Ζήνων μετά την παραίτηση του Αθανάσιου Οικονομόπουλου από το Δ.Σ από τις 21 Ιουλίου 2008. Νέος Πρόεδρος εξελέγη ο Παύλος Λαζαρίδης, Οικονομολόγος, μέχρι σήμερα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ο Κωσταντίνος Κώστογλου, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, αντικατέστησε παραιτηθέν Μέλος μέχρι να συμπληρωθεί η θητεία του. Η Ζήνων βρίσκεται σε διαδικασία συγχώνευσης με την On Telecoms και στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της θα γίνει στο τέλος Αυγούστου και η λήψη των σχετικών αποφάσεων σχετικά με το είδος και την διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την On Telecoms.

Ανοδος πωλήσεων τριμήνου για τη Vodafone
Αύξηση 19,1% παρουσίασαν τα έσοδα α΄ τριμήνου του Ομίλου Vodafone, τα οποία έφτασαν στα 9,8 δισ. λίρες Αγγλίας, δηλαδή 19,6 δισ. δολάρια. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα έσοδα για το έτος 2008 θα κινηθούν στο κάτω όριο των προβλέψεών της και στο επίπεδο από 39,8 δισ. λίρες έως 40,7 δισ. λίρες, γεγονός που δείχνει την μείωση των δυνατοτήτων της διεθνούς οικονομίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ομίλου οι συναλλαγματικές ισοτιμίες έδωσαν ώθηση κατά 12,5% στα έσοδά της, ενώ το 4,9% αφορά τις εξαγορές. Η Vodafone ανακοίνωσε επίσης ότι τα έσοδα από τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της μειώθηκαν κατά 0,2% γεγονός που αποδίδεται στη μείωση της καταναλωτικής δύναμης και ειδικά στην περιοχή της Ισπανίας.

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1127 επόμενη > τελευταία >>