ICT plus
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

10/7/2008
Κραυγή αγωνίας των 3.000 (!) εργαζομένων της Siemens. «Μετέωρο βήμα» και για το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη. Δυσοίωνο επίσης το μέλλον του Κέντρου Λογισμικού Τηλεπικοινωνιών της Siemens στην Ελλάδα, που απασχολεί εξαιρετικά εξειδικευμένους Ελληνες Επιστήμονες.

Εν μέσω της κορύφωση της υπόθεσης των «ταμείων» της Siemens οι εργαζόμενοι της Siemens έδωσαν στη δημοσιότητα ανοικτή επιστολή, την οποία υπογράφει ο Θεόδωρος Μαρούσης, Πρόεδρος εργαζομένων της Siemens Α.Ε και εκπρόσωπος εργαζομένων της Siemens Ελλάδας στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια εργαζομένων της Siemens. Στην επιστολή αναφέρεται ότι «στην υπόθεση Siemens υπάρχει μια «λεπτομέρεια» που χάνεται μέσα στο κουρνιαχτό της πρωτοφανούς, όσο και δικαιολογημένης δημοσιότητας. Η «λεπτομέρεια» αυτή είναι οι 3.000 περίπου Έλληνες εργαζόμενοι της εταιρείας που φέτος κλείνει 108 χρόνια ζωής στην Ελλάδα και άλλοι τόσοι Έλληνες εργαζόμενοι στους διάφορους εγχώριους προμηθευτές. Η Siemens Ελλάδος με την τοπική τεχνογνωσία της και το εξειδικευμένο Ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, υλοποιεί για τους πελάτες της, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πολύπλοκα ολοκληρωμένα καινοτόμα έργα, διαθέτει προηγμένες υπηρεσίες σε τεχνολογίες αιχμής, αλλά και συμμετέχει στην ανάπτυξη των προϊόντων του Οίκου Siemens παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Ο συνδυασμός της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας επιτρέπει την παροχή εξειδικευμένων λύσεων στους πελάτες μας, προσαρμοσμένων στις δικές τους απαιτήσεις και ανάγκες, οπουδήποτε στον κόσμο». Και καταλήγει: «Είναι αλήθεια πως όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα ηχούν σαν πένθιμο εμβατήριο στ’ αυτιά των εργαζομένων της Siemens στην χώρα μας. Η αγωνία μας μέρα με τη μέρα μεγαλώνει καθώς βρισκόμαστε στο επίκεντρο της πιο αρνητικής δημοσιότητας που γνώρισε η Siemens Ελλάδας.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ευχόμαστε ν’ αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι αλλά και να επιτρέψει σ’ όλους εμάς, να συνεχίσουμε στην Ελλάδα να δημιουργούμε και να οραματιζόμαστε. Οι εργαζόμενοι της Siemens και οι οικογένειές μας αγωνιζόμαστε κόντρα στην διαχρονική μοιρολατρία που συνοδεύει τη φράση «Αυτή είναι η Ελλάδα». Όλοι εμείς, συμβάλλουμε με προσωπική εργασία στην ανταγωνιστικότητα του τόπου μας και στην εγχώρια προστιθέμενη αξία, είμαστε ενεργό και αναπόσπαστο μέλος της τοπικής κοινωνίας. Ζητάμε να διαφοροποιηθούμε από την ανωτέρω δυσμενή εικόνα και να έχουμε μια δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση στην όλη υπόθεση».

Παράλληλα με την επιστολή, που δείχνει ανάγλυφα την αγωνία των εργαζομένων, υπάρχει και η αβεβαιότητα για την τύχη του Κέντρου Λογισμικού Τηλεπικοινωνιών της Siemens, στο οποίο απασχολούνται πάνω από 100 εξειδικευμένοι Ελληνες Επιστήμονες με Διδακτορικό και Μεταπτυχιακά, οι οποίοι απασχολούνται στην δημιουργία λογισμικού υψηλού επιπέδου για τις ανάγκες της γερμανικής εταιρείας και όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο. Το Κέντρο Λογισμικού της Siemens στην Ελλάδα είναι ένα εκείνα που επιλέχθηκαν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους λόγω του υψηλού επιπέδου παραγωγής και παραγωγικότητας που είχε πετύχει, καθώς αποφασίστηκε εδώ και καιρό από τη γερμανική πολυεθνική να μειωθεί ο αριθμός τους.

Παράλληλα, στην εύλογη αγωνία των εργαζομένων, έρχεται να προστεθεί και η αβεβαιότητα για την τύχη του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη, το οποίο η Siemens έχει αποφασίσει να πουλήσει σε χρόνο πριν την κορύφωση της υπόθεσης των «ταμείων». Σύμφωνα με σποραδικές και ανεπίσημες πληροφορίες υπάρχουν επαφές για να πωληθεί το κτήριο και τα γήπεδα εξ ολοκλήρου σε έναν αγοραστή, καθώς η αξία του μόνο έτσι θα αποτιμηθεί στο ακέραιο. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται έχει υψηλό συντελεστή αξιοποίησης και είναι από τις ανερχόμενες οικιστικά.

ΑΡΧΕΙΟ - ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1058 επόμενη > τελευταία >>