ICT plus
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

12/5/2008
Νέα εποχή για την Tellas στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών

Επίσημη πρεμιέρα ως μέλος του Ομίλου της WIND έκανε σήμερα η Tellas παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ το νέο της πρόσωπο, καθώς και τη στρατηγική της, ώστε να καταστεί κορυφαίος πάροχος στην εγχώρια αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και Internet.

Όπως τόνισε ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Πρόεδρος της Tellas και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς:

«Ως θυγατρική της WIND Ελλάς, η Tellas κάνει το επόμενο βήμα με τη σιγουριά και τη στήριξη ενός από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στον κόσμο, της Weather Investments»

Η Tellas αλλάζει πρόσωπο, μεγαλώνει και έρχεται πιο κοντά στους καταναλωτές με νέα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας και γρήγορου Internet, σε συνδυασμό ακόμα και με κινητή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tellas κ. Κωνσταντίνο Πριγκιπάκη: «Ερχόμαστε πιο κοντά στους καταναλωτές μέσα από τα 400 καταστήματα WIND ανά την Ελλάδα, ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων συνεργατών που θα δώσει νέα ώθηση στην Tellas και αποτελεί στρατηγικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Η Tellas φέρνει την ευρυζωνικότητα πιο κοντά σε όλους τους Έλληνες, εύκολα, αξιόπιστα, φιλικά και κυρίως οικονομικά, χωρίς πάγιο ΟΤΕ ή άλλες χρεώσεις-.» δήλωσε, συνεχίζοντας:

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου και ξεκινώντας τις επόμενες μέρες, θα παρουσιάσουμε 5 νέες προσφορές με ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές και με νέα ταχύτερη πρόσβαση στα 24 mbps από 12mbps σήμερα».

Τα 400 καταστήματα WIND θα διαθέτουν από σήμερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Tellas σε όλη την Ελλάδα, με εξειδικευμένους πωλητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές της Tellas στην ευρυζωνική σταθερή τηλεφωνία και το Internet. Παράλληλα και η WIND θα προσφέρει νέα πακέτα σύγκλισης κινητής τηλεφωνίας με ευρυζωνική σταθερή τηλεφωνία και Internet από την Tellas.
 
Χάρη στις συνεχείς επενδύσεις της, η Tellas καθημερινά ενισχύει τις υποδομές για την ευρυζωνική πρόσβαση, αλλά και δημιουργεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες  προστιθέμενης αξίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2008 προβλέπει ότι οι επενδύσεις για το δίκτυο θα ξεπεράσουν τα € 70 εκατ. με κύριους άξονες το LLU και τις απαραίτητες υποδομές για επέκταση και επαύξηση της χωρητικότητας του δικτύου κορμού, το έργο της ΚτΠ στη περιφέρεια και τις νέες υπηρεσίες.

Το εθνικό δίκτυο κορμού οπτικών ινών της Tellas, χωρητικότητας σήμερα 2,5 Gbps αναβαθμίζεται ήδη και θα έχει φθάσει στο τέλος του έτους στα 10 Gbps. Σε συνδυασμό με τα Μητροπολιτικά Δίκτυα οπτικών ινών, περισσότερα από 1800 χλμ. δικτύου της Tellas έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία καλύπτοντας σήμερα 30 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και τις αστικές περιοχές της Αττικής, με πλάνα μελλοντικής επέκτασης σε συνολικά 2200 χιλιόμετρα σε εθνικό επίπεδο. Μέσα στο 2008 θα προστεθούν και άλλες 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με κέντρα LLU καλύπτοντας όλες τις πρωτεύουσες νομών αλλά και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα νομών της περιφέρειας.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής αγοράς στην Ελλάδα και το ρόλο της Tellas, ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Πρόεδρος της Tellas και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, επεσήμανε:

«Η χαμηλή διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας καθιστά την αγορά αυτή ιδιαίτερα ελκυστική. Οι εταιρείες που σήμερα φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο στο νέο αυτό τηλεπικοινωνιακό τοπίο είναι αρκετές. Ωστόσο, λίγες έχουν τα εχέγγυα για να προσφέρουν στους καταναλωτές ανταγωνιστικά, αξιόπιστα προϊόντα και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Απαιτούνται σημαντικές κεφαλαιακές δαπάνες που μόνο οι εδραιωμένοι και χρηματοοικονομικά ισχυροί παίκτες θα μπορέσουν να καλύψουν. Απαιτείται οργάνωση και τεχνογνωσία που μόνο μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι διαθέτουν».

Στο τοπίο αυτό η Tellas ως μέλος του Ομίλου της WIND Ελλάς θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Tellas με την υποστήριξη των μετόχων της είναι ένας στιβαρός φορέας, που προσφέρει στην πράξη και όχι ονομαστικά, αξιόπιστα ευρυζωνικά. προϊόντα και υπηρεσίες».

Ο κ. Σ. Κομινάκης παρουσίασε και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου της WIND Ελλάς:

«Διαβλέπουμε ότι στην κινητή τηλεφωνία η ανάπτυξη για τη WIND, όπως και για όλους τους παρόχους θα έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Internet. Η ανάπτυξη για την Tellas θα έρθει μέσα από την αύξηση του μεριδίου αγοράς της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας στο τέλος της φετινής χρονιάς η Tellas θα έχει περίπου το 11% της εγχώριας αγοράς πλήρως απελευθερωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών και το ποσοστό θα αυξηθεί σημαντικά σε βάθος 3ετίας. Σε επίπεδο ομίλου, η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη σύγκλιση υπηρεσιών σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και broadband σε όλα τα επίπεδα όχι μόνο σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και δικτύων και συσκευών.

Ο Όμιλος της WIND προσφέρει ήδη τις πρώτες υπηρεσίες σύγκλισης και πολύ σύντομα θα παρουσιάσει νέες προτάσεις στους καταναλωτές. Η εδραιωμένη θέση της WIND στην κινητή τηλεφωνία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Tellas στη σταθερή τηλεφωνία και το γρήγορο Ίντερνετ μας οδηγούν να θέσουμε έναν φιλόδοξο στόχο.

Στόχος μας να αποτελέσουμε τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στη χώρα μετά τον ΟΤΕ».

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 181 επόμενη > τελευταία >>


ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ