ICT plus
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

4/3/2015
Κοσμοσυρροή ειδικών στελεχών στο μεγαλύτερο Συνέδριο Ψηφιακής Ασφαλείας της χώρας, στο ICT SECURITY WORLD SS, που ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του το 1ο Συνέδριο ICT SECURITY WORLD Συγκινητικές στιγμές στην απονομή των Βραβείων ICT Security Awards στον κ. Μανώλη Σφακιανάκη και στην κα Αρτέμιδα Τσίτσικα.

Με την προσέλευση άνω των χιλίων Συνέδρων από επαγγελαμτικούς, επιστηονικούς, επιχειρηματικούς και υπηρεσιακούς τομείς του χώρου της Ψηφιακής Ασφάλειας Συστημάτων και Υποδομών το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, το Εργαστήριο Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Κρίσιμων Υποδομών (CIS) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και το Greek ICT Forum διοργάνωσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου  2015 το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Ασφάλειας Ψηφιακών Συστημάτων    Ι C T     S E C U R I T Y  WORLD    

Η κύρια θεματολογία του Συνεδρίου αφορούσε στις Στρατηγικές, Τεχνολογίες και Μεθοδολογίες Ασφάλειας που αξιοποιούνται προκειμένου να είναι ασφαλή τα Ψηφιακά Συστήματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε Επιχειρήσεις, Τράπεζες και Δημόσιους Φορείς της χώρας.

Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από :

 • Δημήτρη Γκρίτζαλη, Πρόεδρο
  Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

και Μέλη: 

 • Στέλιο Δρίτσα, Στέλεχος της ADACOM
 • Μαριάνθη Θεοχαρίδου, Research Manager EC/Joint Research Center
 • Γιάννη Μαυρίδη, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 • Λίλιαν Μήτρου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου
 • Κώστα Μουλίνο, Security Expert ENISA
 • Σπύρο Παπαγεωργίου, Αντιπλοίαρχος, Διευθυντής Κυβερνοάμυνας ΓΕΕΘΑ

η οποία και εγγυήθηκε την άρτια επιστημονική προετοιμασία του Συνεδρίου, αλλά και καιο έδειξε την σοβαρότητα με την οποία οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν τον τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν ως Ομιλητές σημαντικοί παράγοντες και στελέχη πληροφορικής και ψηφιακών επικοινωνιών από φορείς του Δημόσιου Τομέα, Τραπεζών και Επιχειρήσεων, προκειμένου να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την υλοποίηση έργων Ασφαλείας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:

 • Σφακιανάκης Μανώλης,
  Ταξίαρχος, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 • Βιρβίλης Νίκος,
  Senior Researcher ΝΑΤΟ
 • Κυπραίος Ιωάννης,
  Υποδιευθυντής Εταιρικής Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων,  Εθνική Τράπεζα
 • Μοσχονάς Γεράσιμος,
  Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφάλειας Πληροφοριών Alpha Bank
 • Παπαπαναγιώτου Κωνσταντίνος,
  Πρόεδρος OWASP (Greek Chapter) και ΕΕΛ/ΛΑΚ
 • Σαριβουγιούκας Γιάννης,
  τ. Προϊστάμενος Πληροφορικής Γενικό Νοσοκομείο Γεννηματάς
 • Μακρυπούλιας Ιωάννης και Αδαμαντία Σταθάκη,
  Αστυνόμοι της ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές του τομέα της Ψηφιακής Ασφάλειας παρουσίασαν τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές στους Συνέδρους, οι οποίοι είναι ανώτατα και ανώτερα στελέχη Διοίκησης και Πληροφορικής, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους τομείς Δημόσιας Διοίκησης, των Τραπεζών και των Επιχειρήσεων.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Πειραιώς 211, Ταύρος).

Η θεματολογική διάρθρωση του Συνεδρίου

Το Συνέδριο ICT Security Congress διαρθρώνεται από τρεις διακριτές ενότητες:

Α) Επιχειρησιακές και Τεχνολογικές Στρατηγικές Ψηφιακής Ασφάλειας:  Διακεκριμένοι Ομιλητές Διεθνών και Ελληνικών Φορέων καθώς και Εταιρειών αναλύουν σε στρατηγικό επίπεδο σημαντικά ζητήματα Ψηφιακής Ασφαλείας.  

Β) Τεχνολογικές τάσεις, case studies, προϊόντα και εφαρμογές Ψηφιακής Ασφάλειας.  Σε τουλάχιστον δύο παράλληλες συνεδρίες [ η τρίτη συνεδρία εξετάζεται ] στελέχη Πληροφορικής και Διοίκησης παρουσιάζουν και αναλύουν βήματα και τεχνικές δημιουργίας και ανάπτυξης υποδομών Ασφαλείας, καθώς και αξιοποίησης «εργαλείων» για την «θωράκιση» έναντι των κακόβουλων ψηφιακών απειλών.

Γ) Ανοικτές συζητήσεις με την συμμετοχή της ελληνικής κοινότητας ΚυβερνοΑσφάλειας. Με την συμμετοχή του κοινού και διακεκριμένων Ελλήνων Επιστημόνων, Τεχνοκρατών και Στελεχών προετοιμάζονται ανοιχτές συζητήσεις και ειδικές παρουσιάσεις σημαντικών υποθέσεων αντιμετώπισης «ψηφιακών επιθέσεων» και «κυβερνοάμυνας».

Οι Συνεδριάσεις του Συνεδρίου

To 1o ICT Security Congress χωρίζεται σε τρεις διακριτές συνεδριάσεις με ενδεικτικές ώρες διεξαγωγής :

1η Συνεδρίαση [ 09:00-12:00 ]
Στρατηγική και Τακτική αντιμετώπισης Ψηφιακών Απειλών:
H συνεδρίαση θα γίνει σε Ολομέλεια στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής, όπου υψηλόβαθμα στελέχη Φορέων, Οργανισμών, Τραπεζών και Επιχειρήσεων, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές θα αναπτύξουν αρχές και στοιχεία στρατηγικών αντιμετώπισης Ψηφιακών απειλών. Διάρκεια περίπου τρεις ώρες

2η Συνεδρίαση [ 12:00-15:00 ]
Εφαρμογή και Ανάπτυξη Εφαρμογών και Υποδομών Ψηφιακής Άμυνας:
Τρεις παράλληλες συνεδρίες με θεματολογική κατεύθυνση τον Εφαρμογή και Ανάπτυξη Εφαρμογών και Υποδομών Ψηφιακής Άμυνας προγραμματίζονται στα δύο Αμφιθέατρα της Σχολής, όπου θα στελέχη επιχειρήσεων Ασφάλειας, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Νομικοί και Ειδικοί θα αναπτύξουν τεχνικές και μεθοδολογίες που προτείνονται για να αντιμετωπιστούν χωρίς απώλειες ψηφιακές απειλές σε:

Α) Τηλεπικοινωνίες, Υποδομές, Κυβερνητικά Δίκτυα Επικοινωνιών, Υπηρεσίες, Internet, Mobile Εφαρμογές, Διαχείριση Ασφάλειας Κρίσιμων Υποδομών Δικτύων σε περιβάλλον Cloud, Ασφάλεια Μobile Εφαρμογών. Δίκτυα 5G.  κ.λπ 
Β) Πληροφορική, Data Centers και Cloud Securiy, Τράπεζες, Aσφάλεια σε επιχειρησιακές εφαρμογές ΕRP, Διασφάλιση Κυβερνητικών Εφαρμογών, Ανοιχτά Δεδομένα, Portals, Ηλεκτρονικές Πληρωμές, Προστασία τραπεζικών και επιχειρηματικών συναλλαγών κ.λπ.
Γ) Νομικά και Κανονιστικά Θέματα, Νομική πλευρά της Ασφάλειας Δεδομένων και Πληροφοριών στο Cloud και στις κλασικές υποδομές, Κανονιστικό Πλαίσιο, Ασφάλεια Κυβερνητικών Υποδομών, Ανοιχτά Δεδομένα, Προστασία της προσωπικής ζωής, Οδηγίες ΟΟΣΑ, Συμβάσεις Συμβουλίου της Ευρώπης, Οδηγίες Ευρωπαϊκής Ένωσης.

3η Συνεδρίαση [ 15:00-17:00 ]
Διαχείριση και Προστασία απέναντι στις Ψηφιακές Απειλές:
H συνεδρίαση έγινε σε Ολομέλεια, στο κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής κατά την οποία ειδικοί Ψηφιακής Ασφάλειας, υψηλόβαθμα στελέχη Φορέων, Οργανισμών, Τραπεζών και Επιχειρήσεων, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές θα παρουσιάσουν την συστημική προσέγγιση της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων. Ανάλυση και διαχείριση επικινδυνότητας. Πολιτικές Ασφάλειας και Ανάπτυξη Ασφαλών Συστημάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακών Επικοινωνιών. Εφαρμογές και παραδείγματα ( case studies ) αντιμετώπισης ψηφιακών απειλών. Εκτιμώμενη διάρκεια: Τρεις ώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο
εξασφάλισαν πολύτιμα CPE (Continuing Professional Education) για την επαγγελματική τους εξέλιξη ως εξής:   

 • Οι συμμετέχοντες ICT Security World μπορούν να εξασφαλίσουν Group "A" CPE  για τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις του (ISC)2, δηλαδή για τις CISSP, CSSLP, CCFPSM, CAP, HCISPPSM και SSCP
 • Οι συμμετέχοντες στο ICT Security Congress μπορούν να εξασφαλίσουν CPE για τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις του ISACA, δηλαδή για τις CISA, CISM και CRISC.


  Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 189 επόμενη > τελευταία >>