ICT plus
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

5/2/2008
Η ταχύτερη μνήμη flash στον κόσμο από την Intel και την Micron

Η Intel Corporation και η Micron Technology Inc. παρουσίασαν μία τεχνολογία μνήμης flash NAND υψηλής ταχύτητας, η οποία μπορεί να ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα πρόσβασης και μεταφοράς δεδομένων σε συσκευές που έχουν ως βάση το πυρίτιο για αποθήκευση. Η νέα τεχνολογία – που αναπτύχθηκε από κοινού από την Intel και την Micron και κατασκευάστηκε από την IM Flash Technologies (IMFT) μια κοινοπραξία των εταιρειών για τη μνήμη flash NAND,  – είναι πέντε φορές ταχύτερη από τις συμβατική NAND, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων σε κλάσματα του χρόνου σε εφαρμογές όπως επεξεργασία video, φωτογραφίας καθώς και άλλες εφαρμογές.

Η νέα υψηλής ταχύτητας NAND μπορεί να πετύχει ταχύτητες έως και 200 megabytes το δευτερόλεπτο (MB/s) στην ανάγνωση δεδομένων και 100 MB/s στην εγγραφή δεδομένων, οι οποίες επιτυγχάνονται χρησιμοποιώντας τη νέα προδιαγραφή ONFI 2.0 και μια αρχιτεκτονική τεσσάρων επιπέδων με μεγαλύτερες ταχύτητες ρολογιού. Συγκριτικά, η συμβατική NAND ενός επιπέδου περιορίζεται στα 40 MB/s στην ανάγνωση των δεδομένων και σε λιγότερα από 20 MB/s στην εγγραφή δεδομένων.

"Η Micron ανυπομονεί να αποκαλύψει τις δυνατότητες με την NAND υψηλής ταχύτητας," τόνισε ο Frankie Roohparvar, Micron Vice President of NAND development. "Εργαζόμαστε σε ένα οικοσύστημα καίριων καταλυτικών παραγόντων και συνεργατών ώστε να δημιουργήσουμε και να βελτιστοποιήσουμε τις τεχνολογίες των συστημάτων που επωφελούνται από τη βελτίωση των επιδόσεων τους. Η Micron είναι αφοσιωμένη στην καινοτομία NAND και το σχεδιασμό νέων χαρακτηριστικών τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πανίσχυρες συσκευές αποθήκευσης δεδομένων για τις πλέον σύγχρονες και πιο διαδεδομένες ηλεκτρονικές και υπολογιστικές συσκευές".

"Η αγορά υπολογιστών αγκαλιάζει τις λύσεις που βασίζονται στη NAND ώστε να επιταχύνουν τις επιδόσεις των συστημάτων μέσω της χρήσης ενδιάμεσης (cache) μνήμης και σκληρών δίσκων στερεάς κατάστασης", ανέφερε ο Pete Hazen, διευθυντής marketing της Intel NAND Products Group. "Με έως και πέντε φορές καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τη συμβατική NAND, η NAND υψηλής ταχύτητας από την Intel και τη Micron, βασισμένη στο βιομηχανικό πρότυπο ONFi 2.0, θα επιτρέψει την εφαρμογή νέων λύσεων τόσο ενσωματωμένων όσο και αφαιρούμενων, οι οποίες θα επωφελούνται από τις διασυνδέσεις των συστημάτων υψηλών επιδόσεων, μεταξύ των οποίων το PCIe και τα επερχόμενα πρότυπα όπως το USB 3.0."

Για παράδειγμα, στα ειδικά πλεονεκτήματα απόδοσης της υψηλής ταχύτητας NAND στις πλέον σύγχρονες και διαδεδομένες συσκευές, περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

  • Όταν χρησιμοποιείται σε έναν υβριδικό σκληρό δίσκο, η NAND υψηλής ταχύτητας επιτρέπει στο σύστημα την ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων με ταχύτητα δύο έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους.
  • Με τη δημοτικότητα που παρατηρείται στις ψηφιακές βιντεοκάμερες και τις υπηρεσίες video on demand, η NAND υψηλής ταχύτητας , παρέχει τη δυνατότητα μεταφοράς μιας ταινίας υψηλής πιστότητας (HD) πέντε φορές ταχύτερα από ότι μια συμβατική NAND.
  • Με την επερχόμενη διασύνδεση USB 3.0, η NAND υψηλής ταχύτητας αναμένεται ότι θα ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις αυξημένες ταχύτητες μεταφοράς των νέων προδιαγραφών, όπου η συμβατική NAND θα ενεργούσε ανασταλτικά στην απόδοση του συστήματος. Η USB 3.0 επιδιώκει αύξηση κατά 10 φορές του εύρους ζώνης των σύγχρονων λύσεων USB 2.0, ή την επίτευξη ταχύτητας περίπου 4,8 gigabits ανά δευτερόλεπτο.
  • Καθώς η NAND συνεχίζει να πλησιάζει προς τις πλατφόρμες Η/Υ, η NVMHCI (Non-Volatile Memory Host Controller Interface) μπορεί να επωφεληθεί από την NAND υψηλής ταχύτητας σε εφαρμογές όπως η Turbo Memory της Intel® , δίνοντας τη δυνατότητα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Η NVMHCI είναι σχεδιασμένη για να παρέχει μια τυπική διασύνδεση προγραμματισμού λογισμικού επιτρέποντας στους οδηγούς του λειτουργικού συστήματος να έχουν πρόσβαση στη μνήμη flash τύπου NAND σε εφαρμογές όπως η ενδιάμεση μνήμη των σκληρών δίσκων και τους σκληρούς δίσκους στερεάς κατάστασης.

Επιπλέον πληροφορίες για την NAND υψηλής ταχύτητας, τις εφαρμογές και τις ευκαιρίες στον τομέα της τεχνολογίας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Micron στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.micron.com/highspeednand.

ΑΡΧΕΙΟ - ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 108 επόμενη > τελευταία >>