ICT plus
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

20/12/2007
Η Intel παρουσιάζει τον εξαιρετικά μικρό οδηγό στερεάς κατάστασης για επιπαλάμιες συσκευές

Η Intel Corporation ανακοίνωσε την τελευταία προσθήκη της στην αγορά οδηγών στερεάς κατάστασης με τον Intel® Z-P140 PATA Solid-State Drive (SSD), έναν από τους πιο μικροσκοπικούς οδηγούς που κυκλοφορούν στο χώρο με στόχο τις φορητές επιπαλάμιες συσκευές. Μικρότερες από μια δεκάρα και με βάρος λιγότερο από μια σταγόνα νερού, αυτές οι μικροσκοπικές συσκευές 2 Gigabyte (GB) και 4GB είναι γρήγορες, χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος και στιβαρής χωρητικότητας και απόδοσης, στο σωστό μέγεθος, για φορητές συσκευές Internet, ψηφιακή ψυχαγωγία και ενσωματωμένες εφαρμογές. 

Οι SSD χρησιμοποιούν μνήμη flash για αποθήκευση λειτουργικών συστημάτων και υπολογιστικών δεδομένων, συναγωνιζόμενοι τους σκληρούς δίσκους. Ο SSD Z-P140 PATA της Intel διαθέτει διασύνδεση parallel-ATA (PATA) βιομηχανικού προτύπου και έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να ενισχύει τους υπολογιστές βασισμένους στην Intel, ενώ θα αποτελέσει και προαιρετικό μέρος της πλατφόρμας Menlow της Intel για τις φορητές συσκευές Internet που θα παρουσιαστούν το 2008.

Ο Intel Z-P140 είναι ο μικρότερος SSD της κατηγορίας του, κάτι που τον κάνει ελκυστικό τόσο για τους σχεδιαστές όσο και για τους κατασκευαστές φορητών και εξαιρετικά φορητών συσκευών. Συγκριτικά, ο Intel Z-P140 είναι 400 φορές μικρότερος σε όγκο από έναν οδηγό σκληρού δίσκου (HDD) 1.8-inch, και 75 φορές ελαφρύτερος, αφού ζυγίζει μόλις 6 γραμμάρια. Αποτελεί επίσης μια πολύ πιο ανθεκτική λύση από τους HDD.

Η χωρητικότητα των 2GB και 4GB είναι αρκετά μεγάλη ώστε να αποθηκεύει φορητά λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές και δεδομένα όπως μουσική ή φωτογραφίες. Μπορεί να επεκταθεί ως τα 16GB για πρόσθετη χωρητικότητα αποθήκευσης.

«Αποστολή μας είναι να παρέχουμε παγκόσμιας κλάσης αξιόπιστες λύσεις SSD και caching που σχεδιάζονται, βελτιστοποιούνται και επικυρώνονται για να ενισχύουν τις υπολογιστικές πλατφόρμες που βασίζονται σε αρχιτεκτονική Intel», είπε ο Pete Hazen, διευθυντής marketing του Intel NAND Products Group. «Οι πελάτες μας ανακαλύπτουν ότι ο SSD Z-P140 PATA της Intel έχει το σωστό μέγεθος, προσαρμογή και απόδοση για τις μικρές, φορητές τους συσκευές. Αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη της Intel καθώς συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τη γραμμή προϊόντων αξιόπιστων, πλούσιων λειτουργικά και υψηλής απόδοσης SSD».

Ο SSD Z-P140 PATA της Intel προσφέρει ταχύτητες ανάγνωσης  40 Megabytes το δευτερόλεπτο (MB/s) και ταχύτητες εγγραφής 30 MB/s. Κρίσιμης σημασίας για τις φορητές εφαρμογές, η ενεργή κατανάλωση ισχύος είναι 300mW (milliwatts), και μόνο 1,1mW σε κατάσταση sleep, γεγονός που βοηθά στην παράταση της ζωής της μπαταρίας της συσκευής.

Με μέσο χρόνο μεταξύ βλαβών 2,5 εκατομμυρίων ωρών, αυτό το πακέτο κλίμακας chip με βάση το PATA προσφέρει αξιόπιστη απόδοση στερεάς κατάστασης με εξαιρετικά μικροσκοπικό αποτύπωμα. Ο Intel Z-P140 κυκλοφορεί τώρα δειγματοληπτικά, ενώ η μαζική παραγωγή έχει προγραμματιστεί για το πρώτο τρίμηνο του 2008. Η έκδοση των 4GB θα ακολουθήσει το προϊόν των 2GB.

Ο SSD Z-P140 PATA της Intel προστίθεται στην τρέχουσα οικογένεια Intel®Z-U130 USB Solid-State Drive που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο. Ο Z-U130 USB Solid-State Drive της Intel διαθέτει μια τυπική διασύνδεση universal serial bus (USB) και χρησιμοποιείται ως μία ταχύτερη εναλλακτική αποθήκευσης για μια σειρά από υπολογιστικές πλατφόρμες βασισμένες στην Intel, όπως server, notebooks αναδυόμενων αγορών και χαμηλού κόστους PC, καθώς και ενσωματωμένες λύσεις.

Η εταιρεία έχει επίσης παρουσιάσει τεχνολογία για τους μελλοντικούς SSD υψηλής απόδοσης με σειριακή διασύνδεση ATA (SATA) που πρόκειται να ολοκληρώσουν την πλήρη οικογένεια προϊόντων SSD της Intel. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί ως γραμμή προϊόντων το 2008.

ΑΡΧΕΙΟ - ΕΡΕΥΝΑ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 109 επόμενη > τελευταία >>