ICT plus
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

4/12/2007
Η VISA Europe στο πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα, μεγάλης κλίμακας, για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το πρόγραμμα ξεκινάει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων για πληρωμές αγορών, εισιτηρίων εκδηλώσεων ή ως εναλλακτική λύση των καρτών Oyster για προπληρωμένες κάρτες για τα μέσα μεταφοράς του Λονδίνου. Και στην Ελλάδα πιλοτικά προγράμματα για τη χρήση κινητών ως «πορτοφόλια»

Αλλάζει τα δεδομένα στη χρήση των κινητών τηλεφώνων η Visa Europe, η οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη δοκιμαστική περίοδο του προγράμματος O2 Wallet, του πρώτου, μεγάλης κλίμακας πιλοτικού προγράμματος NFC (Near Field Communications – «Ανέπαφη Σύνδεση Μικρής Εμβέλειας») στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εξετάσει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων για πληρωμές αγορών, εισιτηρίων εκδηλώσεων ή ως εναλλακτική των καρτών Oyster (προπληρωμένες κάρτες για τα μέσα μεταφοράς του Λονδίνου), οι οποίες θα ολοκληρώνονται απλά με την τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου μπροστά σε έναν αναγνώστη (reader). Η εξάμηνη δοκιμαστική περίοδος, με περισσότερους από 500 συμμετέχοντες από τη λίστα πελατών της O2, πραγματοποιείται σε επιλεγμένα σημεία του Λονδίνου, από τις 28 Νοεμβρίου 2007 έως τα τέλη Μαΐου 2008. Το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε για να εξετάσει τι είδους υπηρεσίες και λειτουργίες επιθυμούν οι καταναλωτές από ένα κινητό τηλέφωνο με τεχνολογία NFC.

HSandraAlzetta, HeadofInnovationandAcceptance, VisaEuropeσχολίασε: «Η συμμετοχή της Visa Europe στο πρόγραμμα της Ο2 είναι μέρος της δέσμευσής της στην ανάπτυξη και εμπορική διάθεση πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου σε όλο τον κόσμο. Μετά το λανσάρισμα της Visa payWave στο Λονδίνο, της κάρτας με τεχνολογία ‘ανέπαφων’ πληρωμών, το πρόγραμμα αυτό αποτελεί το επόμενο σημαντικό βήμα, το οποίο θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία που έχουμε κερδίσει από άλλες δοκιμαστικές χρήσεις κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Ο2 και τους υπόλοιπους συνεργάτες της για να παρέχουμε την τεχνολογία πληρωμών σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα κάνει τις ηλεκτρονικές πληρωμές ακόμη πιο προσβάσιμες, ευέλικτες και εύκολες στη χρήση.»

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα χρησιμοποιούν ένα κινητό τηλέφωνο ΝΟΚΙΑ 6131 – NFC, εξοπλισμένο με διάφορες εφαρμογές NFC, συμπεριλαμβανομένης και της Oyster, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν με πολλούς τρόπους για να δοκιμάσουν διαφορετικές προσφερόμενες υπηρεσίες στο Λονδίνο. Προκειμένου να το πρόγραμμα να είναι όσο το δυνατόν εύχρηστο και κατανοητό, η Ο2 συνεργάστηκε με ένα μεγάλο αριθμό φορέων, ανάμεσα στους οποίους η Visa Europe, η Transport for London, η TranSys, η Barclaycard, η Nokia και η AEG.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου του προγράμματος (από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο), 225 συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν μια προπληρωμένη κάρτα Barclaycard Visa που θα έχει ‘φορτωθεί’ στο τηλέφωνό τους, η οποία θα τους επιτρέπει να πληρώνουν ‘ανέπαφα’ για αγορές αξίας μέχρι 10 λίρες Αγγλίας αταστήματα του Λονδίνου που ήδη αποδέχονται συναλλαγές με κάρτα Visa pay Wve. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου (από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο του 2008), το πρόγραμμα ενδέχεται να επεκταθεί με δυνατότητες χρήσης PIN, με αγορές αξίας άνω των £10, καθώς και με τη δυνατότητα ‘επαναφόρτωσης’ / πίστωσης της κάρτας.

Από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα ζητηθεί να σχολιάσουν εκ των υστέρων τις υπηρεσίες αυτές, και συγκεκριμένα την ευκολία και τη χρησιμότητά τους, καθώς και το επίπεδο ασφάλειας που νιώθουν ότι έχουν όταν τις χρησιμοποιούν.

Η Sandra Alzetta συμπεραίνει: “Η δύναμη του Near Field Communications έγκειται στο ότι δίνει στους καταναλωτές πρόσβαση σε μια ευρεία σειρά ‘ανέπαφων’ υπηρεσιών, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν πληρωμές, μεταφορές, έκδοση εισιτηρίων και ‘έξυπνα posters’, μέσα από μία συσκευή την οποία οι καταναλωτές χρησιμοποιούν επί καθημερινής βάσης, γνωρίζουν και εμπιστεύονται - το κινητό τους τηλέφωνο. Γνωρίζοντας ότι οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την ιδέα αυτή, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μας δώσει περισσότερα στοιχεία για τις υπηρεσίες που επιθυμούν περισσότερο.”

Το πρόγραμμα είναι μέρος της παγκόσμιας δραστηριότητας Visa Mobile Platform, ενώ η λύση πληρωμών Visa είναι σύμφωνη με τις παγκόσμιες προδιαγραφές για κινητά τηλέφωνα (Visa global mobile pilot) που δοκιμάζεται σήμερα μέσω διαφόρων προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Στην ελληνική αγορά και οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με το τραπεζικόσ ύστημα για την χρήση κινητών τηλεφώνων στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών. Υπάρχουν προς το παρόν διάφορα θεσμικά ζητήματα τα οποάι έχουν πάρει τον δρόμο των διευθετήσεων. Από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εκτιμάται ότι στα μέσα του 2008 θα υπάρχουν οι πρώτες πιλοτικές εφαρμογές.  

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1694 επόμενη > τελευταία >>