ICT plus
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

9/5/2013
Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με το προεδρείο του ΣΕΠΕ και την επιχειρηματική αποστολή στην CeBIT

Με το Προεδρείο του Συνδέσμου Εταιρειών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και την επιχειρηματική αποστολή στην Εκθεση CeBIT συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τάσος Τζήκας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να στηριχθεί το έργο αυτών των επιχειρήσεων ώστε να αναδειχτούν ως βασικός μοχλός ανάπτυξης καθώς, όπως είπε, στις εταιρείες αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο άνθρωπος. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως οι εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνίας κατάφεραν να σταθούν όρθιες μέσα στην κρίση και έκανε λόγο για αισιόδοξα μηνύματα, καθώς, συνέχισε, έχουν ξεκινήσει προσλήψεις στον συγκεκριμένο κλάδο. Από την πλευρά του ο κ. Βολουδάκης επεσήμανε πως με τη συνεργασία των εταιρειών αυτών μπορεί να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού κράτους και να παταχθεί η γραφειοκρατία.

Συνάντηση με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη, του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαου Δασκαλάκη και του Επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του Πρωθυπουργού Δημήτρη Πτωχού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «μία από τις βασικές επιδιώξεις της Κυβέρνησης είναι η ανάδειξη των Νέων Τεχνολογιών και της Καινοτομίας ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης της χώρας».

«Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ένα σημαντικό περιφερειακό κέντρο τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και καινοτομίας. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει ήδη συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί περιφερειακό τεχνολογικό κέντρο με εξωστρεφή χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό της. Πέρα από τις ξένες επενδύσεις, που ήδη ανακοινώνονται, οι ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας έχουν το δικό τους σημαντικό και διακριτό ρόλο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνάντηση υπό τον Πρωθυπουργό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις στηρίζουν έμπρακτα την εθνική προσπάθεια και επενδύουν στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, παράλληλα με επενδύσεις σε υποδομές, έρευνα και ανάπτυξη που θα αποφέρουν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Ήταν σημαντική η συνάντηση, γιατί οι εταιρείες αυτές Τεχνολογιών και Πληροφορικής και γενικότερα Επικοινωνιών έχουν προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση. Είναι εταιρείες που το «παλεύουν», είναι εταιρείες οι οποίες είναι εξωστρεφείς, είναι εταιρείες οι οποίες έμειναν όρθιες μέσα στην κρίση. Απ’ ό,τι μας είπαν, και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει σιγά- σιγά να κάνουν καινούριες προσλήψεις. Επομένως, είναι ένα ακόμα μήνυμα αισιοδοξίας. Δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι απλά και εύκολα, αλλά πάντως τα μηνύματα αισιοδοξίας πληθαίνουν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός, Μανούσος Βολουδάκης, ανέφερε ότι «ο χώρος της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών είναι ένας κρίσιμος χώρος, ένας κρίσιμος τομέας και για την ανάπτυξη της χώρας και για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών της Δημόσιας Διοίκησης. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινήθηκε και η δική μας παρουσία στη συνάντηση αυτή. Προχωρούμε σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα με τη συμμετοχή των εταιρειών του κλάδου, με τη συμμετοχή της αγοράς».

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Τάσος Τζήκας, χαρακτήρισε «πολύ σημαντική» τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό κέντρο νέων τεχνολογιών, γιατί διαθέτει την πρώτη ύλη που είναι ένα υψηλής εξειδίκευσης επιστημονικό δυναμικό. Οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών, κατά τη γνώμη μας, αποτελούν ένα εθνικό κεφάλαιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να κάνει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται. Σε αυτήν την προσπάθεια οι ελληνικές επιχειρήσεις πληροφορικής και επικοινωνιών θα είναι δίπλα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ και συμπλήρωσε: «Ζητήσαμε αυτό που λέμε χρόνια τώρα και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί. Αυτό τουλάχιστον μας έδειξε ο κύριος Πρωθυπουργός. Ζητήσαμε η Ελλάδα να αναδείξει τις νέες τεχνολογίες σε μια νέα στρατηγικής σημασίας βιομηχανία. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει τις νέες τεχνολογίες μια μορφή τουρισμού. Όπως είναι ο τουρισμός στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα, πιστεύουμε ότι οι νέες τεχνολογίες, επειδή στηρίζονται στον παράγοντα άνθρωπο, μπορούν να γίνουν μια στρατηγική βιομηχανία για τη χώρα».

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 187 επόμενη > τελευταία >>