ICT plus
Πέμπτη, 28 Μαίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

20/11/2007
Μεγάλη συμμετοχή στο 3ο Business Continuity Forum

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Business Continuity Forum που διοργανώθηκε από την PERFORMANCE Technologies στο χώρο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου (Ευγενίδιο Ίδρυμα).

Στο φετινό συνέδριο για την Επιχειρηματική Συνέχεια, που έγινε με την ευγενή χορηγία των εταιριών CISCO, DELL, ERNST & YOUNG, IBM, ORSYP, QUANTUM, SYMANTEC και VMWARE, παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με την οργάνωση των επιχειρήσεων και το σχεδιασμό διαδικασιών για αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστροφών, τις τεχνολογικές εξελίξεις και νέες μεθοδολογίες που ακολουθούνται.

Τους συμμετέχοντες στο συνέδριο καλωσόρισε ο κος Δημήτριος Παπαντωνίου, Chief Executive Officer της PERFORMANCE Technologies. Στη συνέχεια ο κος Calin Mirea, Research Analyst της IDC, παρουσίασε τα αποτελέσματα προσφάτων ερευνών της IDC σχετικά με το μέγεθος και τις τάσεις της αγοράς του Business Continuity και τις εξελίξεις στον τρόπο που επενδύουν οι επιχειρήσεις και οργανισμοί στην Ελλάδα και άλλες χώρες της περιοχής.

Στη συνέχεια ο κος Ανδρέας Τσαγκάρης, Chief Technical Officer της PERFORMANCE Technologies, παρουσίασε τις νέες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες που αξιοποιούνται για τον σχεδιασμό ή την αναθεώρηση του σχεδιασμού επιχειρηματικής συνέχειας και την υλοποίηση με δραστικά μειωμένο κόστος εν σχέσει με τους παραδοσιακούς σχεδιασμούς.

Ο κος Αντώνης Γιαννάς, Senior Presales Consultant της Symantec, παρουσίασε τη μεθοδολογία Information Technology Infrastructure Library (ITIL) για την υλοποίηση πλάνου επιχειρησιακής συνέχειας και τη συμβατότητα της πρότασης της Symantec,  VERITAS Storage Foundation, με τη μεθοδολογία αυτή.

Ο κος Gianluca Trifiletti, Senior Systems Engineer της VMware, στην παρουσίασή του έδειξε πως μια επιχείρηση μπορεί να χρησιμποιήσει ευρέως τις λύσεις virtualization  για business continuity, πετυχαίνοντας μέσω του «VMware Infrastructure 3» server consolidation, βέλτιστη διαχείριση πόρων Η/Υ, cost effective disaster recovery και μείωση λειτουργικού κόστους και διαχείρισης IT.

Την πρώτη ενότητα του συνεδρίου έκλεισε o κος Σωτήρης Παπιώτης, Senior Manager της Ernst & Young, παρουσιάζοντας αρχές σχεδιασμού και τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν σε περίπτωση κρίσης (Organization Crisis) για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καταστροφών και τη μείωση κινδύνων που απειλούν την απρόσκοπτη λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Τη δεύτερη ενότητα του συνεδρίου άνοιξε ο κος Victor C. Smith, Enterprise Technologist της DELL, παρουσιάζοντας τις νέες κατευθύνσεις και trends στην αγορά του Business Continuity εστιάζοντας ιδιαίτερα στη δημιουργία πλάνου επιχειρησιακής συνέχειας με λύσεις virtualization.

Ο κος Παναγιώτης Κοκκώνης, Storage Solutions Consultant της IBM, παρουσίασε την οπτική της IBM για την αγορά του Business Continuity και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα έργα/υλοποιήσεις της IBM που καλύπτουν ανάγκες Business Continuity και Disaster Recovery στην Ελληνική αγορά.

Ο κος Mark Galpin, Marketing Product Manager EMEA της Quantum, έκανε εκτενή αναφορά σε λύσεις Backup to Disk, την τεχνολογία DeDupe που επιταχύνει την διαδικασία backup μειώνοντας δραστικά το κόστος και παρουσίασε τη νέα σειρά DXi συσκευών για disk backup της Quantum.

Στη συνέχεια ο κος Θάνος Σιούτας, System Engineer της Cisco, παρουσίασε τις  τεχνολογικές λύσεις της Cisco για την διασύνδεση του κυρίου data center με το εναλλακτικό για αποφυγή διακοπών λειτουργίας σε mission critical εφαρμογές και data loss. Το δεύτερο session έκλεισε ο κος Σπύρος Λιόλης, HP EMEA Senior Solution Architect, παρουσιάζοντας τα συνήθη σφάλματα που γίνονται στους σχεδιασμούς επιχειρηματικής συνέχειας και πώς να αποφεύγονται.

Κατά τη διάρκεια της τρίτης ενότητας του συνεδρίου διεξάχθηκαν technical workshops σε θέματα Virtualization, Identity & Secure Access Management και IT Job Scheduling. Επίσης παρουσιάστηκαν case studies έργων από στελέχη των εταιριών Vodafone, Forthnet, OΤΕnet και της Εμπορικής Τράπεζας.

Μετά τη λήξη του συνεδρίου ακολούθησε cocktail και προβολή της ψηφιακής ταινίας «Από τη Γη στη Σελήνη».

Τα θέματα και οι παρουσιάσεις του 3ου BCF είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο www.BusinessContinuityForum.gr σε μορφή Acrobat PDF.

Οι χορηγοί επικοινωνίας του συνεδρίου ήταν τα έντυπα INFOCOM, NE.O, NETWEEK και PC MAGAZINE, καθώς και τα ηλεκτρονικά newsletters DAILY RESELLERS NETWORK (DRN) και ΝΕΤFAX.

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 181 επόμενη > τελευταία >>