ICT plus
Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

28/3/2013
Ενιακόσιες χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες ΤΠΕ στην Ε.Ε έως το 2015

Την προτεραιότητα και την πανευρωπαϊκή επικαιρότητα που κατέχουν τα επαγγέλματα της ψηφιακής εποχής μας την επιβεβαίωσε η ίδρυση του «Μεγάλου Συνασπισμού για την Ψηφιακή Απασχόληση», που ανακοινώθηκε με το πρόσφατο ομώνυμο Συνέδριο στις Βρυξέλλες. Κλήθηκαν ψηφιακές επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και ιδρύματα κατάρτισης και εκπαίδευσης να συνεργασθούν, με σκοπό την πλήρωση των 900.000 κενών θέσεων εργασίας που προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν έως το 2015, ενώ άμεσα ανταποκριθήκαν περισσότερες από 15 εταιρείες και οργανισμοί που δεσμεύτηκαν και ήδη συμμετέχουν.

Στους στόχους του Συνεδρίου ήταν και η ανάπτυξη ενός ευρύτερου διαλόγου σχετικά με την εκπαίδευση που πρέπει να λαμβάνουν οι νέοι, ώστε να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να ενταχθούν και να είναι ανταγωνιστικοί στη σύγχρονη αγορά εργασίας. Ετσι, η πρώτη δέσμευση που ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες αφορούσε το πεδίο της κατάρτισης και της προσαρμογής για τις ψηφιακές θέσεις εργασίας «ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι δεξιότητες που αποκτώνται είναι αυτές που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις».

Στον τομέα αυτό, ως βέλτιστη πρακτική διακρίθηκε το εκπαιδευτικό portal Getbusy.gr του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής - HeΡIS. Ηταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή στην ατζέντα του προγράμματος του συνεδρίου και την παρουσίασή του πραγματοποίησε το μέλος του Δ.Σ. της HeΡIS, κ. Θανάσης Παπαδημητρίου. Το δίκτυο αυτό στη χώρα μας (www.hepis.gr) συγκεντρώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της αγοράς πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το portal Getbusy.gr απευθύνεται στους νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την επαγγελματική ανάπτυξή τους και τους παρέχει συγκεκριμένη βοήθεια με καινοτόμο τρόπο για την αναζήτηση εργασίας. Παράλληλα, τους παρέχει τη δυνατότητα να κερδίσουν δώρα μέσω διαγωνισμού – ο οποίος έχει ήδη μεγάλη απήχηση και έχει συγκεντρώσει περισσότερες από δέκα χιλιάδες συμμετοχές «μόλις τους τρεις πρώτους μήνες από την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας». Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, που υλοποιείται από τη Microsoft Ελλάς, το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και την Peoplecert, με την υποστήριξη του American College of Greece (Deree Cοllege), του ALBA Graduate Business School, όπως και των εταιρειών Intelen, Flya Consulting, HR Passport, Close the Loop, ISON Psychometrica, Look4studies.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο των Βρυξελλών εμπίπτει στη στρατηγική της HePIS στον τομέα του e-skills, η οποία από το 2007 συμμετέχει ανελλιπώς σε συνεδρία και διαβουλεύσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και υλοποιεί πρωτοβουλίες ευθυγραμμισμένες με το Ψηφιακό Θεματολόγιο για την Ευρώπη (Digital Agenda for Europe). Στην Ελλάδα προωθεί τα συμφέροντα και τις απόψεις των Ελλήνων επαγγελματιών και επιστημόνων των ΤΠΕ σε παγκόσμιο επίπεδο. Eίναι το μοναδικό μέλος του Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS) και του International Federation for Information Processing. Είναι επίσης το national point of contact του European Centre for Women and Technology.

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 186 επόμενη > τελευταία >>