ICT plus
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

12/2/2013
Προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Κορέας

To Patras InnoHub επισκέφθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα, Gil-sou Shin, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Δημοκρατίας της Κορέας στην Πάτρα, κύριο Σπύρο Φιλιππάκη και σε συνάντηση που είχαν με τους Καθηγητή Βασίλειο Μακιό, Γενικό Διευθυντή, Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., Διευθυντή Στρατηγικής και Οικονομικών του Corallia, Δημήτρη Παπαηλιoύ, mi-Cluster Manager και εκπροσώπους εταιρειών - μελών του mi-Cluster, συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών, με εστίαση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε σχετική του δήλωση, ο  κ. Μηταράκης ανέφερε: «Η χώρα μας διαθέτει στελέχη με πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο και διάθεση για δημιουργία. Η επιχειρηματικότητα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας. Επίσης η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου στη Ν.Α Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα στοιχεία αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο πρωτοβουλίες όπως οι συνεργατικοί σχηματισμοί καινοτομίας (innovation clusters) οι οποίοι έμπρακτα στηρίζονται από το ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό Νόμο. Χαιρετίζω την ίδρυση, στην Ελλάδα, του Samsung Nanoradio Design Center στο Patras InnoHub• ελπίζω ότι θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για αντίστοιχες συνεργασίες και ευχαριστώ τον Πρέσβη Gil-sou Shin για τη στήριξή του σε αυτή την προσπάθεια».

Αντίστοιχα, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας σημείωσε: «Πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες όπου θα ευοδωθεί η κοινή προσπάθεια με την Ελλάδα και θα επεκταθεί η αμοιβαία επωφελής συνεργασία (win-win cooperation), που ήδη απολαμβάνουμε στον τομέα της ναυτιλίας, και σε άλλους τομείς, όπως η υψηλή τεχνολογία.  Έχω εντυπωσιαστεί πάρα πολύ από το Patras InnoHub ειδικά από το επίπεδο τεχνολογίας του, όπως επίσης και από τις προσπάθειες του Corallia να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Είμαι πεπεισμένος ότι οι κορεατικές εταιρείες θα βρουν το κατάλληλο έδαφος για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στον τομέα υψηλής τεχνολογίας στο Patras InnoHub όπως έχει ήδη πράξει η εταιρεία Samsung με το Σχεδιαστικό της Κέντρο «Samsung Nanoradio». Η Samsung έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ‘υψηλής τεχνολογίας’»

Κατά τη συνάντηση, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών πάνω σε θέματα ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ενώ συζητήθηκε εκτενέστερα το παράδειγμα της Δημοκρατίας της Κορέας ως μια χώρα που παρουσίασε αλματώδη οικονομική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες μέσα από την άνθιση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, κατακτώντας την παγκόσμια αγορά.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο κ. Μακιός είπε: «Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες για την υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας στους τομείς υψηλής τεχνολογίας όπου δραστηριοποιούμαστε και αποτελεί στρατηγικό μας στόχο, η αξιοποίηση του ταλαντούχου ανθρωπίνου δυναμικού της χώρας. Σήμερα μαζί με τους κ.κ. Μηταράκη, Κατσανιώτη, Gil-sou Shin και Φιλιππάκη συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τα επόμενα βήματα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και της Κορέας στην υψηλή τεχνολογία και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 187 επόμενη > τελευταία >>