ICT plus
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

20/5/2011
Το Cloud Computing και οι φορητές συσκευές δημιουργούν προκλήσεις για τις πολιτικές ασφαλείας

Πάνω από τα τρία πέμπτα (62%) των IT managers θεωρούν ότι τα ζητήματα ασφάλειας αποτελούν εμπόδιο στην υιοθέτηση τεχνολογιών cloud, ενώ ένας στους τέσσερις (26%) θεωρεί την ασφάλεια σημαντική παράμετρο κατά την υλοποίηση εικονικών περιβαλλόντων. Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν από online έρευνα1 της Kaspersky Lab, της μεγαλύτερης εταιρείας λύσεων ασφάλειας στην Ευρώπη.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη στη Βρετανία από την εταιρεία YouGov, διαπίστωσε ότι το 41% των IT managers και των διευθυντικών στελεχών σχεδιάζει να μεταφέρει ή έχει μεταφέρει πληροφοριακές δραστηριότητές σε περιβάλλοντα cloud. Εκτός από τους προβληματισμούς που αφορούν στην ασφάλεια, ζητήματα όπως η προστασία των δεδομένων (60%) και οι αντιλήψεις ότι δεν υπάρχει σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο για το cloud computing (26%) αναδείχθηκαν σε σημαντικά εμπόδια για την υιοθέτηση αυτών των τεχνολογιών.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδόν ένας στους πέντε (18%) IT managers δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις τους είχαν εξετάσει, αλλά απορρίψανε την ιδέα να μεταφέρουν οποιαδήποτε πτυχή της πληροφοριακής υποδομής τους σε περιβάλλον cloud. Παράλληλα, το 24% δήλωσε ότι δεν εξέτασε ποτέ την υιοθέτηση τεχνολογιών cloud ως λύση για τις πληροφοριακές τους δραστηριότητες. Με το 79% των ερωτηθέντων να εκπροσωπεί επιχειρήσεις με 1.000 ή περισσότερους εργαζομένους, ένα εύλογο συμπέρασμα είναι ότι οι εταιρείες αυτές χάνουν σημαντικά οφέλη σε όρους κόστους και αποδοτικότητας από τη μη υιοθέτηση λύσεων cloud computing.

«Οι τεχνολογίες cloud μπορούν να προσφέρουν τεράστιες δυνατότητες για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων, ιδιαίτερα σε μεγαλύτερους οργανισμούς, με πιο εξελιγμένές τεχνολογικές απαιτήσεις», δήλωσε ο Andrew Lintell, Corporate Sales Director for UK and Ireland της Kaspersky Lab. «Οι λύσεις που βασίζονται σε τεχνολογίες cloud μπορούν να καταστήσουν τα συστήματα πιο ελαφριά, πιο ευέλικτα και αποδοτικά, απελευθερώνοντας παράλληλα πολύτιμη τεχνογνωσία και πόρους», συμπλήρωσε.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τις τεχνολογίες cloud. Οι εταιρείες να ανησυχούν σχετικά με το πού αποθηκεύονται τα δεδομένα τους και πώς μπορούν να τα διατηρήσουν ασφαλή. Ωστόσο, πρέπει να εξετάσουν τα οφέλη των τεχνολογιών cloud. Υπάρχουν λύσεις, όπως αυτές που διαθέτει η Kaspersky Lab, οι οποίες καθιστούν τη διαχείριση διαδικασιών ασφάλειας σε περιβάλλοντα cloud πιο απλή και πιο αποτελεσματική. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από την αξιοποίηση του cloud computing, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τους κινδύνους», πρόσθεσε ο Andrew Lintell.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, αρκετά στελέχη εταιρειών κατεβάζουν μη εγκεκριμένες ή εξουσιοδοτημένες εφαρμογές στις φορητές συσκευές τους. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το 77% υποστηρίζει ότι η εταιρεία τους διαθέτει πολιτική ασφάλειας για τη χρήση tablets και smartphones. Ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα ήταν ότι ένας στους τέσσερις IT managers και διευθυντές (25%) έχει κατεβάσει τουλάχιστον μια τέτοια εφαρμογή σε φορητή συσκευή που διατίθεται για εταιρική χρήση.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ενώ οι περισσότερες εταιρείες έχουν επίγνωση της ανάγκης για την υιοθέτηση πολιτικών ασφάλειας και ενός ισχυρού κώδικα δεοντολογίας για τη χρήση εταιρικών φορητών συσκευών, η μη αποτελεσματική εφαρμογή και διαχείριση αυτών των πολιτικών μπορεί να εκθέσει το εταιρικό δίκτυο σε κακόβουλες απειλές και κυβερνοεγκληματίες.

«Η ολοένα και αυξανόμενη τάση για τη χρήση μιας και μόνο φορητής συσκευής, τόσο για επαγγελματική, όσο και για προσωπική χρήση, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά ζητήματα για την ασφάλεια των εταιρικών συστημάτων, ιδιαίτερα όταν οι εργαζόμενοι κατεβάζουν δυνητικά επικίνδυνες εφαρμογές σε συσκευές που συνδέονται απευθείας με το εταιρικό δίκτυο. Συνεπώς, αυτό που πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις είναι να βελτιστοποιήσουν τον τρόπο διαχείρισης των εταιρικών συσκευών», κατέληξε ο Andrew Lintell.

1Στην έρευνα που διεξήγε η YouGov για λογαριασμό της Kaspersky Lab συμμετείχαν πάνω από 150 κορυφαίοι IT Managers από τη Μεγάλη Βρετανία. Οι συμμετέχοντες εκπροσώπησαν επιχειρήσεις με 250 ή περισσότερους εργαζόμενους

ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 112 επόμενη > τελευταία >>