ICT plus
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

INFO & TELECOM MARKET

9/7/2007
Ψηφιακές τρισδιάστατες ταινίες από την Kodak

Η εταιρεία Eastman Kodak πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά και δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους να απολαύσουν τη μαγεία της μοναδικής τρισδιάστατης ψηφιακής εμπειρίας μέσω του Kodak Digital Cinema Content Player JMN3000. Η ταινία 'Γνωρίστε τους Robinsons', η πιο πρόσφατη 3D παραγωγή κινουμένων σχεδίων της Walt Disney, ήταν η πρώτη ταινία που προβλήθηκε στις αίθουσες των Village Cinemas χρησιμοποιώντας το σύστημα ψηφιακού κινηματογράφου Kodak. 

"Η εμπειρία της θέασης μιας ταινίας σε τρεις διαστάσεις είναι μοναδική" δηλώνει ο κος Γρηγόρης Κομνηνός, Οperations Μanager των Village Cinemas. "Παρόλα αυτά  κάθε νέο ψηφιακό σύστημα που εγκαθιστούμε πρέπει να έχει και τη δυνατότητα προβολής δυσδιάστατων ψηφιακών ταινιών. Όταν η Kodak μας παρουσίασε το πρωτοποριακό ψηφιακό της σύστημα και συνειδητοποιήσαμε πόσο εύχρηστο και αξιόπιστο είναι, προχωρήσαμε αμέσως στο σχεδιασμό για την ενσωμάτωση του συστήματος στους κινηματογράφους μας". 

Το σχέδιο υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της Spacevision Α.Ε. , φορέα οπτικοαουστικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας και αντιπρόσωπο των ψηφιακών συστημάτων Kodak Digital Cinema και Christie Digital Projectors στην Ελλάδα. Η Spacevision αξιοποιώντας τα οπτικοαουστικά συστήματα των δύο εταιρειών με την τεχνολογία REAL D, τη πιο εξελιγμένη μορφή ψηφιακής 3D τεχνολογίας, έφερε στα Village Cinemas την απόλυτη εμπειρία του σινεμά σε ρεαλιστικές τρεις διαστάσεις. 

"Αυτές είναι οι πρώτες ψηφιακές κινηματογραφικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα" τονίζει ο κος Ηλίας Πάλλας, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Spacevision. Και συνεχίζει, "Γνωρίζουμε ότι η μετάβαση  στην ψηφιακή οπτικοακουστική τεχνολογία είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και είναι σημαντικό για εμάς να συνεργαζόμαστε με εταιρείες τις οποίες γνωρίζουμε και εμπιστευόμαστε. Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα, είμαστε βέβαιοι ότι το σύστημα της Kodak θα ανταπεξέλθει με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις των τεσσάρων  πολυσύχναστων κινηματογραφικών αιθουσών".

Το σύστημα Kodak Digital Cinema έχει δυνατότητα προβολής ταινιών δύο και τριών διαστάσεων, αναγνωρίζει αυτόματα τον τύπο της ταινίας - JPEG ή MPEG - και στη συνέχεια χρησιμοποιεί το κατάλληλο πρόγραμμα για την προβολή της. Οι Digital Cinema servers της Kodak λειτουργούν ως αυτόνομες μονάδες σε κάθε αίθουσα, παρ' όλα αυτά έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν μεταξύ τους για την ταυτόχρονη προβολή ταινιών μέσω του Kodak Theater Management System.

Όπως δηλώνει ο Brian Kercher, Γενικός Διευθυντής του Kodak Digital Cinema στην Ευρώπη, "Έχουμε ενσωματώσει στο σύστημα μας την υψηλή ποιότητα απεικόνισης Kodak και το έχουμε σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί τη βάση για την περαιτέρω εξέλιξη του ψηφιακού κινηματογράφου". Και συνεχίζει, "Είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί με όλους τους προβολείς DCI, συμπεριλαμβανομένων αυτών της εταιρείας Christie Digital που χρησιμοποιούνται στις τέσσερις αίθουσες των Village Cinemas. Οι θεατές θα απολαύσουν μια μοναδική οπτική εμπειρία". 

"Στα Village Cinemas είμαστε περήφανοι που πρώτοι εμείς μπορούμε και προσφέρουμε στο κοινό ξεχωριστές κινηματογραφικές εμπειρίες" λέει ο κ. Κομνηνός. "Η άψογη διάταξη θέσεων των αιθουσών μας με τα αναπαυτικά καθίσματα άλλα και οι πρωτοποριακές ιδέες μας, όπως η δημιουργία των αιθουσών Club Europa και Gold Class, αλλάζουν για πάντα τα πρότυπα της κινηματογραφικής ψυχαγωγίας και επαναπροσδιορίζουν την κινηματογραφική απόλαυση. Τώρα, με την ψηφιακή προβολή τρισδιάστατων ταινιών συνεχίζουμε αυτή την παράδοση και είμαστε ευτυχείς που η συνεργασία μας με την Kodak μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε στους Έλληνες κινηματογραφόφιλους αυτή τη ξεχωριστή εμπειρία".

Η Village Roadshow, μητρική εταιρεία των Village Cinemas, δραστηριοποιείται σε πέντε χώρες (Αυστραλία, Σιγκαπούρη, Τσεχία, Ιταλία και Ελλάδα) όπου έχει αναπτύξει συνολικά 71 πολυκινηματογράφους με 699 αίθουσες και χωρητικότητα 145.000 θέσεων. Στην Ελλάδα λειτουργούν 7 πολυκινηματογράφοι, με 72 αίθουσες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν έως και 14.180 θεατές ταυτόχρονα. Οι τέσσερις  αίθουσες οι οποίες έχουν ήδη εξοπλιστεί με το ψηφιακό σύστημα Kodak βρίσκονται στα Village Cinemas Φαλήρου, Village Cinemas Ρέντη, Village Cinemas At The Mall στην Αθήνα και Village Cinemas Cosmos στην Θεσσαλονίκη.

"Καθώς η επιχειρηματική δραστηριότητα των Village Cinemas διαρκώς αναπτύσσεται, έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το σύστημα μας προκειμένου να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις απαιτήσεις του μέλλοντος", λέει ο Brian Kercher της Kodak. "Αυτή είναι μια νέα αρχή, μια νέα ευκαιρία, να εργαστούμε μαζί, να ενώσουμε τις γνώσεις και τις δυνάμεις μας προκειμένου να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του ψηφιακού κινηματογράφου".

ΑΡΧΕΙΟ - INFO & TELECOM MARKET

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 633 επόμενη > τελευταία >>