ICT plus
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

9/5/2007
Πλαίσιο: Επιτυχής η Γενική Συνελευση. Αύξηση πωλήσεων 19,8%

Αύξηση των οικονομικών της μεγεθών παρουσίασε η Πλαίσιο Computers κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2007, ενισχύοντας τη θέση της εταιρείας τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδοφορίας. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, ο οποίος δημοσιοποιήθηκε πρώτος από τις εισηγμένες εταιρείες του κλάδου, ενισχύθηκε κατά 19,8%, φτάνοντας στα 91,4 εκατ. ευρώ, ενώ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η εν λόγω αύξηση προέρχεται καθαρά από οργανική ανάπτυξη. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 23,2 και ανήλθαν στα 17,1 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο διαμορφώθηκε στο 18,7% σε σχέση με 18,1% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2006. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 4,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 23,8%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 28,8%, φτάνοντας τα 2,9 εκατ. ευρώ. Εντυπωσιακή ανάπτυξη κατά 39,1% παρουσίασαν και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία ξεπέρασαν τα 2,0 εκατ. ευρώ. 

Η Πλαίσιο Computers συνεχίζει να παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούμενη σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά στην οποία έχουν κάνει αισθητήτην παρουσία τους γνωστές και μεγάλες ξένες αλυσίδες. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι η μεγάλη δύναμη της "Πλαίσιο" στο χώρο των απευθείας πωλήσεων σε επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει και την δυναμική ανάπτυξη της σειράς ηλεκτρονικών υπολογιστών Turbo X, την οδηγούν σταθερά στην περαιτέρω διεύρυνση των μεριδίων της στην αγορά πληροφορικής, ενώ παράλληλα ενισχύει τις προϋποθέσεις αύξησης της κερδοφορίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρερίας κ. Γιώργο Γεράρδο (φωτό) σύντομα εγκαινιάζεται το νέο σύγχρονο κέντρο συναρμολόγησης και διανομής στη Μαγούλα Αττικής το οποίο λειτουργέιο με υπερσύγχρονες υποδομές υποστήριξης και διαχείρισης εμπορευμάτων, ενώ πρόσφατα ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο οι δυνατότητες υποστήριξης των αναγκών της Περιφέρειας με τη λειτουργία του εικοστού κομβικού κέντρου έκτασης 1.300 τ.μ. στη Λάρισα.

Η Διοίκηση της «Πλαίσιο» προέβλεψε το 2007 αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας κατά 15%, ενώ ο πρόεδρος της κ. Γιώργος Γεράρδος παρουσίασε τις κατευθύνσεις της αναπτυξιακής πορείας στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η επέκταση στη βαλκανική αγορά, η διείσδυση στις επιχειρηματικές πωλήσεις και η ενίσχυση των νέων προϊόντων με την επιχειρηματική ονομασία «Turbo-X» στην οποία έχουν προστεθεί  ψηφιακές φωτογραφικές συσκευές και συσκευή αναπαραγωγής μουσικής (mp3 player). Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με απαρτία 74,91% και ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,27 ευρώ ανά μετοχή για το 2006. Σημαντική ήταν η απόφαση της Γ.Σ για τη διάθεση 3,6 εκατ. ευρώ, από τα αποθεματικά της «Πλαίσιο» για να καλυφθεί η ίδια συμμετοχή στο κέντρο διανομής και συναρμολόγησης προϊόντων που ανεγείρεται στη Μαγούλα. Η επένδυση ανέρχεται σε 14 εκατ. ευρώ και η κάλυψη της επένδυσης συμπληρώνεται από επιδότηση του Αναπτυξιακού Νόμου και μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανείου.

Η εταιρεία στο α! τρίμηνο του έτους παρουσίασε στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών αύξηση 19,8%, στο ύψος των 91,4 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη (προ φόρων) αυξήθηκαν 28,8%, στο ύψος των 2,9 εκατ. και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας αυξήθηκαν 39,1% στα 2 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις πρώτες θέσεις της αγοράς πληροφορικής καθώς, σύμφωνα με τον ετήσιο απολογισμό, το 80% των εσόδων (55 εκατ. ευρώ) του 2006 αφορά τους τομείς της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και της ψηφιακής τεχνολογίας. Από τις βασικές πηγές εσόδων είναι ο ηλέκτρονικός υπολογιστής με την ονομασία Turbo-X, που συναρμολογεί η «Πλαίσιο». Η ανοδική πορεία στις πωλήσεις του τον ανάδειξε το 2006 στην τρίτη θέση της ελληνικής αγοράς, (στοιχεία της Gartner Group) με μερίδιο 9,81%. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Hewlett-Packard με 16,42% και τη δεύτερη η Info Quest με 10,94%. Επίσης ανοδικά είναι και τα έσοδα από τις βαλκανικές δραστηριότητες, όπου η Βουλγαρία είχε το 2005 πωλήσεις 4 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος της «Πλαίσιο» κ. Γιώργος Γεράρδος, τόνισε ότι η αύξηση των πωλήσεων και των μεριδίων της εταιρείας σημειώθηκαν σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο η είσοδος ξένων παικτών έχει διαφοροποιήσει τις μέχρι σήμερα ισορροπίες της αγοράς ψηφιακών προϊόντων. Η πολιτική του «πολυκαναλικού συστήματος διανομής» που εφαρμόζεται με επιτυχία από την «Πλαίσιο» έχει φέρει αποτελέσματα καθώς η συνέργεια της «αλυσίδας» που αποτελείται από «καταστήματα σε μεγάλες πόλεις και αστικά κέντρα, άμεσες πωλήσεις σε επιχειρήσεις, κατάλογοι και ηλεκτρονικό κατάστημα» αποδίδει. Ηδη περισσότερες από 150 χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα αξιοποιούν σε τακτική βάση την «αλυσίδα» της «Πλαίσιο». Σημαντική είναι και η συμβολή στα έσοδα της «Πλαίσιο» των πωλήσεων του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο δέχεται περίπου 45 χιλιάδες επισκέψεις την ημέρα και όλα δείχνουν ότι έχουν ανοδική τάση.

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 1740 επόμενη > τελευταία >>