ICT plus
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

21/10/2020
Ο Δημήτρης Λουκάς, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, σήμερα στο 5ο ψηφιακό Συνέριο «Sm@rt Cities – Digit@l Citizens»

.

Ο Δημήτρης Λουκάς, ο δήμαρχος της πόλης του Λαυρίου, τις πόλης που κέρδισε την μεγάλη επένδυση της Microsoft στα Data Centers, μιλάει σήμερα, 21 Οκτωβρίου, στην καταληκτική συνεδρίαση του 5ου ψηφιακού Συνεδρίου Sm@rt Cities - Digit@l Citizens. Tο Λαύριο είναι η πόλη που κέρδισε στην "κούρσα" αξιολόγησης για την εγκατάσταση τoυ Data Center της Microsoft για την υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης ψηφιακής τεχνολογίας στην Ελλάδα, η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πρόεδρο της εταιρείας Μπραντ Σμιθ.

Συγκεκριμένα η έκταση του παλαιού εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό και επί του λιμένος της πόλης, είναι η προτιμώμενη περιοχή στην οποία η Microsoft θα εγκαταστήσει την «συστοιχία» των τριών Data Centers, αρχικής επένδυσης 450 εκατ. ευρώ.

ΕΔΩ βίντεο με το παλιό εργοστάσιο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον»

Το εγκαταλειμμένο εργοστάσιο της πάλαι ποτέ ισχυρής οικογένειας Λαναρά έχει έκταση άνω των 100 στρεμμάτων και γειτνιάζει με ελεύθερα οικόπεδα ανάλογης έκτασης, τα οποία φέρεται ότι θα αξιοποιηθούν με την κλιμάκωση της κατασκευής των Data Centers, καθώς θα απαιτείται η ανέγερση κτηριακών μονάδων που θα υποστηρίξουν την λειτουργία τους όπως π.χ αποθήκες αλλά και κατοικίες των 200 και πλέον εργαζομένων που απαιτούνται αρχικά για την 24ωρη λειτουργία και τεχνική υποστήριξη των υποδομών.

Το οικόπεδο της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, σε σχέση με άλλες εκτάσεις που εξετάσθηκαν εντός Αττικής, όπως:

Είναι ενιαία έκταση, εντός πόλεως και δίπλα στο λιμάνι. Εχει καλές συνθήκες απαγωγής της θερμότητας που δημιουργείται από την λειτουργία των υποδομών μεγάλης υπολογιστικής ισχύος. Υπάρχει άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρικό δίκτυο υψηλής τάσης. Υπό υλοποίηση σύνδεση με οδικά, σιδηροδρομικά και θαλάσσια δίκτυα, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.

Οι παλαιές κτηριακές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της κλωστοϋφαντουργίας «Αιγαίον» θα κατεδαφιστούν, καθώς δεν πληρούν πλέον καμία προϋπόθεση σύγχρονης κατασκευής. Στη θέση των σημερινών ερειπίων ελληνικές και διεθνείς εξειδικευμένες κατασκευαστικές εταιρείες θα αναγείρουν σε χρόνο ρεκόρ κτηριακές υποδομές «βαρέων» απαιτήσεων. Εντός διετίας από την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, ακολουθεί η εγκατάσταση όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και υπολογιστικών συστημάτων, ώστε η «συστοιχία» των DataCentersνα λειτουργήσει εντός των καθορισμένων προθεσμιών.

Η συστηματική προετοιμασία
Η ηγεσία και στα ανώτατα στελέχη της Microsoft, μετά την προπαρασκευαστική περίοδο «ανίχνευσης προθέσεων» και την αρχική θετική απάντηση, ακολούθησε η απαιτητική παρουσίαση των ελληνικών συνδυαστικών νομοθετικών και επενδυτικών πλαισίων που ευνοούσαν τις ψηφιακές και «πράσινες» επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, καθώς η εγκατάσταση DataCentersείναι ταυτόχρονα και «πράσινη» και ψηφιακή. Οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, πλαισιωμένοι από μία εμπειρότατη υπηρεσιακή ομάδα, κατάφεραν να παρουσιάσουν με πειστικά και ισχυρά επιχειρήματα τα σημαντικά πλεονεκτήματα των επενδυτικών κινήτρων και τις ισχυρές δυνατότητες υποστήριξης της επένδυσης της Microsoft στην Ελλάδα.

 

ΑΡΧΕΙΟ - ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

<< αρχική < προηγούμενη 2 / 193 επόμενη > τελευταία >>