ICT plus
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

E-GOVERMENT

21/2/2019
Περιφερειακό Δίκτυο της Πιλοτικής Περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο του έργου CI-NOVATEC

Με σκοπό τις τοπικές συνέργειες Τουρισμού συγκροτείται το Περιφερειακό Δίκτυο στην πιλοτική περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο του έργου με τον διακριτικό τίτλο CI-NOVATEC - “Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα-Customer Intelligence for inNOVAtive Tourism ECosystems", στο οποίο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Δικτύου, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στόχος του έργου CI-NOVATEC είναι η καταγραφή και η αξιολόγηση των εμπειριών των επισκεπτών σε σχέση με τις μεμονωμένες ή σύνθετες υπηρεσίες που λαμβάνουν στο επίπεδο των προορισμών τους. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η συλλογή ποιοτικών δεδομένων από τον χρήστη των υπηρεσιών, δηλαδή του επισκέπτη- τουρίστα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού Δημήτρης Κωσταριάς, ο αναπληρωτής Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, η υπεύθυνη Επικοινωνίας και τεχνική υπεύθυνη του έργου Μαίρη Στεργίου, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ Γιάννης Γιαλελής, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Την ενημέρωση - παρουσίαση του προγράμματος έκανε η υπεύθυνη Επικοινωνίας και τεχνική υπεύθυνη του έργου Μαίρη Στεργίου, η οποία αναφέρθηκε τόσο στη μεθοδολογία όσο και στο ρόλο και στις προσδοκίες από τη συγκρότηση του δικτύου. Ανάφερε χαρακτηριστικά ότι κάθε Περιφέρεια οργανώνει ένα περιφερειακό δίκτυο ενδιαφερομένων, το οποίο συμπεριλαμβάνει τον Δήμο, τους τοπικούς εκπροσώπους των ΜμΕ, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους διαχειριστές των ευρέως αναγνωρίσιμων σημείων, τους τοπικούς αντιπροσώπους, τους εκπροσώπους Συλλόγων πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπου θα επιλεγούν για την Αρχαία Ολυμπία, οι οποίοι θα ενεργούν ως υποστηρικτικό δίκτυο για το έργο και θα κινητοποιεί τις τοπικές συνέργειες τουρισμού.

Συγκεκριμένα, στο Περιφερειακό Δίκτυο της Αρχαίας Ολυμπίας, μεταξύ των άλλων, θα συμμετάσχουν: η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αρχαίας Ολυμπίας, το Εκπαιδευτικό Κέντρο Dig It, το Οινοποιείο ΛΙΑΡΟΜΜΑΤΗΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε, ο Σύμβουλος Διαχείρισης Πολιτ/κών Οργανισμών, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς», η Αναπτυξιακή Ολυμπίας – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ κ.ά.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών του Πανεπιστημίου Πατρών Δρ Γιάννης Γιαλελής παρουσίασε τον τρόπο συλλογής των δεδομένων με κινητές εφαρμογές (mobile apps) για τον επισκέπτη (στοιχεία μέσω ερωτηματολογίων) και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας για τη συλλογή δεδομένων με υποδομές (Big Data) που θα δίνουν τη δυνατότητα για επεξεργασία (της αντίδρασης/αντίκτυπου των επισκεπτών-τουριστών), ανάλυση και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας εξέφρασαν τόσο ο βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού Δημήτρης Κωσταριάς όσο και ο αναπληρωτής Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, διατυπώνοντας για ακόμη μια φορά την υποστήριξή τους για την συγκρότηση του Δικτύου καθώς θα αποτελέσει σημαντικό αρωγό για τις τοπικές επιχειρήσεις και την ανάπτυξη της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι μετά τη συγκρότηση του «Περιφερειακού Δικτύου της Πιλοτικής Περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας» ακολουθεί η κατάρτιση του καταστατικού έτσι ώστε τα μέλη του (συμβαλλόμενοι φορείς) να αναλάβουν την υποστήριξη της υλοποίησης των προβλεπομένων δράσεων.

ΑΡΧΕΙΟ - E-GOVERMENT

<< αρχική < προηγούμενη 2 / 47 επόμενη > τελευταία >>