ICT plus
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

SCRIPTA MANENT

13/4/2018
«Συνεργασία για μία ψηφιακή Μάλτα». Νέα συμφωνία της Microsoft και της Κυβέρνησης της Μάλτας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τη δέσμευση της εταιρείας να ενδυναμώνει κάθε άνθρωπο και κάθε οργανισμό να πετυχαίνει περισσότερα, η Microsoft προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MOU – memorandum of Understanding) με την κυβέρνηση της Μάλτας, στηρίζοντας την προσπάθεια της χώρας να διατηρήσει και να ενισχύσει την ηγετική της θέση στον κλάδο της τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή.

Η στρατηγική συνεργασία Microsoft και Μάλτας δεν είναι καινούργια. Από το 2003, έχουν υπογραφεί πολλαπλά  σύμφωνα συνεργασίας, αναδεικνύοντας την εταιρεία σε βασικό στρατηγικό συνεργάτη της χώρας για θέματα τεχνολογικής ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς, με εμφαση στην εκπαίδευση και στην ενίσχυση της καινοτομίας.

«Η Microsoft στηρίζει την κυβέρνηση της Μάλτας στην υλοποίηση του οράματός της για μια ψηφιακή χώρα». Αυτό υπογράμμισε η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Microsoft CEO για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, ξεκινώντας την ομιλία της, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο μερών, που στόχο έχει να στηρίξει τους τρεις βασικούς πυλώνες της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής της χώρας:
Digital Citizen (Ψηφιακός πολίτης),
Digital Business (Ψηφιακή Επιχείρηση) και
Digital Government (Ψηφιακή Κυβέρνηση)
μέσα από τεχνολογίες όπως το blockchain, το Internet of Things (IoT) και η τεχνητή νοημοσύνη.

Η CEO της Microsoft Ελλάς ανέφερε ότι η Μάλτα,
«είναι μια μικρή χώρα με ένα μεγάλο ψηφιακό όραμα». «Υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες και επενδύοντας στρατηγικά στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που αυτές φέρουν, η χώρα επιτυγχάνει  οικονομική ανάπτυξη και στηρίζει την ευημερία των πολιτών. Άλλωστε, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η υιοθέτηση μίας ψηφιακής στρατηγικής δε σημαίνουν τίποτα αν δεν εξασφαλίζουν μία καλύτερη ζωή για τον άνθρωπο»,
τόνισε η κα Αντωνάκου, ενώ συνέχισε σημειώνοντας:
«Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο, αναγνωρίζουμε την ευθύνη που φέρουμε, και συνεργαζόμαστε με τις κυβερνήσεις και τους κοινωνικούς εταίρους, με σκοπό την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας και τη διασφάλιση ευρείας πρόσβασης στο τεχνολογικό μέρισμα».

Παράλληλα, η κα Αντωνάκου αναφέρθηκε στην παρουσία της εταιρείας στη Μάλτα τα τελευταία 15 χρόνια, σημειώνοντας ότι η Microsoft υποστηρίζει έμπρακτα όλες τις πτυχές του οικοσυστήματος της Τεχνολογίας της Πληροφορίας (ICT ecosystem) της χώρας, από τον ιδιωτικό μέχρι το δημόσιο τομέα και από την εκπαίδευση έως και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.
«Είμαστε υπερήφανοι για τη στήριξη και εκπαίδευση που έχουμε προσφέρει σε νεοφυείς επιχειρήσεις χάρις στο Microsoft Innovation Center( Κέντρο Καινοτομίας) της Μάλτας, το οποίο είναι μόλις ένα από τα σαράντα που λειτουργούν σε όλο τον κόσμο και μπορούμε πλέον, με μεγάλη χαρά, να πούμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε φιλοξενήσει 150 νεοφυείς επιχειρήσεις και 12.000 μαθητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες» σημείωσε. 

Στο ίδιο πνεύμα, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας, κ. Joseph Muscat ανέφερε ότι αντίστοιχες συνεργασίες θα ευνοήσουν σημαντικά τη χώρα, η οποία επωφελείται από τη διεθνή τεχνογνωσία που κατέχουν «οι πραγματικοί παγκόσμιοι τεχνολογικοί ηγέτες».

Τέλος, ο κ. Silvio Schembri, Υπουργός Οικονομικών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Οικονομίας και Καινοτομίας, τόνισε ότι η επικείμενη συμφωνία δεν αποδεικνύει μόνο την εμπιστοσύνη της Microsoft στους πόρους και στο όραμα της Μάλτας, αλλά αποτελεί και μία ένδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να διατηρήσει στρατηγικό ρόλο στην συνεχή προσπάθεια της χώρας να κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της τεχνολογίας.

Μέσω της νέας συμφωνίας, που στο επίκεντρο έχει τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, η Microsoft θα προωθήσει και θα επιταχύνει και στην Μάλτα το παγκόσμιο πρόγραμμα της εταιρείας για νεοφυείς επιχειρήσεις, Microsoft for Startups”, το οποίο στηρίζει «τη μεγάλη αλλαγή» (disruption) που φέρνουν τεχνολογίες, όπως το IoT, το blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη.

Πρόκειται για μια επένδυση με βασικό στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, ώστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση, να δημιουργηθούν σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Η εταιρεία θα επενδύσει, επίσης, και στηνανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που αφορούν στις νέες τεχνολογίες, μέσω σεμιναρίων και συνδιασκέψεων. Η κα Αντωνάκου δεσμεύτηκε ότι η Microsoft θα συνεισφέρει, αξιοποιώντας τους καλύτερους και πιο εξειδικευμένους συνεργάτες της.

Με σκοπό να αποτυπώσει το στάδιο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι σχέσεις της κυβέρνησης της Μάλτας με την εταιρεία, η κα Αντωνάκου αναφέρθηκε σε ένα εμπνευσμένο απόσπασμα από το βιβλίο του CEO της Microsoft, Satya Nadella, “Hit Refresh”, ο οποίος γράφει ότι «η Τεχνολογία δεν σέβεται την Παράδοση. Αυτό που σέβεται είναι η Καινοτομία», προσθέτοντας ότι η Καινοτομία ήταν πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των δύο μερών, από το ξεκίνημα, 15 χρόνια πριν.

«Η καινοτομία υπήρξε πάντοτε οδηγός στο ταξίδι της Μάλτας που στόχο είχε να καταστήσει την χώρα κέντρο αριστείας στην περιοχή, ήδη από το 2000. Αυτό το πνεύμα καινοτομίας κέρδισε το σεβασμό πολλών, αλλά εμείς, η Microsoft ήμασταν οι πρώτοι που δεσμευτήκαμε να είμαστε δίπλα της. 15 χρόνια μετά, η Μάλτα οδηγεί και πάλι τον ψηφιακό μετασχηματισμό και εμείς είμαστε εδώ – στοίδιο δωμάτιο όπου το 2003 υπογράφηκε η πρώτη μεταξύ μας συμφωνία – και δηλώνουμε έτοιμοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς την κατάκτηση της ψηφιακής ηγεσίας που η χώρα αναζητά, δουλεύοντας μαζί για ένα ψηφιακό μέλλον» σημείωσε η κα Αντωνάκου, ολοκληρώνοντας.


ΑΡΧΕΙΟ - SCRIPTA MANENT

<< αρχική < προηγούμενη 37 / 45 επόμενη > τελευταία >>