ICT plus
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

SCRIPTA MANENT

10/1/2017
Ποιές είναι οι βασικές προτεραιότητες του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή για την Ναυτική Εκπαίδευση, την Κρουαζιέρα και την Ακτοπλοΐα

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα ξεπεράσει την κρίση, αν οι Ελληνες ομονοήσουν και ενωμένοι εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση εξέφρασε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την κοπή της πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής άνοιξε τα τελευταία δύο χρόνια ένα βαθύτατο και δημιουργικό διάλογο με τους θεσμικούς φορείς της Ναυτιλίας.

Στόχος είναι να εξυπηρετηθούν παράλληλα 10 στόχοι, όπως είπε και τους περιέγραψε συνοπτικά,ξ εκινώντας από την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις ΑΕΝ, ώστε η Ελλάδα να καταλάβει τα επόμενα 10 χρόνια όσο μεγαλύτερο μέρος γίνεται από τα 150.000 στελέχη πρώτης γραμμής που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί η παγκόσμια Ναυτιλία.

Και ο κ. Κουρουμπλής συνέχισε:
«Δουλεύουμε και συνεργαζόμαστε με το Επιμελητήριο αλλά και με όλους τους φορείς ώστε να ξεμπλοκάρουμε την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Ειλικρινά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι με αποφασιστικό τρόπο θα γίνουν βήματα σημαντικά, ώστε να απελευθερωθεί αυτός ο χώρος και να δούμε τις συνέπειες που θα έχει για την οικονομία και για τις θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.»

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην στήριξη του Υπουργείου προς την Ποντοπόρο Ναυτιλία:
«Στηρίζουμετην προσπάθεια απεμπλοκής από τις αιτιάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα στηρίξουμε στον υψηλότερο πολιτικό βαθμό αυτήν την υπόθεση γιατί θέλουμε πραγματική η ποντοπόρος ναυτιλία να πάρει μια νέα πορεία.

Αλλά ζητάμε από τους Έλληνες εφοπλιστές όπως η ελληνική πολιτεία τους στηρίζει έτσι και αυτοί να κάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πολύ περισσότερα ελληνόκτητα πλοία υπό ελληνική σημαία».

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ακόμα επιδιώκεται η αναβάθμιση του τομέα της κρουαζιέρας και των σκαφών αναψυχής, γιατί είναι τομέα που δημιουργεί θέσεις εργασίας και παράγει πλούτο, νέο πλούτο.

«Βελτιώνουμε με πολύ σημαντικό τρόπο το επίπεδο της ακτοπλοΐας και δημιουργούμε τις δυνατότητες ώστε ο τουρισμός σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο των νησιών μας αλλά και οι κάτοικοι να αισθάνονται αυτό που λέμε αίσθημα ισοπολιτείας.

Επεξεργαζόμαστε μια φιλόδοξη πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύντομα θα ενημερώσουμε τα πολιτικά κόμματα. Αφορά τη θεσμοθέτηση νησιωτικής πολιτικής για όλη την Ευρώπη.

Συνεργαζόμαστε με τις 23 νησιωτικής περιφέρειες της ΕΕ, κινητοποιούμε τους Ευρωβουλευτές μας, τους Επιτρόπους και στα πλαίσια της μαλτέζικης προεδρίας θα διεκδικήσουμε επιτέλους ως νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα ικανό να συμβάλει στη μείωση των φαινομένων αποκλεισμού που ζουν τα νησιά της Ελλάδος, αλλά και τα νησιά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

ΑΡΧΕΙΟ - SCRIPTA MANENT

<< αρχική < προηγούμενη 2 / 44 επόμενη > τελευταία >>