ICT plus
Κυριακή, 31 Μαίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

13/12/2019
Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια δύσβατης ICT πορείας, έχουμε θετικό εξάμηνο και μεγάλες προσδοκίες και σαφείς ενδείξεις για ένα παραγωγικό 2020.

 

Θετικά μηνύματα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία τίμησε σύσσωμη με την παρουσία της τις εργασίες του 21ου Greek ICT Forum, έστειλαν οι Ομιλητές και οι πολυπληθείς Σύνεδροί του. Επισήμαναν ότι είναι η πρώτη φορά που η κυβερνητική ηγεσία, έχοντας μία καλοσχεδιασμένη πολιτική και κυβερνητική δομή σε όλους τους τομείς ICTκαι ΤΠΕ, δείχνει και αποδεικνύει ότι γνωρίζει τα θέματα και τα προβλήματα του χώρου. Επίσης υλοποιεί και προετοιμάζει άμεσα νέες δράσεις, έργα, λύσεις και προτάσεις, πολλές από τις οποίες, αν και απλές και οφθαλμοφανείς, δεν είχαν προχωρήσει για πολλά χρόνια.

Στη φωτογραφία ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο κλείσιμο των εργασιών του 21ου Greek ICT Forum, χθες 12 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Τιτάνια.

Να πούμε εν τάχει

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ   ό                    Π  ο  υ  Σ  ο  υ  Κ ο υ  α


Και να ξεκινήσουμε με τα βασικά και αρχικά συμπεράσματα του 21ου Greek ICT Forum, που διεξήχθη χθες, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια με πολυπληθή συμμετοχή εκατοντάδων Συνέδρων, εξαιρετικών ομιλητών και σύσσωμη παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης των κ.κ Πιερρακάκη, Ζαφειρόπουλου, Γεωργαντά, Αναγνωστόπουλου και Xριστόπουλου που παρουσίασαν ότι νεότερο «τρέχει» στον τομέα της στρατηγικής στις ΤΠΕ/ICT. Παράλληλα συμμετείχαν: o Γιάννης Κωτσιόπουλος, ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, ο Σταύρος Ασθενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» ΑΕ και η Νίκη Τσούμα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις κινήσεις ανάπτυξης έργων Ψηφιακών Τεχνολογιών στους τομείς ευθύνης τους.

Καταγράφοντας τα λεχθέντα του υπουργού, των υφυπουργών και των Γενικών Γραμματέων επί του πολιτικού πλαισίου των ΤΠΕ/ICTστο χθεσινό Συνέδριο να τονίσουμε προς τους παροικούντες ότι :

Οι τεχνικές προδιαγραφές του διαγωνισμού των ταυτοτήτων έχουν οριστικοποιηθεί. Ο διαγωνισμός θα βγει στον αέρα εντός των ημερών, δεν θα περάσει την επόμενη χρονιά και οι ψηφιακές ταυτότητες θα εμπεριέχουν και ψηφιακή υπογραφή για τις ψηφιακές συναλλαγές του κατόχου σε τον δημόσιο τομέα και αργότερα και με άλλες δραστηριότητές του.

Μεγάλοβάρος δίνεται στις υποδομές Ψηφιακών Επικοινωνιών και πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν οι περιοχές φάσματος για το 5G. Παράλληλα θα διευρυνθούν οι επενδυτικές δυνατότητες για την περαιτέρω ανάπτυξη των Δικτύων Νέας Γενεάς, ενώ θα δοθούν κίνητρα αξιοποίησης των υπηρεσιών ευρυζωνικότητας.

Ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός, η προτεραιοποίηση και ο χρονοπρογραμματισμός των έργων για το 2020, σύμφωνα και με τον κυβερνητικό προγραμματισμό, όπως αυτός γνωστοποιήθηκε κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Εργα μικρής αξίας, αλλά καθοριστικής παρέμβασης, γίνονται συνεχώς μέσω των ομάδων του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των άλλων υπουργείων κυρίως στους τομείς Διαλειτουργικότητας, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία θα φανούν άμεσα από τις ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν ανακοινωθεί ήδη και θα ανακοινώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο τομέας της Απλούστευσης των Διαδικασιών θεωρείται [και είναι] από τους πλέον καθοριστικούς στην επιτυχία και στην διαχρονική, λειτουργική και επωφελή αξιοποίηση των υπηρεσιών ΤΠΕ/ICT. Μπορεί αυτό να φαίνεται αυτονόητο για πολλούς εξ υμών και ημών, όμως δεν φάνηκε ότι απασχόλησε τους σχεδιαστές των παλαιότερων συστημάτων, καθώς μηχανογράφησαν την «βαριά» γραφειοκρατία. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι τον τομέα της Απλούστευσης των Διαδικασιών στο υπουργείο κινούνται ήδη με ταχύτητα και κυρίως με χρονοπρογραμματισμό, καθώς γνωρίζουν πως νέο σύστημα ΤΠΕ δεν θα ξεκινήσει στον Δημόσιο τομέα αν δεν συνοδεύεται από σχέδιο και υλοποίηση απλούστευσης διαδικασιών.

Στο «πυρήνα» της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των έργων που προγραμματίζονται, λαμβάνεται υπόψη η ενσωμάτωση «νέων» Ψηφιακών Τεχνολογιών, ορισμένες από τις οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν «προωθημένες» για τα ελληνικά δεδομένα. Αναφέρθηκε και τονίσθηκε ότι η υιοθέτησή τους από τον Δημόσιο τομέα, σημαίνει αυτόματα άμεση αξιοποίηση από τις Επιχειρήσεις, τις Τράπεζες, τους Οργανισμούς και τους Φορείς.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και θα δοθεί περαιτέρω στην ανάπτυξη και διεύρυνση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων των εργαζομένων όλων των βαθμίδων, καθώς είναι αυτονόητο ότι η χώρα δεν θα κερδίσει πόντους στις διεθνείς αξιολογήσεις αν συνεχίσει να υστερεί στις ψηφιακές δεξιότητες.

Ψηφιακές δεξιότητες στελεχιακό δυναμικό πανεπιστήμια συνεργασίας με την αγορά

Τέλος το πολιτικό μήνυμα που πέρασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ότι «Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την Πατρίδας μας. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στους εαυτούς μας». Προσυπογράφουμε και επαυξάνουμε ειδικά για τα παιδιά μας.

Αυτά ήταν εν περιλήψει, αλλά εν τη εκτάσει τους [δοτική] τα πρώτα συμπεράσματα του 21ου GreekICTForum.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και των συνεργατών της Teamworks ευχαριστούμε τους εκατοντάδες Συνέδρους, τους Ομιλητές, τις Εταιρείες-Χορηγούς, τους Συνεργάτες και όλους τους παράγοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία του 21ου GreekICTForum.


Να έχετε ένα καλό ΠουΣουΚου.

"Από Δευτέρα πάλι", που λέει και το τραγούδι.Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 2 / 227 επόμενη > τελευταία >>