ICT plus
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

12/6/2019
Για μία ακόμη χρονιά θα ακούμε τα ίδια, θα λέμε τα ίδια σε ώτα μη ακουόντων. Και η Ελλάδα θα χάνει συνεχώς τις ευκαιρίες

  Η Νταίζυ φουριόζα, νευριασμένη, καντηφλιασμένη και απειλητική . . . !
  Δια μίαν ετέραν φοράν. 


 Κ  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Χθες ο Νίκος Ροδόπουλος και οι άνθρωποί τους στην On Line Data εόρτασαν τα τριάντα [ 30 ! ! ! ] χρόνια της εταιρείας. Μια εταιρείας που ξεκίνησε από την εποχή του MS-DOS και των mainframes και συνεχίζει σήμερα στο Cloud, στο Internet Of Thinks, στην Τεχνητή Νοημοσύνη, στο mobility και ότι έρχεται από τι μέλλον. H ΟnLineData, μία μεσαία [ χρηματοοικονομικά ] και υγιής εταιρεία, όπως αρκετές άλλες που δραστηριοποιούνται εντός και εκτός της χώρας, δεν επηρεάστηκε από τους Δείκτες DESI της χώρας [ διαβάστε το θέμα της Επικαιρότητας ] και έφτασε σήμερα στα τριάντα [ 30 ] της και σίγουρα έχει πολύ μέλλον μπροστά της.

Φανταστείτε αν οι Δείκτες DESI γι ατην Ελλάδα δεν ήταν αυτοί που είναι σήμερα και η χώρα στοιχειωδώς εννοούσε την επιχιερηματικότητα.
Το μόνο που θέλει ο Νίκος ο Ροδόπουλος, οι άνθρωποί τους αλλά και οι εκατοντάδες προσκεκλημένοι του είναι ένα. Και μοναδικό. Να τους αφήσει το ελληνικό κράτος να κάνουν την δουλεία τους.

Τίποτα άλλο.
Απολύτως ! 
Οπως θα έλεγε και ο απελθών της πολιτικής Ευάγελος Βενιζέλος 
 γ

Οι Δείκτες DESI είχαν φθάσει στο μαίηλ μου εδώ και πολλές μέρες. Αν θυμάστε σας είπα πως δε θα τους δημοσίευα για να μην μου αποδοθεί ο χαρακτηρισμός του κινδυνολόγου. Περίμενα και εγώ την επίσιμη ανάρτησή τους και τα ανάλογα, κλασικά και επαναλαμβανόμενα [ Κόπυ πάστε. Σχεδόν κάθε χρόνο τα ίδια ] σχόλια και μετά πίσω στο μαγγανοπήγαδο, στον πίθο των Δαναϊδων και στον Σίσσυφο.

Αντί σχολίων για τους Δείκτες DESI θα σας παραθέσω αποσπάσματα από πρόσφατα σχόλια δύο αναγνωστών μας, που απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο ελάχιστους από τους εκατοντάδες λόγους και αιτίες της συνεχιζόμενης ψηφιακής υστέρησης της Ελλάδας.

Η ορθογραφία και η σύνταξη διατηρήθηκαν αυτούσιες

«Αφορμής δοθείσης (σημερινό άρθρο του Παπα-γάλ(λ)ου) και αιτίας υπάρχουσας (Ψηφιακή Στρατηγική της χώρας, αλλά και υλοποίησή της), σου ξαναστέλνω ένα σημείωμά μου, [ σ.σ.: επισυναπτώμενο στο μαίηλ του ], όπου εξηγώ συνοπτικά την αξία του «οξυγόνου», που λέγεται Ψηφιακή Τεχνολογία και το χρειάζεται απαραιτήτως η Ελλάδα. Ως επίλογο του σημειώματος αναφέρω ότι ότι « Ένα απαραίτητο μέτρο που πρέπει να οπωσδήποτε να υλοποιήσουμε, είναι η θεσμική συνέχεια στον Δημόσιο Τομέα, ανεξαρτήτως υπουργού ή κυβέρνησης.» Με άλλα λόγια και για να γίνω πολύ συγκεκριμένος, αν δεν σταματήσει θεσμικά και οριστικά η κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, όπου κάθε νέος Υπουργός έρχεται με τους δικούς του Γραμματείς και Συμβούλους «κομήτες», τα ίδια πράγματα θα συζητάμε και μετά από 20 χρόνια.

Ένα παράδειγμα μόνο, για να γίνει κατανοητό: στο Υπουργείο Παιδείας έχουμε από το 1974 μέχρι σήμερα, δηλ. σε 45 χρόνια, 32 Υπουργούς. Μπορείς να μου πεις, ποια συνέχεια μπορεί να υπάρχει [ για την Πληροφορική ούτε λόγος ], όταν μάλιστα δεν υπάρχει ο εντεταλμένος και υπεύθυνος, βάσει θεσμοθετημένων αρμοδιοτήτων, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου; Απλώς, η Παιδεία που τόσο κοπτώμεθα όλοι μας για την κατάσταση που επικρατεί, θα «ζει» με τα ανίατά της προβλήματα. Και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει!

Και μια άσκηση για σένα: προσπάθησε να μετρήσεις με πόσους Γενικούς ή «Ειδικούς» Γραμματείς ή «Παράγοντες» σε δημόσια θέση έχεις συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια».

Απάντηση παπα-γά(λ)λου:
Οντως συνεργάστηκα με πάρα πολλούς. Εκατοντάδες. Το θέμα μου όμως δεν ήταν ο αριθμός των ανθρώπων, αλλά το ότι ο καθένας εφάρμοζε «κάτι άλλο» από τον προηγούμενο. Και ότι στην φυσική βιβλιοθήκη μου έχω «ράφια» με Εθνικές και μη Στρατηγικές για την Πληροφορικής και τις Τηλεπικοινωνίες.Και πάμε στον επόμενο αναγνώστη ο οποίος,
επειδή είναι «μπουλετάκιας» [επιγραμματικός],
τα γράφει δηλαδή σύντομα.


« Νομοθετικό πλαίσιο του ΠΔΕ χρονολογείται από το 1953. Συνεχείς υπερκοστολογήσεις και καμία μελέτη σκοπιμότητας με προφανείς σκοπούς. Η αποφυγή αξιοποίησης της μελέτης σκοπιμότητας καθορίζει 1. Αν το έργο είναι τεχνικά εφικτό 2. Αν ειναι υλοποιήσιμο με το σχετικό κόστος και 3. Αν είναι κερδοφόρο ή να έχει αξιόλογο δείκτη κόστους προς όφελος.

Καμία πραγματική έρευνα αγοράς. Αυθαίρετος καθορισμός προϋπολογισμών σχεδόν πάντα υπερκοστολογημένων. Ασφυκτικά αυθαίρετα χρονοδιαγράμματα από προκήρυξη σε υποβολή, χρηματοοικονομικός αποκλεισμόςχιλιάδων μικρομεσαίων εταιριών.

Φωτογραφικές προδιαγραφές, νόθευση υγιούς ανταγωνισμού με συγχώνευση ετερογενών αντικειμένων όπως π.χ Εξοπλισμού, Λογισμικού, Υπηρεσιών, Συντήρησης, ετερογενών τομέων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με το πρόσχημα του «ολοκληρωμένου έργου» με το «κλειδί στο χέρι» λες και είναι «το τρελό φορτηγό»

Δέσμευση τρίτων φορέων όπως Δήμοι και Φορείς Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου σε δυσβάστακτα λειτουργικά έξοδα συστημάτων πληροφορικής , συνήθως μετά τα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας, στα οποία ποτέ δεν συμφώνησαν με αποτέλεσμα την υποβάθμιση, υπολειτουργία, απαξίωση και δυσλειτουργία των ψηφιακών επενδύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα portals των Δήμων και πρόσφατα το έργο «Smart Parking and Municipalities» που «φρενάρησε» από προσφυγή λόγω φωτογραφικών διατάξεων «υψηλής ευκρίνειας» και λοιπών άλλων . . . τεχνών που κατεργάζεταη η πενία σκέψης».

Συνελόντι ειπείν έχουμε διασταυρωμένα, εξακριβωμένα και
διαπιστωμένα αναγνώστες με άποψη και το θάρρος της άποψής τους.
Και να μην μας την λένε οι προχθεσινοί, χθεσινοί,
σημερινοί και αυριανοί επαϊόντες, γιατί δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος . . .

 Αντε γεια σας και με γειά σας
Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 1 / 232 επόμενη > τελευταία >>