ICT plus
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

10/6/2019
Ξεκινάει ο Ψηφιακός Απολογισμός της Κυβέρνησης. Ολα στη ζυγαριά ! Τι έγινε που θα συνεχίσει και θα το θυμόμαστε; Δίλημμα ή εύκολη απάντηση;


Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πάει σήμερα ο πρωθυπουργός
για να ζητήσει βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου.
Οθεν μεθερμηνευόμενον από σήμερα κιόλας αρχίζει
 ο Ψηφιακός Απολογισμός της Κυβέρνησης,
 με αποκορύφωμα το Top Level Meeting στις 26 Ιουλίου,
που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του
 4oυ Smart Cities – Digital Citizens
 στις 25 και 26 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση Top Level Meeting δεν είναι ανοιχτή προς το κοινό.

 Διεξάγεται συνεχώς εδώ και 15 χρόνια  με αντικείμενο την ανταλλαγή απόψεων, κριτικής και προτάσεων μεταξύ πολιτικών, κυβερνητικών, παραγόντων και στελεχών της αγοράς ΤΠΕ. Εχουν προσκληθεί κυβερνητικοί και πολιτικοί παράγοντες, που είχαν υπό την εποπτεία τους την στρατηγική και ανάπτυξη των ΤΠΕ τα τελευταία δέκα χρόνια και από τα τρία κόμματα, που άσκησαν κυβερνητική θητεία. Επίσης πρόσωπα που με αποφάσεις τους επηρέασαν την αναπτυξιακή πορεία της αγοράς. Απλώς να σημειώσουμε ότι υπάρχει χρονικό όριο υποβολής συμμετοχών, καθώς το ενδιαφέρον είναι ήδη έντονο και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες.

Επίσης για να έρθετε ενημερωμένοι [ γιατί συνήθως ούτε με "σκονάκια" δεν παίρνετε χαμπάρι ] διαβάστε σήμερα το θέμα της "Επικαιρότητας"  [ σας τόχουμε και δίπλα ] όπου καταγράφονται πληροφορίες σχετικα΄με το Μultiannual Financial Framework,  γνωστό και ως MFF .

Και για να μην μας κοιτάζετε ως χάπατα
 το Μultiannual Financial Framework (MFF)
 είναι το ακόμη πιο νέο ΕΣΠΑ 20202 έως 2027
από το οποίο ευελπιστείτε ως πληροφο(φ)ρικάριοι να πάρετε όβολα . . .  

Αντε να 
πούμε

 Κ  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


 K 
 α  λ  λ  λ  λ  ό  ό  ό  ό  ό         
  

 Κ 
α  λ   ο  
 ο  ο  κ  κ  α  ί   ί  ί  ρ  ρ  ι  ι  ι  ι       κ  α  ι 


Κ 
 α  λ  ή          ε  β    δ   ο  μ  ά   ά   ά   ά   δ  α  α  α  α 
 α    


Και να αρχίσουμε, [ και να δούμε πως θα τελειώσουμε ] το σημερινό μας ραπόρτο, με το Βατερλώ της Εθνικής μας και, αυτού τούτου του ιδίου του προπονητή μας, του Αγγελου Αναστασιάδη, που παρέταξε . . . αμυντικό σχήμα στο ΟΑΚΑ [ 3-5-2 ] και χάσαμε με 3 - 0. Δηλαδή αν είχε παρατάξει επιθετικό σύστημα, όπως όφειλε στην έδρα μας γιατί όταν κατεβαίνεις για τον [ παντός είδους και κατηγορίας ] αγώνα, προφανώς δεν κατεβαίνεις για να τον χάσει.
 

Και αφού βρε ευλογημένε Αναστασιάδη
το βλέπεις ότι δεν το βγάζεις το παιχνίδι,
έχε έναν άσο στο μανίκι σου . . .
 Ρίξε μια Κίνσεϊ Βολάνσκυ να τρελάνει τους Ιταλούς  ! ! !
Αν μου πείτε τώρα μπρε πληροφο(φ)ρικάριοι
"Ποια είναι αυτή η Βολάνσκυ?" θα σας ξαποστείλω.
Και επειδή σας βλέπω να ψαχνόσαστε στο γκουγκλάρισμα,
άντε δείτε Ε Δ Ω   και  Ε Δ Ω   περί ποιάς πρόκειται.

Εδώ, ευκαιρίας δοθείσης, να πούμε στα συντρόφια τους συριζαίους να προσέχουν, γιατί από την στιγμή που αποδεδειγμένα «δεν τόχουν» με τις δημοσκοπήσεις, πρέπει να δώσουν όλως ιδιατέρως σημασία σε ορισμένα αριθμητικά [ όχι στατιστικά ] μεγέθη, τα οποία είναι και αναμφισβήτητα και μονοδιάστατα, καθώς μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης των βουλευτικών εκλογών, ουδέν των ουδενών λάθος θα αναγνωριστεί, παρά μόνον στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Και γίνομαι σαφέστερος, καθώς ο παπα-γά(λ)λος τρέφει για τα συντρόφια μία πατρική [ σχεδόν ] σχέση από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν δειλά - δειλά στην ΓΓΠΣ ζητώντας αρωγή στα πρώτα τους πρωτόλεια βήματα στις ΤΠΕ. Και φυσικά δεν τους κρατάμε καμία [ μα απολύτως καμία ] κακία για την μετέπειτα «αποστασιοποίησή» τους. Και μην το πάρετε ανάποδα. Απλά μετώκησαν από την ΓΓΠΣ και πήγαν στην οδό Πάντου, αριστερά πως την κατεβαίνεις προς την Πάντειο, και εκεί αφιερώθηκαν στα πολύ στενά τους καθήκοντα.

Όχι ότι οι πόρτες τους ήταν κλειστές, κάθε άλλο, αλλά εμείς, ως «παιδιά του λαού», έχουμε συνηθίσει αλλιώς. Πάντως οι Τηλεπικοινωνίες παρέμειναν σταθερές στα βόρεια προάστια, μέσα στο Υποδομών, ουσιαστικά παρέμειναν εφ΄ ώ ετάχθησαν [ συντρόφια αυτό προερχεται από την έκφραση «έκαστος εφ’ ω ετάχθη», που αναγράφεται από τον Ηρόδοτο, αλλά και από τον απόστολο Παύλο στην Α’ επιστολή προς Κορινθίους (Ζ, 24) ] . και για εμάς αυτό ήταν εξ αρχής ένα κάποιο «μείον», καθώς ανέβα να μάθεις, κατέβα να διασταυρώσεις, είχαμε ένα θέμα. Όμως το ξεπεράσαμε πολύ σύντομα, καθώς ο δεύτερος τη διαδοχή [ συντρόφια, πολύ δοτική πέφτει σήμερα ] Γενικός Γραμματέας ήταν άψογος στην συνεργασία του με τα ΜουΜουΕ.

Και για να μην χρονοτριβούμε.

Τα συντρόφια οι συριζαίοι, που ασχολούνται ήδη με τα εκλογικά,
πρέπει να προσέξουν ότι στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και
στις Δημοτικές εκλογές με βάση τα «χρίσματα» των υποψηφίων
τα αποτελέσματα δίνουν μία μεγαλούτσικη διαφορά
μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα
 26 plus μονάδων  [ 46% με 19% ].

Και επειδή δεν πρέπει στις 8 Ιουλίου, αντιμετωπίζοντας θανατηφόρες  40άρες [ σε θερμοκρασίες αναφερόμαστε ], να τρέχουμε και για «εκλογοπληξίες» πέραν των θερμοπληξιών, απλώς προειδοποιούμε. Ετσι καταθέτουμε δημοσίως αυτά τα στοιχεία, γιατί τα συντρόφια και πρέπει να δουν τα πάντα όλα εντός ελαχίστων ημερών πριν βγουν στο μεϊντάνι και επειδή δεν τόχουν με τις δημοσκοπήσεις, έχοντας μία εγγενή και διαπιστωμένη δυσκολία στην αποκωδικοποίηση των αριθμών, τους το επισημαίνουμε εκ νέου.

Και επί τη ευκαιρία [ αμάν με αυτή την δοτική ],
βρε συντρόφια, για νάχουμε το καλό το ΄ρώτημα!

Τον μαθητή του Δημήτρη του Βερναρδάκη,
τον εκ Κορίνθου ορμώμενο Γιάννη Σκλιά,
προεξάρχοντα της VoxPop Analysis,
τον «αξιοποιείτε» ακόμη?

Ενηγουέη  !

Εμείς από την πλευρά μας από σήμερα, τίθουμε τα βασικά και αρχικά θέματα της αξιολόγησης των Ψηφιακών Πεπραγμένων της Κυβέρνησης αρχίζοντας από τα αναμφισβητήτως θετικά, τα οποία συνέβησαν στην αρχή της συγκυβέρνησης.

 Το πρώτο  [ θετικό ] που έγινε ήταν η ίδρυση της ΓΓ Ψηφιακής Στατηγικής, όπου ετέθη επικεφαλής χωρίς στην αρχή προσωπικό [ με μία γραμματέα για να σηκώνει τα τηλέφωνα ] ο Γιάννης Ταφύλλης,. Μετά την τοποθέτησή του σε γραφεία της ΓΓΠΣ [ οι επαϊοντες γνωρίζουν το πως έγινε ] ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου μεταξύ των Βρυξελλών και της Καλλιθέας για να αρθεί η περίφημη «αιρεσιμότητα». 
Ε Δ Ω  διαβάστε παπα-γά(λ)λο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ΓΓ Ψηφιακής Στρατηγικής

Στη συνέχεια καθοριστική ήταν η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να θεσπίσει υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Ενημέρωσης και Επικοινωνιών με επικεφαλής τον Νίκο Παππά. Η [ σωστή κατά την άποψη μας ] ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής άρχισε με δύο χαρακτηριστικά γεγονότα.

Ο Γιάννης Ταφύλλης αποχωρεί, καθώς η συγκατοίκηση
και η συνεργασία του με τον Νίκο Παππά ήταν αδύνατη.
Αργότερα ο Γιάννης Ταφύλλης, αναλαμβάνει την θέση
του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας 
μετά τις φονικές φωτιές στο Μάτι.
 Ε Δ Ω  το τότε αποκλειστικό του ictplus.gr

Την θέση του Γιάννη Ταφύλλη ανέλαβε μέχρι σήμερα ο Στέλιος Ράλλης

Ανάλογη πορεία είχε και ο πρώτος ΓΓ Τηλεπικοινωνιών, ο Δημήτρης Τζώρτζης, ο οποίος ένα χρόνο μετά παραιτήθηκε από την θέση του, και αυτός λόγω αδυναμίας συνεργασίας με τον Νίκο Παππά. Ο Δημήτρης Τζώρτζης τοποθετήθηκε (11/17) Διευθύνων Σύμβουλος στην ΔΕΠΑ, απ΄ όπου και αποχώρησε πρόσφατα.

Την θέση του Δημήτρη Τζώρτζη ανέλαβε μέχρι σήμερα ο Βασίλης Μαγκλάρας.

Αυτά τα δύο γεγονότα τα αναφέρουμε όχι για να ενισχύσουμε τα πολλά σχόλια που έγιναν τότε [ άλλωστε αυτά είναι παρελθόν και ελάχιστοι θα τα ενθυμούνται αργότερα ], αλλά  για να ενισχύσουμε την έμφαση που δόθηκε στην Ψηφιακή Στρατηγική και στην απόλυτη άνεση του Νίκου Παπά να κινηθεί στον τομέα αυτόν, που πρώτη φορά «μαζεύτηκε» σε ένα υπουργείο.

Και μέχρις εδώ χρονικά τα πράγματα ήταν ρόδινα και
πασπαλισμένα από τα χρώματα του «μήνα του μέλιτος».

Μετά «άρχισε η παντόφλα» κατά την ατάκα του ταξιτζή
 στην ταινία  «η δε γυνή να φοβῆται τον άνδρα».  
[ Συντρόφια το «φοβῆται» γράφεται με «η» και όχι με «ει»,
καθώς είναι παθητική φωνή του ρήματος «φοβέω - φοβούμαι» ]

Ούτως ειπείν έκλεισε ο πρώτος κύκλος διερεύνησης και αποφάσεων της Κυβέρνησης για τις ΤΠΕ, ο οποίος είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στον κλάδο ότι «κάτι ξεκινάει σωστά» και ότι «πάμε από την αρχή».

Φεῦ . . .
[ Συντρόφια το « φεῦ » είναι επιφώνημα της αρχαίας δηλώνον οδύνη, θλίψη,
δυσάρεστη έκπληξη ή εντύπωση, συνώνυμον του νεωτέρου "αλίμονο" ]

Όμως στον ιδρυτικό νόμο του υπουργείου έλλειπαν τα «κλειδιά»,  που θα ξεκινούσαν το «τραίνο», τα οποίαεπισημάνθηκαν αμέσως μετά από ορισμένους «κακοπροαίρετους» [ μην τους αναφέρουμε τώρα, αρκετά άκουσαν τα τελευταία τριάμιση χρόνια ], οι οποίοι «καλή τη πίστη» [ πάλι δοτική ] επισήμαιναν αυτές τις ελλείψεις.

Και αναφέρουμε μία, η οποία αργότερα δημιούργησε πολλά προβλήματα και τριγμούς στην κυβερνητική περιοχή και στην συνοχή των ΤΠΕ και δεν ήταν άλλη, από την απουσία «εκτελεστικού βραχίονα» της Ψηφιακής Στρατηγικής.

Και γίνομαι σαφέστερος:

Υλοποίηση «στρατηγικής» εξ από ανέκαθεν σημαίνει «έργα».
Χωρίς αυτά δεν υλοποιείται καμία στρατηγική και τίποτα.
Όμως από την στιγμή που δεν έχεις «εκτελεστικό βραχίονα»,
ήγουν υπηρεσία προκήρυξης και κατακύρωσης έργων,
πως θα κάνεις πολιτική και στρατηγική? Ελάτε μου ντε?

 Και εδώ ήρθε το πρώτο «ζονγκ» !
Εγιναν οι πρώτες «παρεμβάσεις» προς την «Κοινωνία της Πληροφορίας», η οποία τότε υπαγόταν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπό την Ολγα Γεροβασίλη, οι οποίες δεν ήταν [ εξακριβωμένο γεγονότο ] ενταγμένες στο πλαίσιο των συντροφικών εθιμοτυπικών κωδίκων.

 Και εκεί γίνεται το δεύτερο «ζονγκ» !
Από την στιγμή που η «Κοινωνία της Πληροφορίας» δεν θα ακολουθούσε τα «μονοπάτια» της Ψηφιακής Στρατηγικής, έτσι όπως την αντιλαμβανόταν η οδός Πάντου [ μην επαναλάβουμε πως θα την κατέβετε ] βρήκε την «λύση» στο ΕΔΕΤ, που προθύμως έγινε «εκτελεστικός» βραχίονας [ όσον αφορά στην υλοποίηση διαγωνισμών ] σε μία «γκρίζα» περιοχή, πουαφορούσε στην προκήρυξη και κατακύρωση διαγωνισμών για λογαριασμό τρίτου. Πολλοί διατύπωσαν σοβαρές αντιρρήσεις για την επέκταση των αρμοδιοτήτων του ΕΔΕΤ εκτός του υπουργείου Παιδείας, εφ΄ό και υπαγόταν, όμως υπουργική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα, κατά την παραφθορά της παροιμίας.

 Και ακολουθεί το τρίτο «ζονκγ», καθώς υπάρχει και συνέχεια !
Ηταν η ένταξη του κόστους των έργων που θα σχεδίαζε και θα υλοποιούσε το «ψηπτέ» στο ΠΔΕ, καθώς η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ όχι μόνο έπαιρνε χρόνο, αλλά και δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις «ωρίμανσης» έργων. Τώρα από μία πλευρά η ένταξη έργων ΤΠΕ στο ΠΔΕ είναι, ανάλογα των περιπτώσεων, σωστή. Από την στιγμή που είναι άλλοι ο στόχοι τους ΕΣΠΑ για τα έργα ΤΠΕ και ενδεχομένως να μην συμβαδίζει απόλυτα με την Εθνική Στρατηγική, τότε ο αρμόδιος υπουργός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει [ εν μέσω πολλών ενστάσεων φυσικά ]. Επίσης είναι «ώριμη» η εκτίμηση ότι πολλά από τα έργα ΤΠΕ, πρέπει να είναι πλέον «δημόσιες επενδύσεις» και όχι συγχρηματοδοτούμενα έργα, που πρέπει πάντα να περιμένουν στην ουρά για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Και κλείνουμε σήμερα την αναφορά
για τα πρώτα κυβερνητικά ψηφιακά «ζονγκ»,
τα οποία και επισημάνθηκαν από όλη την αγορά και
επισυνέβησαν στα πρώτα δύο χρόνια
της «καθαρής» λειτουργίας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

 Και συνεχίζουμε με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα»,
όπου παρουσιάστηκαν γενικώς και αορίστως οι βασικές αρχές [ δείτε ΕΔΩ ]
της στρατηγικής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αν και λεπτομέρειες αυτής της στρατηγικής
 θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν
 οι μετέχοντες του Top Level Meeting της στις 26 Ιουνίου,
έχουμε να παρατηρήσουμε [ δια μίαν ετέραν φοράν ]
ότι όλα αυτά τα σχεδιαζόμενα [ προφανώς επί χάρτου ] «στρατηγήματα»
είναι πασίγνωστα, απαιτούν συγκεκριμένο σχέδιο,
συγκεκριμένα βήματα υλοποίησης, προφανώς πιστώσεις [ από το ΠΔΕ  ? ],
προκηρύξεις έργων, κατακυρώσεις [ δεν λέμε προσφυγές ] και
φυσικά χρόνο υλοποίησης και χρόνο συνέργειας
με τα άλλα συστήματα για να αποδώσουν.
 Πάντως εμείς υπομονή, αντοχή και ανοχή έχουμε.

Και δεν τίθουμε προβοκατόρικα ερωτημάτα
 «και με ποιόν εκτελεστικό βραχίονα θα κινηθούν ?»  
 Με μία άλλη και άρτι αναδιαταχθείσα  «ΚτΠ»  ?
Και κάτω από την δικαιοδοσία ποίου υπουργείου
της Ψηφιακής Πολιτικής [ ? ] ή τινός άλλου ? 
Θα υπάρχει το "ψηπτέ" στη νέα Κυβέρνηση και πως ?
Θα είναι το της Διοικητικής Ανασυγκρότησης υπουργείον
υπεύθυνον της σύμπραξης Πληροφορικής και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνηση,  
 ήγουν και της "επανίδρυσης του κράτους"
για να θυμηθούμε και αυτό το στρατήγημα.

Σε όλο αυτο το  (+)πλέγμα θα ανήκει και
η πλήρης ευθύνη της «Κοινωνίας της Πληροφορίας»
 ή θα δημιουργηθεί ένα νέο σχήμα, 
το οποίο προφανώς δεν γνωρίζουμε ακόμη ?

 Ούτως ειπείν στο Top Level Meeting, 
  για το οποίο έχετε ενημερωθεί εγκαίρως και διεξοδικώς 
θα γίνει μία ουσιαστική αναφορά στον ψηφιακό απολογισμό
της απερχόμενης Κυβέρνησης,
στον ψηφιακό σχεδιασμό της επερχόμενης κυβέρνησης 
[ σύμφωνα πάντα με τα δημοσκοπικά ευρήματα ], 
αλλά και στις θέσεις του ΚΙΝΑΛ που έχει και αυτό βάλει,
όχι μόνο τα θετικά του «λιθαράκια»
και αναφερόμαστε στον  «σχεδιασμό Παντελή Τζωρτζάκη»
Δείτε  Ε Δ Ω
 σχετικό άρθρο από το «Βήμα». 

Ομως και εκεί είχαμε «ζονκγ», όπως π.χ ένα από τα πολλά
ήταν η απουσία υπουργικών αποφάσεων
για την υπηρεσιακή υλοποίηση της συγκεκριμένης στρατηγικής,
 που δεν επέτρεψε στις Μονάδες Πληροφορικής των υπουργείων
 να συμβαδίσουν με την Ψηφιακή Στρατηγική της εποχής,
όπως αυτή διατυπώθηκε από την
 τότε Κυβερνητική Επιτροπή Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Κλείνουμε εδώ ανοίγοντας το θέμα
 του απολογισμού της κυβερνητικής τετραετίας,
η οποία και θα αποτελέσει αντικείμενο αυτοκριτικής 
 στις εκλογές για το ΔΣ του ΣΕΠΕ τις επόμενες ημέρες.

Όπως και δήποτε θα ακολουθήσει εντός των ημερών
η σχετική αναφορά στις Τηλεπικοινωνίες,
όπου έγιναν πολλά και έχουν δρομολογηθεί περισσότερα,
 καθώς η χώρα δυστυχώς εξακολουθεί να είναι
 στις έσχατες θέσεις των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων,
«γεγονότο» που σημαίνει ότι είναι επιβεβλημένο
να γίνουν άμεσα πολλά
περισσότερα
 στον τομέα των επενδύσεων και του ανταγωνισμού.

 Και το τελευταίο μην το εκλάβετε αψήφιστα.

Συνελόντι ειπείν
καλή προεκλογική περίοδο για όλους
και εν σώματι [ συντρόφια αυτό πάλι είναι δοτική ] επί των επάλξεων,
καθώς επέρχονται πολλά και συγκλονιστικά στα των ΤΠΕ.

  ΤΑ   ΠΡΩΤΑ   ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ   T I P S  

Και μια που τόφερε η κουβέντα να σας πούμε για πράγματα που ενώ νομίζεις ότι τα βλέπεις να πηγαίνουν αριστερά, λοξοδρομούν και σου την βγαίνουν από δεξιά και τότε γίνεσαι ρεντίκολο και άντε μετά να πείσεις ότι τάχεις καλά καμωμένα. Και για να μην παρεξηγηθούμε ο λόγος για τον Ρομπέρτο Κάρλος ο οποίος στις 3 Ιουνίου 1997, δηλαδή πριν από είκοσι δύο (22) χρόνια (1997), στο «Tournois de France» για την προετοιμασία του Μουντιάλ του 1998 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στον αγώνα Γαλλία - Βραζιλία έστειλε αδιάβαστα τα Γαλλόπουλα και έμεινε στην ιστορία για την «μπάη φαρ» καλύτερη εκτέλεση φάουλ στην ιστορία του αθλήματος.

 ΕΔΩ  δείτε και θυμηθείτε την "διαστημική" εκτέλεση φάουλ του Ρομπέρτο Κάρλος

Ενας χρόνος πέρασε από την "αναχώρηση" του Παύλου Γιαννακόπουλου.
Πόσο μεγάλη φαίνεται σήμερα η απώλειά του στο ελληνικό μπάσκετ . . . !

Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου,
που παρήγαγε το διαχρόνικο "Γάλα Βλάχας",
η Frigoglass κλείνει το εργοστάσιό της στην Κάτω Αχαΐα .

Οσοι φιλοξενούν κατοικίδια και δη σκύλους
 θα καταλάβουν απόλυτα την "αποκοτιά" του Μάριο,
ενός νταλικιέρη από την Καλιφόρνια,
που πήγε στη Νέα Υόρκη με την νταλίκα του,
κοντά 5,5 χιλιάδες μίλια [ και όχι χιλιόμετρα ] πήγαιν' έλα
για να σώσει τον Χίκορυ, έναν πιτμπουλίνο,
που θα τον . . . ευθανάτωναν στο καταφύγιο που ζούσε.

Ο Χίκορυ, αφού ταξίδεψε απ΄άκρου σε άκρο των ΗΠΑ
είναι ευτυχισμένος στο σπίτι του Μάριο και της γυναίκας του.
Δείτε 
ΕΔΩ  την πορεία του Χίκορυ
και  ΕΔΩ  μία από τις πολλές ανθρώπινες συμπεριφορές
των φιλοξενουμένων φίλων μας


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 2 / 233 επόμενη > τελευταία >>