ICT plus
Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

7/6/2019
Περάσαμε τις 60.000 αναρτήσεις. Τοθούπερ σημαίνει ότι σας στέλνουμε 30 ειδήσεις κάθε ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα, επί δέκα μήνες τον χρόνο και για δέκα χρόνια

.
Ναααιιιιιιι ! ! !
Οντως περάσαμε τις 60.000 [ εξήντα ] χιλιάδες αναρτήσες στα  ΔΩΔΕΚΑ  [ 12 ]  Χρόνια που βρισκόμαστε στον διαδικτυακό "αέρα" και πραγματικά είμαστε πολύ ευχαριστημένοι
Τοθούπερ σημαίνει ότι σας στέλνουμε τουλάχιστον  30  ειδήσεις  κάθε ημέρα, για πέντε ημέρες την εβδομάδα,  επί δέκα μήνες τον χρόνο [ Να σημειώσετε ότι εμείς, εδώ στον παπα-γά(λ)λο πάμε συνολικά διακοπές δύο μήνες τον χρόνο (*) ] και για δέκα χρόνια.

Να πούμε

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 

Κ  α  ι                       Κ   α  λ  ο        Π   Ο   Υ   Σ   Ο   Υ    Κ    Ο    Υ  

και σήμερα να θυμίσουμε πάλι ότι

 Την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019
στο Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens
διοργανώνεται το 4ο Ετήσιο διήμερο
 Συνέδριο «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens»,
με βασικό θεματικό άξονα:
Go Sm@rt  !  Στο δρόμο του Μετασχηματισμού και της
“Έξυπνης” Βιώσιμης Ανάπτυξης

Επίσης στις  26 Ιουνίου  στο  Ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens
διοργανώνεται η θεσμική συνάντηση  TOP LEVEL MEETING
μεταξύ πολιτικών, στελεχών και εκπροσώπων εταιρειών
για καίρια θέματα ανάπτυξης των ΤΠΕ στην Ελλάδα.

Διαβάσαμε άρθρο του φίλου
και εξαίρετου συναδέλφου Βαγγέλη Μανδραβέλη
στην "Καθημερινή" ότι
τα καρντάσια οι συριζαίοι της Θεσσαλονίκης και ειδικά στον ΟΑΣΘ,
βιάζονται να προκυρήξουν το έργο του ψηφιακού εισιτηρίου.

Εμείς σας τα κάνουμε ψιλά για να τα καταλάβετε γρήγορα,
καθώς έχετε και να ψηφίσετε για βουλευτικές εκλογές σε ένα μήνα.

Το «πουλόβερ» συνέχισε να ξηλώνεται [ γιατί το «ξήλωμα» δεν άρχισε τώρα ] από τη στιγμή που η [ ακόμη ] αρμόδια Επίτροπος για τις Μεταφορές σλοβενικής καταγωγής Βιολέτα Μπουλκ, 61 ετών, απάντησε σε σχετική ερώτηση στην Ευρωβουλευτή [ επανεξελέγη ] της Ν.Δ., την Μαρία Σπυράκη. Η Βιολέτα αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με τη διαδικασία απελευθέρωσης των Αστικών Μεταφορών της συμπρωτεύουσας, η οποία σύμφωνα με την νομοθεσία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του χρόνου".

Στην απάντησή της προς την Μαρία Σπυράκη η Ευρωπαία Επίτροπος, απάντησε ότι: «Οι υπηρεσίες της Επιτροπής δεν έχουν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την απορρύθμιση των αστικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, ή για το προβλεπόμενο σχέδιο λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μετά τις 3 Δεκεμβρίου 2019».

Για να συμπληρώσει σχετικά με τις προσλήψεις που προωθεί η σημερινή Κυβέρνηση στον ΟΑΣΘ εκτός ΑΣΕΠ, η Μπουλκ αναφέρει ότι: «το ενωσιακό δίκαιο, και ειδικότερα ο κανονισμός 1370/2007, δεν διευθετεί το ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού από επιχείρηση Μεταφορών, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης ή αναδιάρθρωσης». Επίσςη ότι ο Κανονισμός (Ε.Κ.) αριθ. 1370/2007 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2007, ορίζει τους όρους εκχώρησης των γραμμών για δημόσιες επιβατικές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές.

Αυτά για τον ΟΑΣΘ, οποίος θα μας απασχολήσει όλη ιδιαιτέρως, όπως και ο ΟΑΣΑ αλλά και οι λοιπές αστικές συγκοινωνίες, άμα τη αναλήψη [ συντρόφια αυτό είναι δοτική ] των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης [ δεν λέμε ποιάς «νέας» ] και συνεχίσουμε με την αναφορά του ρεπορτάζ της «Καθημερινής» ότι «παρά την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών, η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί την προκήρυξη του έργου τηλεματικής του ΟΑΣΘ, ύψους 40 εκατ. ευρώ».

Και για να πάρουμε από την αρχή τα πράγματα το συγκεκριμένο ένα έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Σκοπός του Έργου είναι η διευκόλυνση των μετακινήσεων άρα και της καθημερινότητας χιλιάδων κατοίκων της Θεσσαλονίκης μέσω της αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΟΑΣΘ προς το επιβατικό κοινό.

Η προκήρυξη του έργου, σύμφωνα με τον ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη, έχει προωθηθεί στις Αρχές της Ε.Ε. προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός. «Νέα ψηφιακή εποχή για ΟΑΣΘ και επιβατικό κοινό στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα απεστάλη για δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της Ε.E. η διακήρυξη ηλ/κού ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου ΟΑΣΘ», ανέφερε σε δημοσίευσή του ο Στέλιος ο Ράλλης στο Twitter του ΟΑΣΘ [ δείτε  Ε Δ Ω  ] εν μέσω σκωπτικών και πλείστων άλλων «αντικυβερνητικών» και σκωπτικών σχολίων.

Και για να σας συνδέσουμε με τα προηγούμενα το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αφορά στην επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικότερα στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Τώρα το διακύβευμα !

Ακόμη κι αν προκηρυχθεί το έργο, από την στιγμή που από τις 8 Ιουλίου και [ ενδεχομένως ] θα αλλάξει η Κυβέρνηση, η επόμενη Διοίκηση [ που διοριστεί από την Νέα Δημοκρατία ] , προφανώς και θα ακυρώσει την προκήρυξη.

Οπότε προς τι τα μίση και ο αλληλοσπαραγμός παλληκαρώνες μου ?

Αν το έργο είναι υπερτιμολογημένο,
αν είναι αδιαφανείς οι διαδικασίες της προκήρυξης του,
αν . . .?  , αν . . . ?  Περιμένετε τον Ιούλη  [ και όχι Ιούλιο ]

Και μην αναρωτηθείτε ότι «και καλά έτσι θα πάει μπροστά η Ψηφιακή Τεχνολογία στην χώρα μας?», γιατί θα σας στείλω για επανακαταμέτρηση ψήφων. Ασχολήθηκε ο παπα-γά(λ)λος με το συγκεκριμένο έργο ? Ποσώς! Αρα ? Τι άρα παπα-γα(λ)λιαρηδές μου ? Από την στιγμή που δεν ασχολείται «με έργο τι» ο παπα-γά(λ)λος,
 τότε αυτό το έργο δεν υπάρχει.

Και για να μην σας στεναχωρήσω και με άλλες κατά-ακυρώσεις μην το τραβάμε παρασκευάτικα, γιατί θα μου στεναχωρηθείτε και σας θέλω «με το χαμόγελο στα χείλη», που λέει και το λαϊκοεθνικόν άσμα σε στίχους Γιώργου Οικονομίδη [ Ναι! του γνωστού ], μουσική του . . . Ιταλού Eldo Di Lazzaro και φυσικά ερμηνεία της μοναδικής Σοφίας Βέμπο.

Και μετά το σύντομο μουσικοϊστορικό φροντηστήριο να σας ματαξαναπούμε ότι στα όντως καταγράφονται «προετοιμασίες» στα υπόγεια της Πειραιώς και δεν είναι λίγοι αυτοί που δοκιμάζουν πουκάμισα χωρίς γραβάτα [ για να τους μπερδεύουμε ], τσάντες ώμου [ στυλ Ευκλείδη ], αλλά δεν βλέπω μαντήλια τσέπης [ Pochettes λέγονται αυτά ] για να μην ξεχάσουμε και τον Κατρούγκαλο, που όπως και να το κάνουμε ήταν μία «πένια στο καντίνι» εν μέσω της ενδυματολογικής «ραψωδίας» του Σύριζα.

Και επειδή πιθανότατα ψυχανεμίζομαι ότι υπάρχουν νεοδημοκράτες που θα εμφανιστούν με pochettes τους έχουμε ΕΔΩ οδηγίες με 52 [ πενήντα δύο ] τρόπους διπλώματος, τια ποίες και πρέπει να ακολουθήσουν, καθώς δεν «παραχώνουν» στην τσέπη τσάρτα - πάτρα την pochette, αλλά την φροντίζουν με στυλ και τεχνική για να δείξουν ότι ξέρουν και δεν είναι χαπατούληδες.

Και με αυτά τα ολίγα να σας πούμε να έχετε ένα πάααααααρα πολύ καλό πουσουκου και από Δευτέρα εδώ είμαστε

 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !
<< αρχική < προηγούμενη 219 / 228 επόμενη > τελευταία >>