ICT plus
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

15/3/2019
Mega και Forthnet: δύο όψεις δύο διαφορετικών νομισμάτων. Οι Τραπεζίτες που (δεν) έχουν τα δικά τους δίκια και στο βάθος τα digital «εργάκια» των νέων ταυτοτήτων

Το σημερινό σκίτσο του Στάθη Σταυρόπουλου μην το κρίνετε "ξεκομμένο" από τα τεκταινόμενα. Εκτός από [ προφανώς ] βαθύτατα πολιτικό, είναι και μεταφορικά κλαδικό και AϊΣη(x)Τήρικο. Ετσι λέμε εμείς !Αμέσως και εν τάχει

K  α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α  α      

 Ε  Ε  Ε  Ε  λ   λ  λ  α  α  α  α  δ  δ  ά  ά  ά  ά  ρ   α   α  α  α  α 


Κ 
 α  λ  λ  η  μ  μ  μ  έ  ε  ε  ε  ε  ρ  α  α  α  α  α  α 
 α      

 Π  α  π  α  γ   α  λ  ι  ά  ά  α  ρ  η  δ  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ε  ς  ς  ς 


Κ  α   λ  ό                    Π  ο  υ  Σ  ο  υ  Κ  ο  ο  ο  ύ  ύ  ύ  ύ    

 Κ  α  ι                      Κ   α  λ  ή        α  ρ   χ   ή  η    ή   ή        

 σ  τ  ο   υ   ς         Εμ   Βι   Εν  Οου      Μ  V  Ν  Ο       


Όταν αναδείξαμε τον περσινό Ιούλιο [ Συντρόφια συγχωράτε με, «Ιούλης» και «Ιούνης» είναι βαρβαρισμός και εμείς την ελληνική γλώσσα δεν την κακοποιούμε. ] την απίστευτη [ τότε και τώρα φυσικά ] ολιγωρία των τραπεζών στην υπόθεση της εξαγοράς(?) της Forthnet, πολλοί [ Μην πούμε σχεδόν όλοι ] «εξεπλάγησαν», πιστεύοντας ότι οι αποφάσεις των τεσσάρων Τραπεζών θα ληφθούν άμεσα και ομόφωνα. Μην σας πως ότι τις περιμένει στην γωνία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ευθυγραμμισμένες πρακτικές και μου πανικοβληθείτε παρασκευάτικα.

Οι Τράπεζες ακολουθώντας μία παράλληλη παρελκυστική πολιτική στο Mega [ είναι προφανώς μία εντελώς άλλη και παντελώς διαφορετική περίπτωση σε σχέση με την, ολοταχώς προετοιμαζόμενη για τις υπηρεσίες της στην κινητή τηλεφωνία, Forthnet ] υποβάθμισαν την ισχυρή, βάσιμη και λειτουργική πρόταση ότι ο τηλεοπτικός σταθμός της «Τηλέτυπος»  μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, σε πείσμα πολλών και διαφόρων, που ώθησαν και πέτυχαν τελικά να κλείσει ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, ο οποίος μπορούσε [ και ακόμη μπορεί ] να μεταδώσει πρόγραμμα μέσω των ψηφιακών πλατφορμών της Cosmoteκαι της Nova ή ακόμη και ιντερνετικά.

Φυσικά το Mega [ και οι Τράπεζες ] δεν έκαναν αίτηση στο ΕΣΡ, για να αποκτήσει [ εύκολα ] την δυνατότητα μετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος από τις πλατφόρμες και παρέμεινε «σβηστό» και «μαύρο». Και μην πάμε στην [ υπαρκτή ] πιθανότητα να πάρει με 3,5 μύρια [ «πίνατς» δηλαδή, για το ταμείο του «σβηστού» καναλιού ] για να δωθεί άδεια για θεματικό κανάλι, να συνεχίσει να είναι σε λειτουργία και να περιμένει τον «φραγκάτο» αγοραστή, που δεν θα πληρώσει για μία ταινιοθήκη, αλλά για ένα κανάλι [ με διαφήμιση ] εν λειτουργία και να πάρουν τα εύσημα οι Τραπεζίτες.

Αυτό μην το ξεχάσετε για άλλες ανάλογες υποθέσεις και περιπτώσεις εκτός τηλεόρασης.

Οπως είπαμε αυτό το τελευταίο κρατήστε το, γιατί εν όψει εκλογών Δημοτικών, Περιφερειακών, Ευρωεκλογών τον Μάϊο και βουλευτικών τον Ο(Ω)χχχχτώβρη [ πως με βρίσκετε λεκτικά ? ]  αυτή την στρατηγική  [ δηλαδή επιχειρηματικό «χτίσιμο», κεφαλαιοποίηση δανείων και αναζήτηση επενδυτή ] να την «έχετε υπό την υποψία σας», γιατί και δουλεύει και κανείς δεν μπορεί να πει στους Τραπεζίτες ότι δεν προστατεύουν τα συμφέροντας των μετόχων τους, αν περιμένουν να αποκτήσει αξία ένα "'ασετ" που έχουν. 

 Ασχετα τι θέλουμε και τι νομίζουμε 
εμείς, οι τelecomικοί παράγοντες,
οι τηλε-κωμικοί σεναριολόγοι
και οι πάντες οι λοιποί
το «σενάριο» του νέου επενδυτή
στις τηλεπικοινωνίες παίζει
και μάλιστα εν όψει άμεσα μελλοντικών εξελίξεων.

Πάντως οι Τραπεζίτες [ με κεφαλαίο, γιατί με μικρό πάμε σε οδοντοστοιχίες ] έχουν πράγματι καθυστερήσει στην υπόθεση της πώλησης(?) της Forthnet, σύμφωνα με τα έξω δεδομένα, όμως [ επειδή τους έχουμε «εξομολογήσει» ] από την πλευρά τους έχουν «τα δικά τους δίκια» για να κάνουμε και μία «ρίμα» στο στυλ της τρισμέγιστης κας Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου, 151ης κυβερνητικής βουλευτού Β΄ Πειραιά.

Όμως σήμερα, και εν όψει πουσουκου και εν όψει  του 9ου Συνεδρίου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου προετοιμάζεται μια [ καταπληκτική ] καταληκτική Ολομέλεια με πολύ «ζέουσες» πολιτικές και θεσμικές συμμετοχές, θα αφήσουμε τα πολύ βαθιά παρασκήνια της πώλησης(?) της Forthnet, η οποία ετοιμάζεται για να βγάλει κατά το Φθινόπωροχείμωνο της δική της εμπορική εκδοχή για την κινητή τηλεφωνία. Και μην μου ματαξαναπείτε να προσθέσω το «εκτός απροόπτου», γιατί «απρόοπτο» στην υπόθεση MVNO δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όπως το εννοούμε εμείς.

Και συνεχίσουμε με το θέμα της Επικαιρότητας που αφορά στην τελική απόφαση της ΕΕ για τις νέες ταυτότητες. Εκεί [ ακόμη δεν θα σας μπάσουμε για τα καλά στα ΤΠΕ «εργάκια» των νέων ταυτοτήτων ], απλώς ενημερωθείτε διεξοδικώς τι γίνεται και τι θα γίνει, καθώς σας έχουμε και αναλυτική καταγραφή προγενέστερων δημοσιευμάτων. Προς το παρόν σημειώστε ότι μπορεί η προθεσμία για τις νέες ταυτότητες να είναι διετής, όμως η προετοιμασία προϋποθέτει «βαριές»υποδομές ΤΠΕ για να υποστηριχθούν οι νέες ταυτότητες.

Και εδώ έχουμε σε κοινό παρανομαστή και το Εσωτερικών με τα Μητρώα και το [παλαιό] Δημοσίας Τάξης  με την Αστυνομία. Όμως σήμερα, προφανώς, είναι πολύ πρόωρο να μπούμε σε λεπτομέρειες, καθώς όλα αυτά θα ξεκινήσουν μα παίζουν μετά τις εκλογές του Ο(Ωχχχχ)χτώβρη και με τους νέους παίκτες των ΤΠΕ και όχι μόνο που θα έρθουν με την [όποια] νέα Κυβέρνηση.

Μην επεκταθούμε έτι περαιτέρω.
 
Να πούμε ένα φαρδύ και πλατύ «καλό ΠουΣουΚου» και
την Δευτέρα σας έχουμε αναλυτικό ραπόρτο 
για τα ευρύτερα τεκταινόμενα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
και φυσικά του 9ου Συνεδρίου  e-Government Forum

 

 


Σχόλια αναγνωστών
Αν θέλεις να προσθέσεις το δικό σου σχόλιο, θα πρέπει να κάνεις login !
Αν θέλεις να γίνεις μέλος κάνε κλίκ εδώ !

ΑΡΧΕΙΟ - ΠΑΠΑ-ΓΑΛ(Λ)ΟΣ

<< αρχική < προηγούμενη 2 / 217 επόμενη > τελευταία >>