Η ινδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας Infosys Ltd, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής υπηρεσιών λογισμικού της χώρας με βάση την κεφαλαιοποίησή της, ανακοίνωσε πτώση 29,6% των κερδών στο διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, στις 36,09 δισ. ρουπίες (511,94 εκατ. δολάρια).
Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 41,31 δισ. ρουπίων. Πριν από ένα χρόνο, τα κέρδη είχαν διαμορφωθεί στις 51,29 δισ. ρουπίες, κυρίως λόγω του φορολογικού οφέλους από τη συμφωνία της εταιρείας με την αμερικανική υπηρεσία εσωτερικών εσόδων.
Η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των εσόδων της χρήσης μέχρι το Μάρτιο του 2019 στο 8,5%-9% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, από την προηγούμενη εκτίμηση για 6%-8%.
Οι συνολικές δαπάνες στο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 26% στις 170,21 δισ. ρουπίες.
ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR