ICT plus
Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Φώτης Πανδής - Click Media : O κόσμος της εστίασης είναι απαραίτητο να αξιοποιήσει πλήρως τις ψηφιακές τεχνολογίες και να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής
Συνέντευξη στον Πάνο Χαλαβαζή

Είναι γεγονός ότι η αγορά του online delivery διευρύνεται με γοργό ρυθμό και πως τα προϊόντα και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται είναι όλο και περισσότερο καινοτόμες, προσφέροντας μοναδικές δυνατότητες τόσο στους κατόχους- εμπόρους για να αυξήσουν τα έσοδά τους όσο και στους χρήστες για να κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ClickMedia, ο κόσμος της Εστίασης είναι πλέον απαραίτητο να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τις ψηφιακές τεχνολογίες, καθώς είναι αναγκαίο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της εποχής και ουσιαστικά στα νέα δεδομένα στον κλάδο της Διανομής (Delivery).

To νέο προϊόν της Click Media, με την ονομασία Simple Delivery Pro, δημιουργήθηκε με βασικό κριτήριο τα καταστήματα που κάνουν διανομή να έχουν την δυνατότητα να επικοινωνούν ψηφιακά με τους πελάτες τους. Παράλληλα, να έχουν αμφίδρομη επικοινωνία, με σκοπό οι προσφερόμενες υπηρεσίες να είναι πάντα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών τους αλλά και της επιχείρησης, μέσω του ειδικά διαμορφωμένου Application που θα δημιουργηθεί.

Συναντήσαμε τον Γενικό Διευθυντή της ClickMedia κ. Φώτη Πανδή και τα στελέχη της εταιρείας, που μας παρουσίασαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής, της ClickMedia, και μας εξήγησαν την χρησιμότητά της, καθώς και τα επόμενα επιχειρηματικά σχέδια που υλοποιούνται σταδιακά.

Simple Delivery Pro

Το νέο προϊόν της ClickMedia, το οποίο ήδη έχει πείσει περισσότερους από 100 πελάτες- εστιατόρια στην Ελλάδα, έρχεται στην αγορά του online delivery για  μπορέσει η επιχείρηση του κλάδου delivery φαγητού να είναι εκεί που βρίσκεται ο πελάτης τους σήμερα( κινητό, facebook, tablet), προσφέροντας την απαραίτητη πληροφόρηση για την παροχή προϊόντων αλλά και υπηρεσιών απόλυτα προσαρμοσμένων στις ανάγκες και στις προτιμήσεις του πελάτη. Έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες για υπηρεσίες Online Delivery μικρών συνοικιακών καταστημάτων όπως π.χ καφετέριες, μίνι μάρκετ μέχρι τις απαιτήσεις μεγάλων αλυσίδων εστίασης.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι καταστημάτων μπορούν να επιλέξουν την πλατφόρμα Simple Delivery Pro και πάνω σε αυτήν να «χτίσουν» το δικό τους εταιρικό Application για το κινητό ή και το tablet, που θα ταιριάζει με τα δικά τους χαρακτηριστικά, τις δικές τους ανάγκες και τη δική τους ταυτότητα.

Βασικό πλεονέκτημα σύμφωνα με τον κ. Τζογανάκη Γιώργο, Διευθυντή Πωλήσεων της ClickMedia, είναι πως με την πλατφόρμα Simple Delivery Pro καταργείται κάθε «ενδιάμεσος» ανάμεσα στην επικοινωνία πελάτη και καταστήματος, καθώς η εξατομικευμένη εφαρμογή (Apps), που θα δημιουργηθεί επιτρέπει στον επιχειρηματία να έχει απευθείας επικοινωνία με τους πελάτες του, χωρίς κάποιον μεσάζοντα.

Ο επιχειρηματίας μέσω της πλατφόρμας Simple Delivery Pro μπορεί να πάρει πλήθος στατιστικών στοιχείων για τους πελάτες του, για τον αριθμό και την συχνότητα των παραγγελιών τους και να στείλει «notification μηνύματα» στους πελάτες του για έκτακτες προσφορές. Η ClickMedia υποστηρίζει συστηματικά τους καταστηματάρχες, καθώς βρίσκεται δίπλα τους καθ’ όλη την διαδικασία της δημιουργίας της δικής τους εφαρμογής τόσο με ιδέες και λύσεις, όσο και με συμβουλές για τον χειρισμό και την αξιοποίηση του νέου τρόπου επικοινωνίας και παραγγελίας προς το κατάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Πανδή οι επιχειρηματίες της Εστίασης έχουν κατανοήσει την ανάγκη να διευρύνουν την επικοινωνία με τους πελάτες τους και να καταγράψουν τις ανάγκες τους όπως πραγματικά αυτές είναι.

Νέα σχέδια και επέκταση στο εξωτερικό για την ClickMedia

Στα άμεσα σχέδια της ClickMedia είναι η επέκταση του Simple Delivery Pro σε άλλες χώρες, όπου το online delivery θεωρείται απαραίτητο για την επικοινωνία των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους. Έχοντας ήδη αρκετή εμπειρία από την ελληνική αγορά και τους επιχειρηματίες της, οι άνθρωποι της ClickMedia προετοιμάζουν στο άμεσο χρονικό διάστημα τις πρώτες διερευνητικές κινήσεις στο εξωτερικό. Ήδη υπάρχει ο πρώτος διεθνής πελάτης, που σχεδιάζει το δικό του App μέσω του Simple Delivery Pro.

Εκτός από τον κλάδο της Εστίασης στα άμεσα σχέδια των ανθρώπων της ClickMedia είναι η αξιοποίηση της εφαρμογής Simple Delivery Pro και σε άλλες αγορές και προϊόντα, όπως είναι τα Super Markets και τα καταστήματα τοπικής πώλησης οικιακών βρώσιμων προϊόντων. Οι άνθρωποι της ClickMedia είναι πεπεισμένοι πως η ψηφιακή αυτή καινοτομία, το Simple Delivery Pro, μπορεί να υποστηρίξει οποιαδήποτε πρόκληση στον τομέα του online delivery για κάθε προϊόν και υπηρεσία.