ICT plus
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

DIGITAL AGENDA

20-10-2020
09:45

5ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens»

Την Τρίτη 20, Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks, αποκλειστικά ψηφιακά, το 5ο Ετήσιο Συνέδριο «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens», με βασικό θεματικό άξονα:

«Η πανδημία ως ευκαιρία Ψηφιακού Μετασχηματισμού των Πόλεων της Ελλάδας»

και με την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και σειράς θεσμικών και επαγγελματικών φορέων όπως τον ΣΕΠΕ, τον ΣΕΠΒΕ, τον ΣΕΚΕΕ, το ΕλληνοΚινεζικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών - ΕΕΛΛΑΚ.

Μετά την σημαντική επιτυχία των προηγούμενων Συνεδρίων στον τομέα των «Έξυπνων Πόλεων», σε καθένα από τα οποία παραβρέθηκαν περισσότεροι από 2.500 Σύνεδροι από τους τομείς της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα, η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ολοκλήρωσε την θεματολογική προετοιμασία του 5ου Sm@rt Cities - Digit@l Citizens. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν σημαντικά θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών και Υπηρεσιών από Δήμους και Περιφέρειες, τις σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις και σειρά σημαντικών καθοριστικών θεμάτων για την ανάπτυξη της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης.

Κρίθηκε σκόπιμο η διάρκεια του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου «Sm@rt Cities - Digit@l Citizens» να είναι τριήμερη, για να υπάρξει καλύτερη χρονική κατανομή των ομιλητών και να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα. Επίσης για να δοθεί στις Εταιρείες-Χορηγούς η δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν και να προωθήσουν τους στόχους επικοινωνίας και marketing στους Συνέδρους και στους Φορείς για τις νεότερες εξελίξεις σε σημαντικούς τομείς των «Έξυπνων Πόλεων».

Οι θεματολογικοί άξονες του Συνεδρίου

Στο ψηφιακό 5ο Συνέδριο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens θα αναπτυχθούν τομείς, που έχουν άμεση σχέση με:

 1. Την έναρξη της χρήσης Ψηφιακών Τιμολογίων και Ψηφιακών Φορολογικών Παραστατικών από τις Οικονομικές Υπηρεσίες Δήμων και Περιφερειών.
 2. Tο ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική στον τομέα των «Έξυπνων Πόλεων» σε ευρωπαϊκά και διατομεακά προγράμματα, όπως πχ. Το Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» όπου έχει ενταχθεί η Δράση «Πολεοδομικός και Αστικός Σχεδιασμός για την ανάπτυξη βιώσιμων και «Έξυπνων Πόλεων» (Smart Cities).
 3. Τα έργα και τις υλοποιήσεις με επίκεντρο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Πρόγραμμα «Ορίζοντας» για την Έρευνα και την Καινοτομία από το οποίο θα χρηματοδοτηθούν.
 4. Με την «Κυκλική Οικονομία» για την ανάπτυξη ισχυρών και βιώσιμων οικονομιών για την καλύτερη ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών, μεταφορικών, ενεργειακών και ψηφιακών δικτύων στο αστικό περιβάλλον.
 5. Το πλαίσιο του Θεματικού Στόχου 2 του νέου ΕΣΠΑ, όπου επιδιώκεται η στήριξη της ανάπτυξης και ενσωμάτωσης ΤΠΕ/ICT στους τομείς που αναδεικνύονται από την «Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» και αφορούν στον Τουρισμό, Πολιτισμό, Εμπόριο, Ενέργεια, Αστικές Μεταφορές. Έξυπνες Εφαρμογές κ.λπ.
 6. Επίσης με πιλοτικές εφαρμογές περιβαλλοντικής και ενεργειακής διαχείρισης των αστικών λειτουργιών, έξυπνα συστήματα μετακίνησης, διαβίωσης και τοπικής διοίκησης στις Ελληνικές Πόλεις και έργα που εντάσσονται στους τομείς: Smart Living, Smart Mobile Apps, Smart Local Government, Smart Building, Smart Energy, Smart & EcoMobility κ.α

Οι Ομιλήτριες και οι Ομιλητές έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν εφαρμογές και πρακτικές που αφορούν συγκεκριμένα:

 • Στην Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των Δήμων και Περιφερειών. Ανάπτυξη της τοπικής Επιχειρηματικότητας με αιχμή την Καινοτομία.
 • Στην Προστασία του Περιβάλλοντος και μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον.
 • Στον Εκσυγχρονισμό ψηφιακών υποδομών για την αξιοποίηση προηγμένων υπηρεσιών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και την παροχή προηγμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες - δημότες.
 • Σειρά τεχνολογικών θεμάτων που αφορούν: Ψηφιακά Δίκτυα διανομής Υδάτων και Ενέργειας, Internet of Things, Ευφυείς Μεταφορές και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ψηφιακές υποδομές και κατασκευή χώρων στάθμευσης, ψηφιακή ενημέρωση δημοτών, συνεργασία δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών και άλλοι τομείς με έμφαση την αξιοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών και τεχνολογιών κ.α.
 • Την ενεργειακή διάσταση στις «Έξυπνες Πόλεις», τα ηλεκτρικά οχήματα και τα θετικά αποτελέσματα από την λειτουργία των νέων ενεργειακών υποδομών.
 • Τους τομείς της νέας Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας, της Εταιρικής Ευθύνης, του Τουρισμού και του Πολιτισμού στην ανάπτυξη των Ελληνικών Περιφερειών και Πόλεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε την συμμετοχή* σας πατήστε ΕΔΩ

Χρήσιμες Πληροφορίες
Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ*
Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής
Site Συνεδρίου: www.scdc.gr
Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης για κάθε ημέρα. Απαραίτητη Προϋπόθεση να παρακολουθήσετε το 80% της κάθε ημέρας και να έχετε κάνει Σύνδεση (Login) στο site του Συνεδρίου.
Οι Παρουσιάσεις και οι Ομιλίες θα μεταδοθούν τις ημέρες διεξαγωγής απευθείας από το www.scdc.gr