ICT plus
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΠΟΣΟ ΩΦΕΛΗΣΕ Η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ" ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ?
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ (ΑΝΩ ΤΟΥ 70%)
ΠΟΛΥ (ΑΠΟ 60 ΕΩΣ 70%)
ΑΡΚΕΤΑ (ΑΠΟ 50 ΕΩΣ 60%)
ΜΕΤΡΙΑ (ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 50%)
ΛΙΓΟ (ΑΠΟ 30 ΕΩΣ 40%)
ΚΑΘΟΛΟΥ (ΚΑΤΩ ΑΠΟ 30%)

DIGITAL AGENDA

18-10-2017

19o Greek ICT Forum

Το 19o Greek ICT Forum πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017  στο Ξενοδοχείο Novotel Athens θα και θα είναι για μία ακόμη φορά το επίκεντρο των εξελίξεων στους τομείς της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Ο κύριος άξονας του φετινού Συνεδρίου αφορά στις νέες Ψηφιακές Τεχνολογίες και Υπηρεσίες, τις οποίες από την μία πλευρά καλούνται οι εταιρείες ΤΠΕ να καταγράψουν αλλά και να πείσουν για τα πλεονεκτήματά τους, τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες και την αξιοποίησή τους και από την άλλη πλευρά Επιχειρήσεις, Οργανισμοί και Φορείς να παρουσιάσουν τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται η στρατηγική τους για την αξιοποίηση των Ψηφιακών Τεχνολογιών, κάτω από την θεματολογική - κατεύθυνση – πλαισιο:

“H ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ:
Aπό τις κλασικές υποδομές
στο FTTH, στο Cloud και στα Mobile Apps”

 

Στο 19o Greek ICT Forum 

οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών από την μία πλευρά καλούνται να παρουσιάσουν τις νέες εφαρμογές που «πηγάζουν» από την λειτουργία των νέων δικτύων Οπτκών Ινών και την νέα εποχή των Δικτύων Νέας Γενιάς στο πολυπληθές κοινό του Greek ICT Forum, το οποίο αποτελείται αποκλειστικά από υψηλόβαθμα στελέχη, ICΤ Managers και επαγγελματίες από σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, Τράπεζες και δημόσιους φορείς
και
οι εταιρείες Πληροφορικής από την άλλη να αναδείξουν την έκταση και τις βασικές τεχνολογικές αρχές σημαντικών καινοτομικών ψηφιακών τεχνολογιών, το εύρος των εφαρμογών και των υλοποιήσεών τους σε ελληνικές επιχειρήσεις, φορείς του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα.

Στην 19η ετήσια θεσμική συνάντηση Αγοράς και Στελεχών ICT, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Novotel Athens την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017  , συμμετέχουν σημαντικοί θεσμικοί, πολιτικοί, επιχειρηματικοί, στελεχιακοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και κορυφαία στελέχη εταιρειών Πληροφορικής, Τηλεπικοινωνιών και Ψηφιακών Επικοινωνιών.

Στις εργασίες του 19oυ Greek ICT Forum θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν απόψεις και θέσεις σχετικά με την αξιοποίηση των σύνθετων και απαιτητικών ICT Τεχνολογιών και Εφαρμογών σε Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Τράπεζες και Δημόσιους Φορείς

Οι θεματολογικές ενότητες του 19ου Greek ICΤ Forum 2017 θα δώσουν την ευκαιρία σε σημαντικούς Έλληνες και ξένους Ομιλητές να παρουσιάσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους, σε τέσσερις θεματικές ενότητες και μία καταληκτική συνεδρίαση, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί ως εξής :

1) FTTH, Cloud Services, NGA’s services, Smart + Classic Apps, and Infrastructure: Στρατηγικές και ενέργειες μετασχηματισμού διαδικασιών για την αξιοποίηση υπηρεσιών Cloud
Mε κύριους άξονες τις νέες υπηρεσίες στις Τηλεπικοινωνίες όπου το Διαδίκτυο περνάει στην εποχή των Gbits, οι νέες Τεχνολογίες στον τομέα του ICΤ αποκτούν εντελώς διαφορετικές διαστάσεις δίνοντας πολλές και ξεχωριστές δυνατότητες για την αύξηση της παραγωγικότητας και της λειτουργικότητας Επιχειρήσεων και Φορέων.

2) Greek Companies, Digitalizing as usual: Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες αλλάζουν την ελληνική επιχειρηματική καθημερινότητα.
Σημαντικοί ICT Managers καταγράφουν και περιγράφουν τις στρατηγικές, τις διαδικασίες και τις μεθοδολογίες που υλοποιούν προκειμένου Επιχειρήσεις και Φορείς να περάσουν, μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, σε ένα νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο η υστέρηση σημαίνει «εξορία» και «περιθωριοποίηση».

3) Software Applications and ICT Strategies in New Digital Era: Ποιες είναι οι προτάσεις των Ψηφιακών Τεχνολογιών; Ποιες είναι οι ανάγκες των Επιχειρήσεων και Φορέων; Ποιες είναι οι λύσεις και οι ICT προτάσεις;
Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της αγοράς πολλές φορές είναι μπροστά από τις δυνατότητες των επιχειρήσεων, που δεν ανταποκρίνονται πάντα στις τεχνολογικές αλλαγές. Στο 19ο Greek ICT Forum υψηλόβαθμα στελέχη Εμπορικών Επιχειρήσεων και Φορέων σημαντικών κλάδων της Ελληνικής Οικονομίας συζητούν και παρουσιάζουν την συμβολή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στην επιχειρηματική και λειτουργική ανάπτυξη και στις καινοτομίες που εισάγονται στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών προς των καταναλωτή

4) Από τα «χάλκινα» Bits στα «οπτικά» GBits, στα Δίκτυα Νέας Γενιάς, στο Cloud και στις smart apps. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα αυτά;
Η έναρξη της υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, η αναγγελία σημαντικών επενδύσεων των εταιρειών Τηλεπικοινωνιών σε Δίκτυα Νέας Γενιάς έχει επαναφέρει στο προσκήνιο την Εθνική Στρατηγική στον συγκεκριμένο τομέα. Πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες συναντώνται με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς Ψηφιακών Επικοινωνιών και αναπτύσσουν θέσεις και απόψεις για την ανάπτυξη των υποδομών Δικτύων Νέας Γενιάς, οι οποίες θα αυξήσουν τουλάχιστον κατά 2% το ΑΕΠ της χώρας.

5) Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης
Σε όλες τις διοργανώσεις του Greek ICΤ Forum διοργανώνεται πάντα η καταληκτική Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί, υπηρεσιακοί, θεσμικοί παράγοντες, όπως και υψηλόβαθμα στελέχη από Φορείς και Εταιρείες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Το αντικείμενο της συζήτησης είναι πάντα επίκαιρο, αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς «βγάζει ειδήσεις» απαντώντας σε πολλά καίρια και σημαντικά ερωτήματα.  

Παράλληλα με τις ανωτέρω Συνεδριάσεις οι Σύνεδροι του 19ου Greek ICT Forum, οι οποίοι είναι επαγγελματίες του ιδιωτικού, τραπεζικού και δημοσίου τομέα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα workshops και σεμιναριαικές παρουσιάσεις πάνω σε σημαντικά τεχνολογικά και επιχειρησιακά θέματα που έχουν άμεση σχέση με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών.   

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας πατήστε ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο πατήστε ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
18-10-2017
08:00

Ημερίδα, με τίτλο «Συνδέοντας την Ευρώπη χωρίς γλωσσικούς φραγμούς: η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό τοπίο ψηφιακών υπηρεσιών»

Η θέση και οι προοπτικές της χώρας σε μία ψηφιακά συνδεδεμένη πολυγλωσσική Ευρώπη είναι το κεντρικό θέμα της δεύτερης ημερίδας εργασίας που διοργανώνει στην Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός Συντονισμός Γλωσσικών Πόρων, το Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά». ...